Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδος: Η μνημονιακή πολιτική των αυτοκτονιών συνεχίζεται απρόσκοπτα

Ο Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδος: Η μνημονιακή πολιτική των αυτοκτονιών συνεχίζεται απρόσκοπτα

Πολλά ειπώθηκαν προ του ανασχηματισμού περί της σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου και ιδιαιτέρως της θέσεως του υπουργού οικονομικών, όπως πολλά ειπώθηκαν και για τον διάδοχο του Προβόπουλου στην διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο λόγος που αυτά τα δύο εμφανιζόντουσαν συνδεδεμένα είναι επειδή όντως είναι, αφού την οικονομική πολιτική στην Ελλάδα την χαράσσει ο υπουργός οικονομικών, από κοινού με τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Προ του ανασχηματισμού ο ΣΥΡΙΖΑ έκρωζε λέγοντας ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί την κυρίαρχη φήμη περί μεταθέσεως του Στουρνάρα στην διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε την απρόσκοπτη συνέχεια της μνημονιακής πολιτικής και ουσιαστικά και σε επίπεδο προσώπων.

Τελικώς ο ανασχηματισμός έγινε και επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών έγινε ο Γκίκας Χαρδουβέλης, ένας άνθρωπος που ως κοινό σημείο με τον Στουρνάρα στο βιογραφικό του έχει την θητεία στο πλευρό του Σημίτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ σιώπησε υπόπτως εμπρός σε αυτή την εξέλιξη, ενώ άρχισαν να ακούγονται και φωνές για ενδεχόμενη ψήφιση προέδρου της δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μπορέσει η χούντα του μνημονίου να εξαντλήσει την τετραετία.

Εν τέλει η Τράπεζα της Ελλάδος γνωμοδότησε προς το Υπουργικό Συμβούλιο ως προς τον διάδοχο του Προβόπουλου. Η γνωμοδότηση της ΤτΕ παρότι μη δεσμευτική καθιστά την αποδοχή της πρότασής της θέμα τυπικό, αφού έτσι είθισται να γίνεται, με το υπουργικό συμβούλιο να αποδέχεται την πρόταση, που προηγουμένως έχει επιβάλλει υπογείως στην ΤτΕ.

Σας παραθέτουμε αυτούσια την πρόταση της ΤτΕ: «Ανακοινώνεται ότι το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενόψει της αποχώρησης, μετά τη λήξη της θητείας του στις 19 Ιουνίου 2014, του Διοικητή Γεωργίου Προβόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, βάσει του άρθρου 29 του Καταστατικού της Τράπεζας, τον διορισμό του κ. Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή.»

Και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπά για άλλη μία φορά, όπως έχει πολλάκις σιωπήσει εμπρός στις εκτροπές της Χούντας του Μνημονίου. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-stournaras-sthn-trapeza-ths-ellados-h-mnhmoniakh-politikh-twn-autoktoniwn#ixzz34MD57nB2

Exit mobile version