Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άδειασμα του Βενιζέλου προς τον Σαμαρά: Ζητάει οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ να λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν

Άδειασμα του Βενιζέλου προς τον Σαμαρά: Ζητάει οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ να λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν

«Τζάμπα μάγκας» και πρωθυπουργός υπό κηδεμονία και έρμαιο στα παράπονα των συνεργατών του αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση ο Σαμαράς. Μετά τον εξευτελισμό του με τον Γεωργιάδη, όπου οι δυο τους έκλιναν την λέξη ρεζίλι σ’ όλες τις πτώσεις, έρχεται και η εκ νέου αμφισβήτησή του από τον «εταίρο πλήρους ευθύνης» Βενιζέλο. Μιλώντας πριν λίγες ημέρες ο Σαμαράς στο υπουργικό συμβούλιο είπε τα εξής: «Γνωρίζετε ότι πάμε να εξαντλήσουμε την τετραετία! Και γνωρίζετε επίσης, ότι χρειάζεται σοβαρότητα, πολλή δουλειά, λίγες κουβέντες, συντονισμός ομάδας που θα ελέγχεται από το Μαξίμου».

Το πόσο στα σοβαρά τον πήρε ο Βενιζέλος φάνηκε από την αντίδρασή του, καθώς διέταξε τους υπουργούς της κυβέρνησης να αγνοούν τον Σαμαρά και να δίνουν λόγο πρώτα σ’ αυτόν. «Μην διστάζετε να διαφοροποιείστε από τους υπουργούς σας ή το πρωθυπουργικό περιβάλλον και να διαχωρίζετε τη θέση σας. Δεν θα πηγαίνετε στο Μαξίμου, αλλά θα έρχεστε σε μένα» ήταν η σαφής οδηγία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προς τους υπουργούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος βλέπει ότι οι εκλογές πλησιάζουν και γι’ αυτό προσπαθεί απεγνωσμένα να απεγκλωβιστεί σιγά-σιγά από την ταύτισή του με την μνημονιακή πολιτική, μήπως και διασωθεί κάτι από το κομματίδιό του στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και κυρίως o ίδιος.

Η όλη του στάση, όμως, είναι χαρακτηριστική του πως βλέπει (κι αυτός) τον Σαμαρά, ο οποίος έχει καταντήσει πολιτικός καρπαζοεισπράκτορας στις ορέξεις του οποιουδήποτε, εντός και εκτός ΝΔ. Παρόλα αυτά, όμως, η θεσμική του ιδιότητα είναι εκείνη που τον κάνει επικίνδυνο για την Πατρίδα και τον Λαό, με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του για τα Εθνικά θέματα, την Κοινωνική Αλληλεγγύη και φυσικά την κατακρεούργηση κάθε έννοιας Δικαιοσύνης με την πρωτοφανή στα χρονικά σκευωρία κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/adeiasma-tou-benizelou-pros-ton-samara-zhtaei-oi-upourgoi-tou-pasok-na-logo#ixzz34v5bLgm1

Exit mobile version