Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι εκλογές τελείωσαν, ο Σόιμπλε βλέπει δημοσιονομικό κενό, νέο δάνειο 10 δισ. και συνέχιση των «μεταρρυθμίσεων»

Οι εκλογές τελείωσαν, ο Σόιμπλε βλέπει δημοσιονομικό κενό, νέο δάνειο 10 δισ. και συνέχιση των «μεταρρυθμίσεων»

Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Η προεκλογική περίοδος τελείωσε, η συγκυβέρνηση αν και είχε μεγάλες απώλειες κρατιέται στην εξουσία και είναι έτοιμη να συνεχίσει τις μνημονιακές πολιτικές. 

Οι ξένοι παράγοντες «ξαφνικά» άλλαξαν τροπάριο και επανήλθαν σε αυτά που έλεγαν εξαρχής: Ότι η Ελλάδα έχει δημοσιονομικό κενό, χρειάζεται νέο πακέτο βοήθειας, νέες μεταρρυθμίσεις (δηλαδή αιματηρά μέτρα κτλ.) και επανέρχονται τα γνωστά διλήμματα ευρώ ή δραχμή.

Συγκεκριμένα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, λέγοντας πως η έκτασή του θα ήταν «περιορισμένη», πιθανώς κάτω από δέκα δισ. ευρώ. Μιλώντας στο περιοδικό Focus, όπως μεταδίδει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Σόιμπλε ανέφερε πως το ελληνικό χρέος αναμένεται να φτάσει σε βιώσιμα επίπεδα το 2022.

«Στα τέλη του 2012 ψηφίσαμε το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Τότε ήταν σαφές ότι θα διαρκούσε δύο χρόνια και ότι η Ελλάδα και μετά από αυτό δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί πλήρως από τις αγορές. Το χρέος της Ελλάδας, σύμφωνα με τις προγνώσεις της τρόικας, θα φτάσει το 2022 σε ένα επίπεδο που θα μπορεί να χαρακτηρισθεί βιώσιμο. Γι’ αυτό ενδεχομένως η Ελλάδα να χρειαστεί ακόμα μία φορά περιορισμένη βοήθεια. Προϋπόθεση θα ήταν βεβαίως να συνεχίσει να εκπληρώνει τους όρους του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ» 

Ο γερμανός υπουργός επανέλαβε πως νέο πακέτο θα συνοδεύεται με τον όρο συνέχισης των μεταρρυθμίσεων. «Για τον ελληνικό λαό οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται με μεγάλη επιβάρυνση, ακόμη και με δυσχέρειες, αυτό δεν αμφισβητείται. Γι’ αυτό θα πρέπει να έχουμε και πάρα πολλή κατανόηση. Αλλά αυτό δεν βοηθά σε κάτι: ο ελληνικός λαός πρέπει να περάσει αυτήν τη μεταρρυθμιστική διαδικασία, εάν η χώρα θέλει να παραμείνει στο ευρώ. » είπε χαρακτηριστικά ο Β.Σόιμπλε.

Υ.Γ. Και αυτές οι δηλώσεις ήταν μονάχα η αρχή…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-ekloges-teleiwsan-o-soimple-blepei-dhmosionomiko-keno-neo-daneio-10-dis#ixzz33RL0evSo

Exit mobile version