Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στοιχεία σοκ που αποδεικνύουν την άθλια εργασιακή κατάσταση στην Ελλάδα

Στοιχεία σοκ που αποδεικνύουν την άθλια εργασιακή κατάσταση στην Ελλάδα

Πληθαίνουν καθημερινά τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν ότι η Χώρα μας διανύει ένα καθεστώς κοινωνικών κάτεργων. Η εκμετάλλευση των εργαζομένων έχει ξεπεράσει κάθε όριο φαντασίας, καθώς οι πληροφορίες που δίνονται στην δημοσιότητα είναι ανατριχιαστικές. Αρκετές είναι οι επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες έχουν αντικαταστήσει την πληρωμή μέρους του μισθού σε είδος. Με κουπόνια super market, δηλαδή, αντί χρημάτων. Ακόμη, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου οι εργαζόμενοι αντί μισθού λαμβάνουν φαγητό μια ή δύο φορές την ημέρα, ή δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο. Αυτά λογαριάζονται αντί αμοιβής για οκτάωρη εργασία 25 ή και 30 ημέρες τον μήνα!

Εκατοντάδες είναι οι επιχειρήσεις εκείνες που καταβάλλουν ανά τρίμηνο, ενώ πολύ χειρότερα, χιλιάδες είναι οι επιχειρήσεις που καταβάλλουν έναντι μισθού ένα μικρό ποσό. Ακόμη περισσότερες, όμως, είναι οι επιχειρήσεις που καθυστερούν μισθούς από τρεις ως εννέα και δώδεκα μήνες, αν και οι εργαζόμενοι εκτελούν κανονικά το ωράριό τους καθημερινά. Ταυτόχρονα, χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παρανόμως δεν λαμβάνουν τα δώρα ή το επίδομα αδείας, με τον αριθμό τους να υπολογίζεται γύρω στο 1.000.000! Για τους νέους μέχρι 25 ετών η κατάσταση είναι πολύ πιο εφιαλτική, καθώς εμφανίζονται τραγικά φαινόμενα όπου υπογράφονται ως και μηνιαίες συμβάσεις με αμοιβή 180 ευρώ τον μήνα για τετράωρη απασχόληση, αμοιβή που μεταφράζεται σε μόλις 2,25 ευρώ την ημέρα!

Ενδεικτικό, μάλιστα, της κατάστασης που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Πατρίδα μας είναι και το γεγονός ότι από τις 423.000 αναγγελίες προσλήψεων, οι 140.000 αφορούν σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης και οι 50.000 σε απασχόληση εκ περιτροπής.  Όλα αυτά τα τραγικά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που Ο Σαμαράς, ο «εταίρος πλήρους ευθύνης» Βενιζέλος και η υπόλοιπη κυβερνητική παρέα, που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην διαμόρφωση αυτής της άθλιας αντεργατικής εικόνας, παραμυθιάζουν τον κόσμο για την «ανακούφιση που θα έρθει». Στην πραγματικότητα κάνει ό,τι μπορεί για να σφίξει ακόμη περισσότερο την θηλιά γύρω από τον λαιμό του Ελληνικού Λαού.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/stoicheia-sok-pou-apodeiknuoun-thn-athlia-ergasiakh-katastash-sthn-ellada#ixzz34vAiqcOw

Exit mobile version