Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εκλογή νέου προέδρου – ανδρείκελου στο Κίεβο

Οι εκλογές που διεξήχθησαν στην Δυτική Ουκρανία, χωρίς την συμμετοχή των ρωσόφωνων περιοχών, ανέδειξαν πρόεδρο τον δισεκατομμυριούχο ολιγάρχη Πέτρο Ποροσένκο. Ο χαρακτήρας της νέας ηγεσίας του Κιέβου έγινε εμφανής λίγες ώρες μετά την εκλογή του ανδρεικέλου της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Ποροσένκο έδωσε εντολή να ξεκινήσουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ρωσόφωνων περιοχών και των αυτονομιστών που τις υπερασπίζονται. Οι πρώτες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν εναντίον των πόλεων Ντόνετσκ και Σλαβγιάνσκ, τα κέντρα δηλαδή της αντίστασης κατά των πραξικοπηματιών του Κιέβου.

Οι στρατιωτικές αυτές ενέργειες στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία γίνονται μετά τις εκλογές της παρελθούσας Κυριακής, εκλογές στις οποίες επικράτησε η βία και νοθεία και οι οποίες πραγματοποιήθηκαν για να προσδώσουν κάποια νομιμότητα στα ανδρείκελα της CIA και του ΝΑΤΟ που κυβερνούν στο Κίεβο. Τις εκλογές μποϋκοτάρισε μεγάλη μερίδα του ουκρανικού πληθυσμού και τα εκλογικά τμήματα στις ρωσόφωνες περιοχές ήταν κλειστά κατόπιν απόφασης των τοπικών κοινωνιών. Αμέσως μετά την εκλογή του ο Ποροσένκο ανακοίνωσε, ως γνήσιος εκφραστής των Αμερικανοσιωνιστικών σχεδίων, ότι θα εφαρμόσει την πολιτική σύνδεσης της Ουκρανίας με την ΕΕ, ενώ τόνισε επίσης ότι θα προχωρήσει σε «μεταρρυθμίσεις» ώστε να δυνηθεί η χώρα του να λάβει το δάνειο των 17 δισ. δολλαρίων από το ΔΝΤ.

Το δάνειο του ΔΝΤ εξαρτάται, ως είθισται, από τις περικοπές στους μισθούς και συντάξεις των Ουκρανών, όπως και από την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου για τους καταναλωτές κατά 425%  τα επόμενα χρόνια. Αυτές είναι οι «μεταρρυθμίσεις» που θα εφαρμόσει ο νέος παράγοντας αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας ολιγάρχης Ποροσένκο. Άλλα μέτρα που θα ληφθούν εναντίον του ουκρανικού λαού είναι η υποτίμηση του νομίσματος και η διάσωση των τοκογλυφικών τραπεζών, που ως γνωστόν την πληρώνουν πάντα οι φορολογούμενοι και όχι οι Σιωνιστές μεγαλομέτοχοι.

Ο Ποροσένκο κατέστησε επίσης σαφές ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των ρωσόφωνων περιοχών θα συνεχιστούν με την χρήση βαρέων όπλων, μέχρις ότου «αποκατασταθεί» η τάξη. Ταυτόχρονα όμως δήλωσε ότι θα επιδιώξει την προσέγγιση με την Μόσχα και τον Πούτιν, ώστε να γίνει προσπάθεια διπλωματικής λύσης της διαμορφωθείσας κρίσης. Από την πλευρά της η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών και ότι θα προσέλθει στον διάλογο με το Κίεβο ελπίζοντας σε μια συμφωνία που θα διαφυλάττει τα γεωπολιτικά της συμφέροντα και την ασφάλεια του ρωσόφωνου πληθυσμού. Επίσης έκανε σαφές ότι οι συνομιλίες θα είναι αποκλειστικά διμερείς, αποκλείοντας οποιαδήποτε συμμετοχή του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ.

Ο νοών νοείτω.  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/eklogh-neou-proedrou-andreikelou-sto-kiebo#ixzz32zjE5j75

Exit mobile version