Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ευρωβουλευτής της «Λίστας Τσίπρα» στις συνεδριάσεις της Λίστας Μπίλντεμπεργκ

Ευρωβουλευτής της «Λίστας Τσίπρα» στις συνεδριάσεις της Λίστας Μπίλντεμπεργκ

Ως γνωστόν ο Τσίπρας κατέβηκε ως υποψήφιος για την προεδρεία της Ευρώπης με την «Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα». Η υποψηφιότητα αυτή που δεν τιμήθηκε καθόλου από τους Ευρωπαίους, παρά τα ευτράπελα που γίνανε για την διαφήμισή της.

Κεντρική φιγούρα στην «εκστρατεία» του Τσίπρα ήταν η δημοσιογράφος Μπάρμπαρα Σπινέλλι (Barbara Spinelli), η οποία είχε  συνοδεύσει τον Τσίπρα καθ΄ όλη τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ιταλία. Η κα. Σπινέλλι εν τέλει εκλέχτηκε και ευρωβουλευτής της εν λόγω κίνησης. Ας δούμε, όμως, κάποια βιογραφικά στοιχεία της εν λόγω κυρίας, τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα της «ευρωπαϊκής αριστεράς», μετά τις επενδύσεις εκατομμυρίων των συριζαίων βουλευτών στην Jp Morgan.

H Spinelli γεννήθηκε στη Ρώμη το 1946 και είναι κόρη του κομμουνιστή Altiero Spinelli και της Εβραίας Ursula Hirschmann. Υπήρξε μια  από τους ιδρυτές της αριστερής εφημερίδας “La Repubblica” για να περάσει κατά τα έτη 1984-1985 στις κεντροδεξιές εφημερίδες  «Corriere della Sera» και «La Stampa», πρώτα ως ανταποκρίτρια στο Παρίσι και στη συνέχεια ως αρθρογράφος. Τον Οκτώβριο του 2010 επέστρεψε και πάλι στην εφημερίδα “La Repubblica”.

Ο πατέρας της, Αλτιέρο Σπινέλλι, εντάχθηκε στο παράνομο Κ.Κ. της Ιταλίας το 1924. Αργότερα, το 1941, μαζί με τον Ερνέστο Ρόσι, επεξεργάστηκε το πρώτο μανιφέστο «Για μια Ελεύθερη και Ενωμένη Ευρώπη» οραματιζόμενος μια ομοσπονδιακή Ευρώπη. Ο Αλτιέρο Σπινέλλι, μέχρι τον θάνατό του (1986), εκλεγόταν για μια δεκαετία ως ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και βουλευτής στις λίστες του ιταλικού Κ.Κ. Εργάστηκε επίσης για την αναθεώρηση των αρχικών συμφωνιών της ΕΟΚ, ενώ διετέλεσε και Ευρωπαίος επίτροπος.

Σύζυγος της Σπινέλλι ήταν ο πολιτικός και οικονομολόγος Τομάζο Παντόα -Σιόπα (Τommaso Padoa-Schioppa, 1940-2010), ο οποίος υπήρξε υψηλό στέλεχος πολλών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, Τράπεζα Ιταλίας κτλ), καθώς και των πλέον ισχυρών οργανώσεων της Νέας Τάξης Πραγμάτων (Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, Τριμερής Επιτροπή κτλ), ενώ διετέλεσε υπουργός οικονομίας για δύο χρόνια (17 Μαΐου 2006 – 8 Μαΐου 2008) επί πρωθυπουργίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι και προεδρίας Ρομάνο Πρόντι.

Τομάζο Παντόα-Σιόπα

Ο Παντόα-Σιόπα συνέβαλε, όσο κανείς άλλος, στη δημιουργία του ευρώ, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Συγκεκριμένα, το 1982, είχε προτείνει την κατάργηση της ανεξάρτητης νομισματικής πολιτικής και τη δημιουργία ενός  ενιαίου νομίσματος για όλα τα κράτη της ΕΕ υπό την επίβλεψη μιας ενιαίας Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η Έκθεση Delors, τον Απρίλιο του 1989, στήριξε τη θέση αυτή, προτείνοντας μια Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση με ένα κοινό νόμισμα. Ο Παντόα -Σιόπα στη συνέχεια ανέλαβε την ευθύνη για τη δημιουργία της νέας Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της οποίας έγινε ένα από τα πρώτα στελέχη, ενώ παράλληλα διατηρούσε στενές σχέσεις με τους Rothschild και άλλους υψηλούς παράγοντες της διεθνούς τοκογλυφίας.

Τέλος, να μην ξεχνάμε,  ότι ο Παντόα-Σιόπα υπήρξε σύμβουλος του Τζέφρυ Παπανδρέου σε θέματα οικονομίας και διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον υπόδικο για τη λίστα Λαγκάρντ Γιώργο Παπακωνσταντίνου. (βλέπε άρθρο: «Γιατί ο Mr. Alexis έχει τους ίδιους συμβούλους με τον Τζέφρυ; γιατί έχουν και κοινό αφεντικό…»).

To 1993 η κα. Σπινέλλι συμμετείχε στις εργασίες της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ που διεξήχθη στην Αθήνα. Συγκρότησε την «ιταλική αποστολή» από κοινού με τον Giovanni Agnelli, τότε πρόεδρο της Fiat, τον Marco Tronchetti Provera, του ομίλου Pirelli, τον Renato Ruggiero, υπεύθυνο διεθνών σχέσεων της Fiat S.p.a και κατόπιν υπουργό της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, τον πανταχού παρών Mario Monti, τότε απλό “τεχνοκράτη” στην Boccon και κατόπιν πρωθυπουργό της Ιταλίας, διορισμένο -όπως ο Παπαδήμος- από την τρόικα.

Η συνεδρίαση του 1993, όπως αναγράφεται στο επίσημη ιστοσελίδα της λέσχης, αφορούσε την αμερικανική εξωτερική πολιτική και «ποιο είδος Ευρώπης θα έχει απέναντι της η Αμερική στο μέλλον». Επρόκειτο για μία πραγματικά «περίεργη» συνεδρίαση, αφού από την Ελλάδα συμμετείχε ο Μητσοτάκης, τότε πρωθυπουργός, ο οποίος έπεσε εκ των έσω λίγο αργότερα και την σκυτάλη πήρε το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου, τον οποίο διαδέχτηκε ο Σημίτης που κυβερνά ως σήμερα με ευλογίες του Σαμαρά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/eurwbouleuths-ths-listas-tsipra-stis-sunedriaseis-ths-listas-mpilntempergk#ixzz34jDkiaPS

Exit mobile version