Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάζοντας τις κάλπες

Διαβάζοντας τις κάλπες

Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας “Εμπρός”Ειρήνης Δημοπούλου – Παππά από την στήλη “Εγέρθητι”

Την δεκαετία του ‘ 80 η χώρα γέμισε μετανοημένους ψηφοφόρους που εύχονταν να τους είχε κοπεί το χέρι, ή ορκίζονταν ότι θα τους κοβόταν αν ξαναψήφιζαν ΠΑΣΟΚ. Καλώς ή κακώς, ο Θεός δεν εισακούει με το πρώτο τις προσευχές των ανθρώπων, ειδάλλως η Ελλάς θα ήταν χώρα πραγματικών –πέραν των ταμειακώς- αναπήρων. Κάπως έτσι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε με μικρά δειλά νεοδημοκρατικά διαλείμματα, εκμαυλίζοντας τους πολίτες, διαλύοντας τους παραδοσιακούς κοινωνικούς θεσμούς και ανάγοντας την απάτη σε άθλημα των νεόπλουτων νεοελλήνων.

Αυτές οι συνήθειες με τις οποίες ανετράφη μια ολόκληρη γενιά, θέλουν κόπο και χρόνο για να ξεριζωθούν. Γι’ αυτό και το πλήθος των πολιτών που εξαντλούν την πολιτική αντίληψή τους σε κόμματα που υπόσχονται την δοκιμασμένη οδό της πνευματικής καταστολής των πολιτών. Η δυναμική παρουσία της Χρυσής Αυγής και του μισού και πλέον εκατομμυρίου που την στηρίζει με σταθερότητα πλέον, και φανατισμό (ναι, όταν πρόκειται για την επιβίωση του Έθνους), αποτελεί ένα θαύμα του ελληνικού γονιδίου που σηκώνει κεφάλι ανάμεσα από τις αγριάδες που έσπειρε η Μεταπολίτευση.

Είναι ένα επίτευγμα του Αρχηγού και των ανθρώπων της, το πώς η Χρυσή Αυγή, αποκλεισμένη από τον δημόσιο λόγο και ταυτοχρόνως υβριζόμενη, με τον Αρχηγό της και τους βουλευτές της Γερμενή, Ηλιόπουλο, Λαγό και Παππά, προφυλακισμένους από το φθινόπωρο του 2013, έπεισε πάνω από μισό εκατομμύριο έλληνες, εκατόν δέκα χιλιάδες επιπλέον από τις εκλογές του 2012, για την ορθότητα των θέσεών της.

Αυτό όμως δεν είναι το ζητούμενο. Είναι σαφές ότι οι μέθοδοι που ακολούθησε το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να πλήξει το εθνικιστικό κίνημα, δεν τελεσφόρησαν. Τίποτε δεν προδικάζει όμως το μέλλον. Τα εκατομμύρια Ελλήνων που δεν ψήφισαν Χρυσή Αυγή, αύριο θα καταριούνται τα χέρια τους που δεν την ψήφισαν. Όμως η άρνηση, η αποχή, η υποταγή και ο φόβος παράγουν μονάχα αυτόχειρες. Αν οι επτά χιλιάδες αυτόχειρες είχαν μετατρέψει την απόγνωσή τους σε αγώνα στις τάξεις της Χρυσής Αυγής, η ζωή τους και η ζωή όλων των Ελλήνων θα ήταν σήμερα πολύ διαφορετική.

Δεν σηκώνει το Εθνος μας άλλους αυτόχειρες, δεν σηκώνει άλλους απελπισμένους. Ο μόνος δρόμος να ξεφύγει η Ελλάδα από τα δεσμά των μνημονίων και των αποφάσεων που παίρνουν ξένοι για λογαριασμό των Ελλήνων, είναι η μαχητική επιστροφή στις πηγές της ύπαρξής της απ’ όπου θα μπορέσει να αναγεννηθεί.

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα των εκλογών θα έχουν πραγματικό αντίκρισμα στην Πατρίδα και το Έθνος όταν οι Εθνικιστές θα έχουν λόγο, τον πρώτο λόγο, στην διακυβέρνηση της χώρας. Και αυτό μένει να επιτευχθεί.

Ειρήνη Δημοπούλου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/diabazontas-tis-kalpes#ixzz33LpaO63Y

Exit mobile version