Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Και μετά τις εκλογές… Ξεκίνησαν οι ομαδικές απολύσεις – «Πράσινο φως» από την μνημονιακή συγκυβέρνηση της μειοψηφίας

Και μετά τις εκλογές… Ξεκίνησαν οι ομαδικές απολύσεις - «Πράσινο φως» από την μνημονιακή συγκυβέρνηση της μειοψηφίας

Δεν πρόλαβαν καλά – καλά να βγουν τα επίσημα αποτελέσματα των διπλών εκλογών του Μαΐου και ήδη η προεκλογική παροχολογία της συγκυβέρνησης του μνημονίου, αντικαταστάθηκε από την μνημονιακή αναλγησία που όλοι γνωρίζαμε.

Διαβάζουμε, λοιπόν, ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ) ενέκρινε, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, το σχέδιο ομαδικών απολύσεων στη Χαλυβουργία Ελλάδος, που ανήκει στην οικογένεια του Νικολάου Μάνεση. Έτσι, με οριακή πλειοψηφία και με ελλιπέστατο φάκελο, απολύθηκαν 45 από τους συνολικά 96 εργαζόμενους στην εταιρεία.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, με δηλώσεις της στο κανάλι του Μπόμπολα, έδωσε το στίγμα για την στάση της κυβέρνησης μετά τις εκλογές λέγοντας ότι «οι ομαδικές απολύσεις σχετίζονται με την ικανότητα μιας επιχείρησης “να υπάρχει ή να  μην υπάρχει”».

Κοινώς, η κυβέρνηση εφόσον πέρασαν οι εκλογές, ξαναγράφει τους πολίτες στα «παλιά της τα παπούτσια» και ξαναστρέφεται στην εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, που συνδέονται με αυτή. Αφήνει την παροχολογία και την «ανακούφιση των αδικημένων» για την επόμενη προεκλογική περίοδο, ξεκινώντας εκ νέου μία επίθεση στον Ελληνικό Λαό, αρχίζοντας από τις ομαδικές απολύσεις που συντόμως θα γίνουν «πολύ της μόδας».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kai-meta-tis-ekloges-jekinhsan-oi-omadikes-apoluseis-prasino-fws-apo-thn-ku#ixzz34Rjr2CJR

Exit mobile version