Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έκθεση τράπεζας Nomura: Δημάρ και ΑΝΕΛ τα νέα δεκανίκια της ετοιμοθάνατης χούντας των Σαμαροβενιζέλων

Έκθεση τράπεζας Nomura: Δημάρ και ΑΝΕΛ τα νέα δεκανίκια της ετοιμοθάνατης χούντας των Σαμαροβενιζέλων

Ο τραπεζικός οίκος Nomura σε πρόσφατη ανάλυση του που είδε το φως της δημοσιότητας εκτιμά ότι στον απόηχο της εκλογικής συντριβής ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές, δεν αποκλείεται τα δύο αυτά κόμματα να στηρίξουν την κυβέρνηση, καθώς απεύχονται τη διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών.

Συγκεκριμένα καταγράφει:” Αύξηση της κοινοβουλευτικής δύναμης ΝΔ –ΠΑΣΟΚ σε 155 βουλευτές. Μετά τη θετική επίδοση του ΠΑΣΟΚ/Ελιά στις ευρωεκλογές, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, επέστρεψε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τον στενό του συνεργάτη, Χρήστο Αηδόνη. Πλέον το ΠΑΣΟΚ έχει 29 έδρες στη Βουλή. Επιπλέον, ο Α. Λοβέρδος αποκάλυψε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για την επιστροφή των Μίμη Ανδρουλάκη και Μάρκου Μπόλαρη, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για τις προθέσεις τους.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, η αδύναμη επίδοση της ΔΗΜΑΡ, αναμένεται να προκαλέσει εσωκομματικές εξελίξεις, όπως αλλαγή ηγεσίας και επαναπροσέγγιση του κυβερνητικού συνασπισμού, κυρίως μέσω του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς. Σε κάθε περίπτωση οι προοπτικές για στήριξη της κυβέρνησης από τη ΔΗΜΑΡ, κατά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο α΄τρίμηνο του 2015, έχουν αυξηθεί, καθώς πλέον δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών μετά τη συντριβή της στις ευρωεκλογές.

Αντιμέτωποι με αντίστοιχες εξελίξεις βρίσκονται και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στη δεξιά πτέρυγα του πολιτικού σκηνικού. Η επίδοση του κόμματος στις ευρωεκλογές ήταν σημαντικά χαμηλότερη, έναντι των εκλογών του 2012, καθώς έλαβαν ποσοστό 3,5% από 7,5%. Μένει να αποδειχθεί αν το κόμμα του Π. Καμμένου θα ακολουθήσει μια στρατηγική προσέγγισης της Νέας Δημοκρατίας. Όπως σχολιάζει η Nomura, δεδομένης της έντονης αντιμνημονιακής του στάσης μέχρι σήμερα, είναι δύσκολο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να στηρίξουν την κυβέρνηση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να υπάρξει τουλάχιστον αλλαγή ηγεσίας.

Βέβαια, στην ίδια ανάλυση καταγράφεται και η κατάρρευση της ψοφοδεξιάς, καθώς τo χαμηλό ποσοστό της ΝΔ (23%) στις ευρωεκλογές, αποτελεί πηγή ανησυχίας, αφού καταδεικνύει ότι το κόμμα παραμένει αδύναμο. Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως είναι επείγουσα ανάγκη για την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Παρά το γεγονός ότι μια σειρά από εξελίξεις εντός των μικρότερων κομμάτων θα μπορούσε να ενισχύσει τις πιθανότητες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο α΄τρίμηνο του 2015 από το σημερινό κοινοβούλιο, προς το παρόν η Nomura επιμένει στη θέση της ότι το εμπόδιο αυτό είναι ανυπέρβλητο για την κυβέρνηση.

Ο λαός μίλησε και είναι απαίτηση να φύγει άμεσα η χούντα Σαμαρά – Βενιζέλου. Όσα πολιτικά τεχνάσματα κι αν κάνουν, απλά παρατείνουν για λίγο ακόμα την παραμονή τους στην εξουσία, μέχρι την ολοκληρωτική κατάρρευσή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ekthesh-trapezas-nomura-dhmar-kai-anel-ta-nea-dekanikia-ths-chountas-twn-sa#ixzz33F0ykko6

Exit mobile version