Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έκθεση Γενικού Επιθεωρητή Διαφθοράς: Το «πάρτι» συνεχίζεται, μηδαμινές οι ποινές

Έκθεση Γενικού Επιθεωρητή Διαφθοράς: Το «πάρτι» συνεχίζεται, μηδαμινές οι ποινές

Ο Σαμαράς έχει αρχίσει μία διαδικασία ώστε να εμφανιστεί ως διώκτης της διαφθοράς, ενώ στην ουσία αυτό που κάνει είναι μία επικοινωνιακή πολιτική κενή περιεχομένου, πλήρης όμως εκβιασμών απέναντι σε ανθρώπους που αντίκεινται στην πολιτική του. Παρόλη την κενή ρητορεία όλοι έχουν αντιληφθεί πως οι πρωτεργάτες της διαφθοράς απολογούνται οψίμως στους ανακριτές – διακοσμητικά και ακολούθως αφήνονται ελεύθεροι με εγγυήσεις – ανέκδοτα που προκαλούν την κοινή γνώμη.

Ο Γενικός Επιθεωρητής, Λέανδρος Ρακιντζής, μέσα στο 2013 ασχολήθηκε με 1519 υποθέσεις διαφθοράς που αφορούσαν το δημόσιο και τις υπηρεσίες του. Όπως αναφέρει στην έκθεση του 37% των υποθέσεων διαφθοράς που έλεγξε ο ΓΕΕΔΔ πραγματοποιήθηκαν σε δήμους, το 18,6% σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και το 13,2% των υποθέσεων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, με «βασίλισσα» της διαφθοράς να αναδεικνύεται η περιφέρεια Αττικής.

Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Ρακιτζής, έχοντας το δικαίωμα ένστασης, επέστρεψε στα αρμόδια όργανα, 96 αποφάσεις πρωτοβάθμιων πειθαρχικών οργάνων που κρίθηκαν επιεικείς. Ενδεικτική της καταστάσεως που επικρατεί είναι η περίπτωση ιατροδικαστού που χρησιμοποιούσε επί τέσσερα χρόνια την σφραγίδα της υπηρεσίας, προκειμένου να εργάζεται ως ιδιώτης, χωρίς τις απαραίτητες άδειες. Ο πειθαρχικός έλεγχος εν τέλει της επέβαλλε ποινή ίση με 15 ημερομίσθια.

Δεν είναι, λοιπόν, να απορεί κανείς γιατί ο Παπακωνσταντίνου και οι συγγενείς του αφέθηκαν μαζικά ελεύθεροι μετά την «απολογία» τους. Είναι νόρμα για το ελλαδικό κράτος ότι μονάχα οι Χρυσαυγίτες προφυλακίζονται, ενώ οι κλέφτες και οι απατεώνες αφήνονται ελεύθεροι να συνεχίσουν την «δημοκρατική» τους δράση, δηλαδή να ληστεύουν τα ταμεία και τον ιδρώτα του Ελληνικού Λαού.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ekthesh-genikou-epithewrhth-diafthoras-to-parti-sunechizetai-mhdamines-oi-p#ixzz34v5KcsAz

Exit mobile version