Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εφημερίδα «Ακρόπολις»: Οι παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη πάνε σύννεφο!

Η ιστορική εφημερίδα “Ακρόπολις” καταδεικνύει με ένα άρθρο του δημοσιογράφου Άρη Σπίνου τις παρεμβάσεις που γίνονται στην Δικαιοσύνη και δη στην υπόθεση της σκευωρίας κατά της Χρυσής Αυγής.

Δικαστές, δυστυχώς πολλοί, καταγγέλλουν ότι δέχονται πιέσεις από υψηλόβαθμους συναδέλφους τους για να βγάλουν τη μία ή την άλλη απόφαση

Η συνομωσιολογία είναι το αγαπημένο χόμπι των Ελλήνων. Αυτό πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο χώρο βρίσκει τροφή στα ελληνικά δικαστήρια. Ακόμα και μια απλή τροχαία παράβαση, όταν ο κατηγορούμενος καταδικαστεί, μιλάει για «στημένη έδρα». Ως εδώ μπορώ να δικαιολογήσω τη διάθεση που έχει ο καθένας για να ενοχοποιήσει τα αίτια για ό,τι αρνητικό συμβαίνει γύρω του. Τα πράγματα όμως σοβαρεύουν όταν μπούμε πιο βαθιά στις «στοές» της Δικαιοσύνης.

Υπάρχουν άραγε παρεμβάσεις του ενός δικαστή προς τον άλλον προκειμένου να επηρεαστεί για τη μία ή την άλλη υπόθεση; Η απάντηση είναι μονολεκτική και απλή: Ναι!

Αυτό προκύπτει από αναφορές δικαστών, δικαστικές αμετάκλητες αποφάσεις, πρακτικά συνεδριάσεων του Αρείου Πάγου και φυσικά κατ΄ιδίαν συνομιλίες με δικαστικούς. Για να μπορέσει όμως κάποιος να ισχυρίζεται με σοβαρότητα τόσο ευαίσθητα θέματα, θα πρέπει να μιλάει μόνο με έγγραφα.

Η δικαστική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, σε μένα δεν έχει αφήσει καμία αμφιβολία ότι κινείται κάτω από πολιτική σκοπιμότητα με εντολές άνωθεν. Τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί είναι ακράδαντα και με πλήρη τεκμηρίωση. Θα μου πείτε ότι κρίθηκαν και αποδείχθηκαν μη στηριζόμενα! Αυτό έλειπε, να γινόταν το αντίθετο!

Ας φύγουμε όμως από τη δικογραφία της Χρυσής Αυγής που αργά ή γρήγορα εν ακροατηρίω θα αποδειχθούν όλα. Αν φτάσει εκεί η υπόθεση. Το σημαντικό όλων είναι εάν υπάρχει η «κουλτούρα» στο χώρο της Δικαιοσύνης για παρέμβαση στις αποφάσεις που εκδίδονται. Δυστυχώς η απάντηση είναι πάλι μεγαλοφώνως «Ναι». Η σύλληψη του εγκεφάλου Σταύρου Γεωργιτσογιαννάκου που σύμφωνα με την δικογραφία που χειρίζεται ο εφέτης-ανακριτής Χριστόπουλος δωροδοκούσε δικαστές εν έτη 2014, είναι αναμφισβήτητη.

Ότι δικαστής – εφέτης κατονομάζει συναδέλφους του που δίκασαν μαζί πολύκροτη υπόθεση που αφορούσε πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ότι δωροδοκήθηκαν για να τον απαλλάξουν είναι αναμφισβήτητο. Ότι η εισαγγελέας Αθηνών Θεοδώρα Μπότσα έχει καταγγείλει σε προϊστάμενο της ότι εισαγγελέας Εφετών την «πίεσε» για να αλλάξει απόφαση είναι αναμφισβήτητο γεγονός. Ότι το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει σε δύο εφέτες κι έναν αντιεισαγγελέα εφετών, εν ενεργεία, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους λογαριασμούς τους χωρίς να μπορούν να δικαιολογηθούν είναι αναμφισβήτητο γεγονός.

Το συμπέρασμα με λύπη μου είναι αμετάκλητο. Υπάρχει «πνεύμα» που τροφοδοτείται από ανώτατο πολιτικό παράγοντα προκειμένου να μπορούν να ζουν αυτά τα κατακάθια που σπιλώνουν το χώρο της Δικαιοσύνης, ανάμεσα της. Είναι ελάχιστοι; Ναι, είναι. Και 20 όμως είναι ικανότατος αριθμός για να κάνει τεράστια ζημιά στην αξιοπιστία που πρέπει να έχει η τυφλή θέμις απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Σήμερα δεν την έχει. Ενόψει κυβερνητικού ανασχηματισμού ας την αποκτήσει επιτέλους!

Η συνταγή του γλυκού έχει χαλάσει και όποιος σερβίρεται από τη τούρτα φοβάται μήπως δηλητηριαστεί. Σε οποιοδήποτε κράτος λειτουργούσε στοιχειωδώς η ευνομία, τα όσα είπε ο Μπαλτάκος στον Ηλία Κασιδιάρη και κατεγράφησαν με άγνωστο προς το παρόν τρόπο, θα αποτελούσαν το πρώτο θέμα σε όλες τις εφημερίδες και τα δελτία ειδήσεων. Οι εμπλεκόμενοι στις περιγραφές Μπαλτάκου δεν άσκησαν ούτε το δικαίωμα τους να μηνύσουν για συκοφαντική δυσφήμιση τον γνωστό δικηγόρο. Γιατί άραγε; Αντί αυτού η δικαιοσύνη ερευνά, και καλώς φυσικά, πως υπεκλάπη αυτή η συνομιλία. Ως εκεί!

Ευτυχώς για το πολίτευμα της δημοκρατίας τα ευρωπαϊκά δικαστήρια λειτουργούν με άλλες συντεταγμένες δικαίου. Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης με τις υπεραυξημένες αρμοδιότητες δεν είναι ο «τυχαίος»  που λέει κουταμάρες χωρίς να έχει γνώση όσων ισχυρίζεται. Αν σε τούτη τη χώρα τέτοια καθήκοντα τα αναλαμβάνουν τυχάρπαστοι και τυχοδιώκτες είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο. Ας μας το πουν για να ξέρουμε κι εμείς πού πάμε και τι κάνουμε.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/efhmerida-akropolis-oi-parembaseis-sthn-dikaiosunh-pane-sunnefo#ixzz33yPVZKJT

Exit mobile version