Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βγήκαν τα μαχαίρια στην ΝΔ: Ο Σπηλιωτόπουλος καταγγέλλει τη Βούλτεψη που δεν βρήκε τη ψήφο του στις εκλογές

Βγήκαν τα μαχαίρια στην ΝΔ: Ο Σπηλιωτόπουλος καταγγέλλει τη Βούλτεψη που δεν βρήκε τη ψήφο του στις εκλογές

Η ήττα της ΝΔ, τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές, έφερε γκρίνια και αναταραχή στους κόλπους του κόμματος. Σε καθημερινή βάση τα παράπονα διαφόρων στελεχών της ΝΔ δίνουν και παίρνουν.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η τοποθέτηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου κατά της βουλευτού της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη, την οποία κατηγόρησε ότι έδρασε εναντίον του και υπέρ του Κακλαμάνη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Συγκεκριμένα, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ο Σπηλιωτόπουλος είπε ότι «Δεν χωράει στο μυαλό μου ότι η κ. Βούλτεψη έκανε τα πάντα για να μην κερδηθεί η μάχη της παράταξης. Η κ. Βούλτεψη έστελνε στελέχη στον κ. Κακλαμάνη», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «η κ. Βούλτεψη δεν βοήθησε στη μάχη των προσώπων που επέλεξε η κυβέρνηση, αρνήθηκε την θέση της υφυπουργού και θέλει να επιβάλει στον πρωθυπουργό τις απόψεις της».

Δεν περιορίστηκε, όμως, μόνο στην Βούλτεψη, αλλά εξέφρασε τα παράπονά  του και για άλλους, λέγοντας ότι «Στελέχη και βουλευτές της ΝΔ δεν μας στήριξαν. Στελέχη της ΝΔ και υπονόμευαν καθημερινά τις απόψεις του πρωθυπουργού»Είναι ολοφάνερο από τα λεγόμενα του Σπηλιωτόπουλου ότι μέσα στη ΝΔ υπάρχει αναβρασμός και τώρα με την ήττα αυτή η κατάσταση θα χειροτερέψει ακόμη πιο πολύ.

Ο Σαμαράς είναι εντελώς ανίκανος να υπερασπίσει ακόμη και τις δικές του επιλογές και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να ελέγξει το κόμμα του. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι οι ημέρες του στην ηγεσία της ΝΔ είναι μετρημένες. Ίσως, μάλιστα, να μη χρειαστεί καν να φτάσουμε στις επόμενες εκλογές για να αποτελέσει ο Σαμαράς παρελθόν για τη ΝΔ. Η ανικανότητά του είναι τέτοια ώστε οι όποιες διεργασίες να δρομολογηθούν νωρίτερα απ’ όσο αναμένεται.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/chamos-sthn-nd-o-sphliwtopoulos-epitithetai-sth-boultepsh-gia-th-mh-sthrijh#ixzz33cD25gcz

Exit mobile version