Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λουκέτο στα τμήματα Χημειοθεραπείας έβαλε η χούντα του μνημονίου

«Μεγάλη έλλειψη μονάδων για την αντιμετώπιση βαρέως πασχόντων και καρκινοπαθών, παρατηρείται στο νοσοκομείο Σερρών.

Δεν υπάρχουν καθόλου τμήματα που βοηθούν και ανακουφίζουν ανθρώπους με μεγάλη ανάγκη για φροντίδα, όπως τμήματα χημειοθεραπείας, αιματολογικών και ουρολογικών περιστατικών.

Τα παραπάνω καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών, τονίζοντας ότι η κατάσταση επιδεινώνεται με την αλλαγή του οργανισμού του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, συγχωνεύονται οι διπλές κλινικές και τα τμήματα (παθολογικές, χειρουργικές, μαιευτικές – γυναικολογικές, αξονικός τομογράφος και ακτινολογικό) με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην σωστή λειτουργία τους αλλά και στην ασφαλή αντιμετώπιση των ασθενών».

Πηγή:Iatronet

Δυστυχώς, καταλάβαμε πολύ καλά από τα αυτονόητα το μέλλον των καρκινοπαθών! Με λουκέτο απειλείται το τμήμα Χημειοθεραπείας του νοσοκομείου Σερρών. Στον νέο οργανισμό του νοσηλευτικού ιδρύματος, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο ΦΕΚ, δεν προβλέπεται καν η λειτουργία του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν στον αέρα οι περίπου 300 καρκινοπαθείς που εξυπηρετούνται απ’ αυτό.

Ένα ολόκληρο τμήμα λοιπόν που κάνει χημειοθεραπείες στις Σέρρες καταργείται!!! Βέβαια εκείνοι που το αποφάσισαν δεν έχουν δει ποτέ καρκινοπαθή τη στιγμή που εμφανίζει παρενέργειες στη χημειοθεραπεία!! Τι τους νοιάζει άλλωστε; Αν αυτοί ή οι συγγενείς τους χρειαστούν άμεση βοήθεια και εξυπηρέτηση, «έχουν τα μέσα» και θα εξυπηρετηθούν αμέσως!!!

Ενώ, ο απλός ταλαίπωρος και ασθενής λαός, εφόσον κλείσει το τμήμα, θα είναι αναγκασμένος να πηγαινοέρχεται στο «Θεαγένειο» της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υποβληθεί στις αναγκαίες χημειοθεραπείες, με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο σε ταλαιπωρία ψυχική και υλική.

Για έναν καρκινοπαθή σήμερα, η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της εργασιακής επισφάλειας, της ανεργίας και της κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας από τους εθνοπροδότες πολιτικούς, είναι μια φυλακή χωρίς απόδραση, γιατί αντιμετωπίζονται ως μελλοθάνατοι και γίνονται πια αντικείμενα περιφρόνησης ή στην καλύτερη περίπτωση φιλανθρωπίας και οίκτου, ποτέ όμως υποκείμενα δικαιωμάτων.

Στην πραγματικότητα ο καρκίνος είναι μια σκληρή αρρώστια. Θεραπεύσιμη συχνά, αρκεί να υπάρχει έγκαιρη και ολοκληρωτική πρόσβαση σε ένα καλά οργανωμένο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αλλά και υποστήριξης ψυχολογικής. Προϋποθέσεις που σήμερα δεν υφίστανται καθώς οι περισσότεροι Έλληνες ασθενείς έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Ακούσαμε και διαβάσαμε επίσης ότι θα συνενώσουν και κλινικές προβάλλοντας τις αναγκαίες οικονομίες (φυσικά για το καλό του λαού!!!). Βέβαια η οικονομία γίνεται με τον εξορθολογισμό των δαπανών, την εξάλειψη της παντοδύναμης μίζας και τον σωστό έλεγχο όπως προβλέπει το σχέδιο της ΧΑ!!! Οι καλοθελητές όμως της μνημονιακής συγκυβέρνησης θέλουν να ξαναφέρουν τις κλινικές του μεσαίωνα, χωρίς να γνωρίζουν ότι πάνω από τα 40 κρεβάτια δεν γίνεται να λειτουργήσει σωστά μία κλινική!! Μόνο για να ελέγξουν οι γιατροί τις εργαστηριακές εξετάσεις χρειάζεται αρκετός και πολύτιμος χρόνος. Πότε οι θεράποντες ιατροί θα προλάβουν επίσκεψη και σύσκεψη για τον καθορισμό της τελικής διάγνωσης και θεραπείας; Πώς θα κάνουν αξιολόγηση της θεραπείας και διορθωτικές κινήσεις; Στα χειρουργικά περιστατικά θα ξεχνούν τι τελικά χειρούργησαν και ποιος το είχε κάνει! Σίγουρα, όλα αυτά τα δολοφονικά σχέδια που πράττονται και εκτελούνται εις βάρος του ελληνικού λαού, δεν είναι κυήματα σκέψης ιατρικών λειτουργών. Προφανώς οι εγκέφαλοι τέτοιων διαστρεβλωτικών γραμμών στον τομέα υγείας, δεν έχουν ποτέ ακούσει τη λέξη «λειτούργημα», που αποτελεί και τη βάση της ιατρικής δεοντολογίας. Αλλιώς πώς είναι δυνατόν να ανακατευτούν υψηλά εξειδικευμένα άτομα, ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, σε ένα απίστευτο μπέρδεμα αποπροσανατολισμένων που δεν θα μπορούν πλέον να συντονιστούν μεταξύ τους;

Μεγάλοι αναμορφωτές της  καταστρατηγούμενης υγείας, δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα! Προσφέρετε επιτέλους τη μεγαλύτερη υπηρεσία που περιμένει από εσάς το Έθνος: Εξαφανισθείτε από προσώπου Ελλάδας και αφήστε να αναλάβει η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού!!!

Αλεξοπούλου Ρουχωτά Σταματίνα
Υπ. Σύμβουλος – Ψυχοθεραπεύτρια

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/louketo-sta-tmhmata-chhmeiotherapeias-ebale-h-chounta-tou-mnhmoniou#ixzz33l1KqXW0

Exit mobile version