Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Οι ασθενείς σε ρώσικη ρουλέτα

Είναι πράγματι «τραγική ειρωνεία» η ανακοίνωση των απολογιστικών στοιχείων του πρώτου τετραμήνου του 2014, σύμφωνα με τα οποία το Νοσοκομείο της Καρδίτσας συγκαταλέγεται μέσα στα καλύτερα της Χώρας μας. Τα αναλυτικά στοιχεία του απολογισμού παρουσίασε το Υπουργείο Υγείας, όταν ήταν υπουργός το ξεφτέρι μας ο Άδωνης. Έτσι λοιπόν δεν είναι απορίας άξιον με ποια κριτήρια προκύπτει αυτό το αποτέλεσμα, όταν ήδη μήνες πριν το Νοσοκομείο της Καρδίτσας μετρούσε τις πληγές του: κλείσιμο κλινικών, ένδεια ιατρικού προσωπικού, μη λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής, χωρίς αξονικό τομογράφο, με ελλείψεις ακόμα και σε τραυμαπλάστ.

Το συγκεκριμένο Νοσοκομείο «πρότυπο», που ο Άδωνης το είχε συγκαταλέξει ανάμεσα στα 5 πρώτα της Χώρας, σήμερα έχει φτάσει σε οριακό σημείο λειτουργίας. Εφημερεύει χωρίς Νευρολόγο, Γαστρεντερολόγο, Ψυχίατρο, Δερματολόγο. Η μοναδική δε, Παιδίατρος και η επικουρική βοηθός της, η μοναδική Γυναικολόγος, η επίσης μοναδική Οφθαλμίατρος και οι 2 Ουρολόγοι έχουν ξεπεράσει πια τις ανθρώπινες αντοχές τους. Ακόμα και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού λειτουργεί με έναν επικουρικό Νεφρολόγο και αποσπασμένους Γενικούς Ιατρούς.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της τριτοκοσμικής κατάστασης, ήταν να ανασταλούν όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία (ολικές αρθροπλαστικές) της Ορθοπεδικής Κλινικής, αφού ακόμα και ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί λόγω σοβαρής βλάβης και χρονοβόρας διαδικασίας απόκτησης νέου αξονικού 16 τομών ενταγμένου στο ΕΣΠΑ. Να τονίσουμε εδώ, ότι ο αξονικός τομογράφος που διέθετε το Νοσοκομείο Καρδίτσας ήταν 20ετίας, ενώ ο προϋπολογισμός για την απόκτηση του νέου έχει εγκριθεί προ πενταετίας και ήταν αξίας 450.000 ευρώ.

Στην Ελλάδα της συντεχνιακής μνημονιακής συγκυβέρνησης, στο δημόσιο νοσοκομείο η έννοια «δωρεάν», είναι μόνο σχήμα λόγου: ελλιπείς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό που λειτουργούν με υπέρβαση του ωραρίου τους, μηχανήματα που δεν λειτουργούν και δεν επισκευάζονται ή δεν αντικαθίστανται, ενώ κτίρια χτίζονται και πληρώνονται αδρά χωρίς τελικά να επιτελούν τον σκοπό για τον οποίο έχουν φτιαχτεί.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πρεσβεύει ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο σήμερα το εφαρμόζουν οι πιο προηγμένες χώρες του κόσμου, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Έλληνα συμπολίτη μας εργαζόμενου, αλλά και με κάθε πρόνοια για τον άνεργο και ανασφάλιστο επίσης, που δεινοπαθεί από την οικονομική κρίση. Το πιο τραγικό είναι, ότι ο Ελληνικός Λαός εξακολουθεί να πληρώνει ως φορολογούμενος πολίτης φόρους όχι για την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη, ή για την ίασή του, αλλά για τις υποστελεχωμένες χρυσοπληρωμένες  εγκαταστάσεις και για ένα σύστημα σαθρό που κρατά τον ασθενή όμηρο, περιχαρακώνοντας τα συμφέροντά του και πάνω από όλα την υγεία του.

Οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας υπό την κυβέρνηση των πολιτικών αρλεκίνων της Τρόικα είναι ανέκδοτο, όσο αστεϊσμός φαντάζει και η έξοδός μας στις αγορές.

Έλληνες Συναγωνιστές! Ο αριθμός των πολιτών που έχουν χάσει το δικαίωμα πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας αυξάνεται διαρκώς, εξαιτίας της δραματικής αύξησης της ανεργίας (πάνω από 1 εκατομμύριο σε τρία χρόνια) και της αδυναμίας πληρωμής εισφορών στα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης (εδώ περιλαμβάνονται και οι ανασφάλιστοι, οι οποίοι προέρχονται από επαγγελματικές κατηγορίες αυτοαπασχολούμενων). Μοιραία λοιπόν με την συγκεκριμένη εθνοπροδοτική πολιτική, η καθολική κάλυψη υγείας των Ελλήνων συμπολιτών μας, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Για τους Έλληνες Εθνικιστές είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η δωρεάν πρόσβαση όλων των  Ελλήνων σε ιατρικές υπηρεσίες και φροντίδας υγείας, ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί και να βιώσει μία κοινωνική πολιτική που δεν επιδέχεται εκπτώσεις και παζάρια από ιδιώτες και ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία θα καπηλεύονται τις κοινωνικές αξίες, τη συνείδηση του Έθνους μας και των πολιτών του!

Αλεξοπούλου – Ρουχωτά Σταματίνα
Υπ. Σύμβουλος-Ψυχοθεραπεύτρια

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-oi-astheneis-se-rwsikh-rouleta#ixzz354NrBrmo

Exit mobile version