Τον Διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του Σημίτη, έκανε υπουργό οικονομικών ο Αντώνης Σαμαράς, παραδίδοντας τα ηνία της Ελληνικής Οικονομίας στην ληστρική συμμορία του ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα στην πιο «μαύρη» φράξια της, την «εκσυγχρονιστική».
Ο Γκίκας Χαρδουβέλης, παρότι όνομα – έκπληξη που δεν είχε ακουστεί στην πολιτική ζωή, είναι ένας άνθρωπος του βαθέως ΠΑΣΟΚ, με υψηλή συμμετοχή στην κατάντια της χώρας και απόψεις που θυμίζουν εντόνως Στουρνάρα και Μέρκελ. Από το 2000 – 2004 διατέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Σημίτη και όταν η κυβέρνηση Σημίτη «αποχαιρέτησε» διετέλεσε Οικονομικός Σύμβουλος και Επικεφαλής Έρευνας του Ομίλου EUROBANK EFG, μέχρι το 2011.
Πριν από αυτά ήταν μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στη Global Διαχείριση Κεφαλαίων ΑΕΠΕΥ, μέλος ΔΣ παλιότερα στην Εθνική Χρηματιστηριακή και φυσικά μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών από τον Μάιο του 1998 έως τον Απρίλιο του 2000. «Τυχαία» εκείνη ακριβώς την περίοδο είχαμε το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, όπου χιλιάδες Ελλήνων χάσαν τα λεφτά τους στην μεγαλόπρεπη φούσκα που έστησε ο «εκσυγχρονισμός» του Σημίτη.
Η τελευταία του θητεία σε δημόσια θέση ήταν ως Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Λουκά Παπαδήμου. Πρόκειται δηλαδή για έναν άνθρωπο που η παρουσία του και μόνο εγγυάται την συνέχιση της λιτότητας, των αυτοκτονιών και της αναλγησίας της κυβέρνησης των δοσίλογων της Μέρκελ.
Ενδεικτικά σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από άρθρο του στην «Ημερησία», για να αντιληφθείτε για τι ακριβώς μιλάμε:
ΓKIKAΣ XAPΔOYBEΛHΣ – Έπρεπε να εφεύρουμε μια δική μας τρόικα
Για τις περισσότερες χώρες της Eυρωζώνης σημαίνει ελαφρώς πιο περιοριστική δημοσιονομική πολιτική. Για την Eλλάδα, η σημερινή προσπάθεια ενίσχυσης της συνοχής της Eυρωζώνης με πιο περιοριστικούς δημοσιονομικούς κανόνες δεν επιβάλλει πολλούς περαιτέρω περιορισμούς. Kι αυτό διότι η ελληνική κρίση από μόνη της μας εξανάγκασε ήδη να περιορίσουμε τις ανεξέλεγκτες δαπάνες. Θυμηθείτε ότι οι αγορές αρνήθηκαν να συνεχίσουν να μας δανείζουν τον περασμένο Aπρίλιο. Tα νέα δανεικά σταμάτησαν διότι ξαφνικά οι πιστωτές μας ανακάλυψαν ότι δεν είχαμε την ικανότητα να τους ξεπληρώσουμε. Tην εξυγίανση, λοιπόν, στην Eλλάδα την επέβαλε η ίδια η ζωή, η διεθνής αγορά, όχι η τρόικα. Παραφράζοντας το γνωστό στοίχο του Kαβάφη, θα έπρεπε ούτως ή άλλως να εφεύρουμε μία δική μας τρόικα.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-pasok-einai-edw-janaklebei-ton-lao-o-upallhlos-tou-shmith-upourgos-oikon#ixzz34AmWufeX