Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κυβερνητικός μετασχηματισμός ή συνονθύλευμα καμποτίνων και τζουτζέδων;

Υπό Δρ. Επαμεινώνδα Στάθη

Μετά από μακράς ωδίνας οι συνοδοιπορούντες πρόεδρος και αντιπρόεδρος μετά της καμαρίλας του μεγάρου Μαξίμου έτεκαν το εξάμβλωμα, που απεκλήθη κυβερνητικός μετασχηματισμός. Κριτήρια επιλογής, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν ήσαν η ανθρώπινη ποιότητα και η αξιοκρατία.

Η κυβερνητική μεταπλασία εστηρίχθη στην εξασφάλιση εσωτερικών ισορροπιών των συμπραττόντων κομμάτων, στις εβραιομασονικές περγαμηνές που εκράδαιναν ορισμένοι εκ των τελικώς επιλεγέντων δια υπουργικούς θώκους, στην εμπιστοσύνη ξένων κέντρων εξουσίας και των δανειστών προς συγκεκριμένο τεχνοκράτη, που αποτελεί εγγύηση συνέχειας της εξοντωτικής δια τον ελληνικόν λαόν οικονομικής πολιτικής. Τελικώς, οι κορυβαντιώντες, γνωστοί μαϊντανοί των τηλεοπτικών καναλιών, οι πλειοδοτούντες εις φωνασκίας και κροκοδείλια δάκρυα, συμμεριζόμενοι δήθεν την δυστυχίαν του λαού μας, επελέγησαν δια την εκπροσώπηση της « λαϊκής δεξιάς».

Δεν είναι του παρόντος να αναλύσω τον όρο, «λαϊκή δεξιά». Μπορώ όμως ανεπιφύλακτα να διατυπώσω την άποψη, ότι οι ως άνω έχουν τόση σχέση με την «λαϊκή δεξιά», όση ο φάντης της τράπουλας με το ρετσινόλαδο. Ο πρωθυπουργός, γνωστός δια την περίσσεια αλαζονείας και το έλλειμμα παιδείας, ως καταξιωμένος διανοητής προσφάτως του κατελόγισε, άγεται και φέρεται από τον αδολεσχή και κλασαυχενιζόμενον, μετ’ απείρου πολιτικού αμοραλισμού, βαρυνόμενον με σοβαράς κατηγορίας, αντιπρόεδρον της κυβερνήσεως.

Ο Ε. Βενιζέλος, ως συνταγματολόγος, θα αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν, ερμηνεύων το σύνταγμα συμφώνως προς την εκάστοτε εμφανιζόμενη πολιτική σκοπιμότητα, φάσκων και αντιφάσκων. Ίσως το τελευταίο, καίτοι σοβαρό, να αποτελεί το ελαφρότερο των καταμαρτυρουμένων. Εν μέσω, ζοφεράς δια τον ελληνικό λαό καταστάσεως, ανεκοινώθη, ο ανασχηματισμός, που χαρακτηρίζεται από ένα συνονθύλευμα καμποτίνων και τζουτζέδων των δύο κομμάτων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Σπιθαμιαία αναστήματα εκλήθησαν να επιλύσουν γιγαντιαία προβλήματα, που κατατρύχουν τον δυστυχή λαό μας. Σε ώρες τραγικές δια το έθνος, στο πηδάλιο εσμός αποτυχημένων και τυχάρπαστων.

Ταυτόχρονα φρούδες ελπίδες καλλιεργούνται στον δύσμοιρο λαό μας για ανάκαμψη, ανάπτυξη και επενδύσεις. Μετά την στείρα συνθηματολογία του Κ. Σημίτη περί εκσυγχρονισμού του κράτους, του Κ. Καραμανλή του βραχέος περί επανιδρύσεως του κράτους, τώρα μια νέα επινόηση. Σφυροκοπείται καθημερινά ο λαός μας με λέξεις και προτάσεις χωρίς περιεχόμενο, χωρίς νόημα. Απέραντος νομιναλισμός κατακλύζει την πολιτική μας ζωή. Τα συγκυβερνώντα κόμματα επί σειράν ετών απεδείχθησαν ανίκανα να διαμορφώσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις δια επενδύσεις και ανάπτυξη. Δεν κατόρθωσαν να θεσμοθετήσουν ένα δίκαιο, σταθερό, ευκρινές και συνοπτικό φορολογικό σύστημα.

Κύριοι άξονες του συστήματος θα έπρεπε να ήσαν η φορολόγηση των πολιτών αναλόγως προς την φοροδοτική τους ικανότητα, όπως και το σύνταγμα επιτάσσει, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η μείωση της υπερμέτρου φορολόγησης των επιχειρήσεων δια την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, αλλά και τον επαναπατρισμό των χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων που παρεπιδημούν στις γειτονικές χώρες.

Οψίμως τώρα υπόσχονται επενδύσεις και ανάπτυξη, υπό συνθήκας αποπληθωρισμού και παρατεταμένης υφέσεως. Κατάκοιτος επί τετραετίαν ο ελληνικός λαός στην προκρούστεια κλίνη, υφίσταται την βασανιστικήν προσαρμογήν του από εναλλασόμενους, δήθεν επιδέξιους χειριστάς. Εν τω μεταξύ συνεχίζει η ΝΔ να συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα της μίζας, της ρεμούλας, των τρωκτικών των δημοσίων ταμείων και των λοιπών παρακεντέδων.

Κάτω από τις ηχηρές και βαρύγδουπες ετικέτες του κοινωνικού φιλελευθερισμού (γαλάζιου ΠΑΣΟΚ, δηλ. ΝΔ) και Σοσιαλδημοκρατίας (Πράσινου ΠΑΣΟΚ) έχει κατασκηνώσει η ιδεολογική κενότητα. Τα ιδεολογικώς ασπόνδυλα κόμματα της ΝΔ και Πασόκ περιορίζονται σε ιδεοληπτικά στερεότυπα του παρελθόντος ή σε μια ομιχλώδη εκφραστική εξωραϊσμένη με λεκτικές φιοριτούρες. Την απουσία δημιουργικής πράξεως έχει υποκαταστήσει ο μεσσιανισμός, οι εκλογικεύσεις, η εικοτολογία, η ακατάσχετη συνθηματολογία και τα αιωρούμενα ιδεολογήματα, που συνιστούν φληναφήματα.

Ισχυρίζονται ότι μάχονται τον φασισμό και τον ναζισμό, ενώ υποστηρίζουν το φασιστικό και νεοναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας. Εθέσπισαν το 2013 αντισυνταγματικό νόμο, εναντίον των εργαστηριακών ιατρών, πανομοιότυπο του νόμου του 1933 του Α. Χίτλερ, περί αναγκαστικής εργασίας. Ιδιαίτερα η ΝΔ στηρίζει την υποψηφιότητα του Ζ. Κ. Γιούνκερ, γνωστού φιλοναζιστού, δια την προεδρίαν της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Ενέταξαν στο κόμμα και μάλιστα υπουργοποίησαν στελέχη, που αναθεμάτιζαν κατά το παρελθόν, δια την φασιστική η νεοναζιστική ιδεολογία των. Φαίνεται ότι η εμβάπτιση εις την κολυμβήθρα της ΝΔ, αποκαθαίρει πάντα ρύπον και πάσαν αμαρτίαν. «Ουαί υμίν νεοδημοκράτες υποκριταί». Την ασυνάρτητη και τραγελαφική πολιτική εικόνα συμπληρώνει η απουσία στοιχειώδους ηθικής, που αναδεικνύεται από τις ατέρμονες παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης, όχι μόνο στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, αλλά και εις πλείστας άλλας περιπτώσεις. Του λόγου το αληθές αποδεικνύει η τελευταία εντονοτάτη διαμαρτυρία της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Την 7ην Απριλίου, εν μια νυκτί, η κυβέρνηση πέρασε τροπολογία, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της αντιπολιτεύσεως, δια της οποίας τα κακουργήματα των καταχραστών του δημοσίου χρήματος μετετράπησαν σε πλημμελήματα. Όταν το θέμα, μετά παρέλευση εβδομάδων, ετέθη εκ νέου στην βουλή ο διαβόητος υπουργός δικαιοσύνης δικαιολογούμενος, εψέλλισε ότι η τροπολογία (ντροπολογία) «παρεισέφρησε εκ παραδρομής». Άγνωστόν ποιοι ευνοήθησαν από την επίμαχη ντροπολογία με την όποία σχεδόν αποποινικοποιήθηκε η λεηλασία του δημοσίου χρήματος.

Έλεος κύριοι! Μόνο η μαφία και η καμόρα μετέρχονται ανάλογα μέσα. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν αντελήφθη το μήνυμα των ευρωεκλογών. Συνεχίζει να κυβερνά, αρνούμενη την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών, παρά την πασιφανή διάσταση μεταξύ λαϊκής βουλήσεως και συνθέσεως του κοινοβουλίου. Η αναδυθείσα από την κάλπη σημαντική μείωση της εκλογικής δυνάμεως ορισμένων κομμάτων, ωθεί τα τελευταία στην αναζήτηση ευκαιριακών συμμαχιών, με μοναδικό σκοπό την διάσωση βουλευτικών εδρών στις επόμενες εκλογές.

Ο κατακερματισμός των πολιτικών δυνάμεων ευνοεί την εν εξελίξει επιχείρηση αισχράς συναλλαγής μεταξύ κυβερνήσεως και ανεξαρτήτων κυρίως βουλευτών δια την επίτευξη του περιπόθητου αριθμού των 180 βουλευτών, των απαιτουμένων δια την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και την παράταση του κυβερνητικού βίου.

Το πολιτικό σύστημα ουτοπικά ερμηνεύει και αποτιμά την εκλογική νίκη της Χρυσής Αυγής. Δεν διανοείται ότι η ψήφος υπέρ της Χρυσής Αυγής ήταν μια συνειδητή επιλογή. Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι άδικες και αντισυνταγματικές διώξεις και προφυλακίσεις του αρχηγού και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Καταλύεται η δημοκρατία, δήθεν δια την προστασία της. Δεν πίστεψαν ποτέ ότι η δημοκρατία ταυτίζεται με την αλήθεια και την ελευθερία, δεν είναι ψεύδος, ανελευθερία και φενάκη. Οι ιδέες δεν διώκονται, δεν φυλακίζονται αντιμετωπίζονται μόνο με την αντιπαράθεση ιδεών.

Δράττομαι της ευκαιρίας να υπενθυμίσω στους ανακριτές ότι οι βασικές αρχές της Δημοκρατίας είναι η ισογονία, η ισοπολιτεία, η ισονομία και η ισηγορία. Αφού περιέπεσαν στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, ασκούντες πιέσεις στους ανακρινόμενους βουλευτάς να καταγγείλουν συναδέλφους δια δήθεν αδικήματα, με το αντάλλαγμα της μη προφυλάκισης, ακολούθως παρεβίασαν την αρχή της ισηγορίας, δηλαδή της ισότητος των πολιτών όσον αφορά την έκφραση γνώμης. Εφίμωσαν δημοκρατικά εκλεγμένο αντιπρόσωπο του λαού, επιβάλλοντες κατ’ οίκον περιορισμό και απαγόρευση συμμετοχής σε κομματικές εκδηλώσεις και εκφωνήσεις λόγων. Το μόνο που απομένει να δούμε είναι η εκτόπιση βουλευτών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης δια να ολοκληρωθεί «ο θρίαμβος της δημοκρατίας».

Πίσω από τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα τώρα μορφάζει αποτρόπαια το πρόσωπο του εθνικού διχασμού, που απεργάζονται αλογίστως ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και μάλιστα εις χαλεπούς δια την χώραν καιρούς. Εκρέμασαν επι ξύλου την υπόσταση του έθνους, υπονομεύοντες την λαϊκή ομοψυχία. Είναι καιρός να προσφέρουν μία και μοναδική υπηρεσία στη χώρα: Την ταχεία διενέργεια εκλογών, μήπως και αποφευχθούν εφιαλτικοί κίνδυνοι και οι ίδιοι αποφύγουν την ολοσχερή ατίμωση. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kubernhtikos-metaschhmatismos-h-sunonthuleuma-kampotinwn-kai-tzoutzedwn#ixzz34yQsRCCS

Exit mobile version