Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο «Καιάδας του φιλελευθερισμού»

Ο «Καιάδας του φιλελευθερισμού»Το δράμα που εκτυλίσσεται τα τελευταία χρόνια στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών και των παροχών υγείας στη χώρα μας σαφώς και δεν οφείλεται μόνο στην μνημονιακή λαίλαπα που ενέσκηψε από το 2010 και μετά. Οι ειδήσεις για νοσοκομεία και ιδρύματα που κλείνουν, έχουν πάψει πλέον ν’ αποτελούν πρωτοσέλιδα. Μια τέτοια είδηση από τα «ψιλά» των εφημερίδων είναι και το επικείμενο κλείσιμο του «Σικιαρίδειου Ιδρύματος», με έδρα το Μαρούσι.

Ελάχιστα γνωστό στους πολλούς, υπάρχει από το 1939 και προσφέρει κατάρτιση σε παιδιά και νέους από 12 έως 21 ετών με προβλήματα νοητικής υστέρησης και μαθησιακές δυσκολίες. Στα κτήρια του ιδρύματος στεγάζονται επίσης το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το 1ο Ειδικό Δημοτικό Αμαρουσίου. Πρόκειται για κληροδότημα που λειτουργεί ως ΝΠΙΔ.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν με τη δημοσιοποίηση της περίφημης λίστας Λαγκάρντ, όταν μεταξύ των ονομάτων βρέθηκε και ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Συμεών Σικιαρίδης, εξ αγχιστείας συγγενής του Γ. Παπακωνσταντίνου. Ξαφνικά στέρεψαν οι, παράτυπες ούτως ή άλλως για ΝΠΙΔ, κρατικές επιχορηγήσεις και άρχισαν οι εκατέρωθεν εκβιασμοί για κλείσιμο του ιδρύματος.

Το θέμα θυμίζει πολύ τις αμαρτωλές Μ.Κ.Ο, όπου οι «ημέτεροι» λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, χωρίς ν’ αποδίδουν σε κανέναν λογαριασμό. Η διαφορά στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα 160 παιδιά ΑμΕΑ, που στεγάζονται στο ίδρυμα, μαζί με τις οικογένειές τους. Οι άνθρωποι αυτοί, εκτός από το προσωπικό τους δράμα, βιώνουν και τις συνέπειες του καβγά ανάμεσα στα συνεταιράκια της συγκυβέρνησης. Αυτοί είναι τα πρώτα θύματα του «Καιάδα του φιλελευθερισμού». Από τη μια το ανάλγητο κράτος, που διακόπτει τη χρηματοδότηση, αφού εκτέθηκε ο παραλήπτης, και από την άλλη ο εκβιασμός του κλεισίματος από την αμαρτωλή διοίκηση. Ποιος νοιάζεται για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες; Μήπως αυτό δεν είναι ένας σύγχρονος κοινωνικός Καιάδας;

Την ίδια στιγμή όλοι αυτοί που ευθύνονται για την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, για την εξάρθρωση των δομών της Δημόσιας Υγείας, όλοι αυτοί που δημιουργούν τους σύγχρονους Καιάδες, είναι και αυτοί που κατηγορούν τη Χρυσή Αυγή για εχθρική στάση απέναντι στα ΑμΕΑ. Τυφλωμένοι απ’ το μίσος δεν κάνουν τίποτα άλλο απ’ το να διαστρεβλώνουν τις θέσεις μας και να μονολογούν στα τσοντοκάναλα, ξερνώντας οχετούς ύβρεων.

Απάντησή μας είναι οι θέσεις μας και οι πράξεις μας. Η δημόσια Υγεία είναι ευθύνη και υποχρέωση του κράτους. Τα ΑμΕΑ έχουν τη θέση τους στην κοινωνία και μπορούν να προσφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους.

Τιμώντας τις θέσεις αυτές ο συνδυασμός της Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλονίκη εξέλεξε πρώτη σε σταυρούς μια γυναίκα με σοβαρά κινητικά προβλήματα, που με την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου θα μάχεται για ένα καλύτερο αύριο της πόλης μας από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Της ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία.

Καρανικόλας Χρήστος – Τ.Ο. Θεσσαλονίκης

– See more at: http://www.xathess.gr/index.php/enimerosi/view/594#sthash.AEAYbjRE.1jOybz35.dpuf

Exit mobile version