Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο ρόλος των “τσιλιαδόρων” στην ατιμωρησία των σκανδάλων στο σύγχρονο Ελλαδιστάν

Ο ρόλος των “τσιλιαδόρων” στην ατιμωρησία των σκανδάλων στο σύγχρονο Ελλαδιστάν

Κάθε καλό «κόλπο», απαιτεί έναν έμπειρο και «αετομάτη» τσιλιαδόρο. Είτε μιλάμε για μία απλή ληστεία, είτε μιλάμε για ένα σκάνδαλο αξίας δισεκατομμυρίων, η ύπαρξη ενός ή περισσοτέρων τσιλιαδόρων είναι απαραίτητη.

Στην περίπτωση του σκανδάλου των υποβρυχίων μιλάμε για ένα τεράστιο «κόλπο» που ζημίωσε με εκατομμύρια ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ έχουν ήδη αποκαλυφθεί μίζες και ρεμούλες εκατομμυρίων ευρώ, που ακόμα διερευνούνται από την δικαιοσύνη. Σας παραθέτουμε εν τάχει την υπόθεση, χρησιμοποιώντας αποσπάσματα ενός αποκαλυπτικού άρθρου, του οποίου τον αρθρογράφο θα αποκαλύψουμε στη συνέχεια.

«Το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα» είχε από τις 20 Φεβρουαρίου προειδοποιήσει ότι απειλείται η ίδια η ύπαρξη του ναυπηγείου, αλλά έπεσε θύμα της γνωστής κώφωσης. Προφανώς. Διότι αν δινόταν έστω και η παραμικρή σημασία, τότε θα αποκαλύπτονταν οι συνθήκες υπό τις οποίες ο κ. Βενιζέλος «έσωσε» τα Ναυπηγεία.

Η συμφωνία για την οποία πανηγύρισε, περιλαμβάνει τα εξής πρωτοφανή: Για δεκαπέντε χρόνια, το Ναυπηγείο απαγορεύεται, βάσει αποφάσεων της ΕΕ – η οποία απαιτεί να επιστραφούν παράνομες επιδοτήσεις – να κατασκευάζει εμπορικά πλοία, να έχει επισκευαστική δραστηριότητα, να κατασκευάζει και να επισκευάζει πολεμικά πλοία άλλων χωρών.

Επιτρέπεται να έχει μόνο έναν πελάτη, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ώστε να εξυπηρετούνται μόνο οι ανάγκες της Ελλάδας – για τον λόγο αυτό το Ναυπηγείο χαρακτηρίστηκε από την ΕΕ «στρατιωτικό», πλην όμως μόνο για τις ανάγκες της Ελλάδας.»

«Πραγματικά μεγάλη επιτυχία του κ. Βενιζέλου – που θέλει και να συσπειρώσει τους οπαδούς του για να μας κυβερνήσει (και αυτός)!

Μια «επιτυχία» που οδηγεί στην ανεργία 1.200 ανθρώπους, βυθίζει στην ανέχεια 10.000 οικογένειες που άμεσα ή έμμεσα επιβιώνουν χάρη στο Ναυπηγείο και δίνει την χαριστική βολή στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας – μιας χώρας, θυμίζω, που έμεινε χωρίς ναυπηγείο, αν και διαθέτει 16 χιλιάδες χλμ ακτογραμμή!» «Τελικά, τον Μάρτιο του 2010, η κυβέρνηση (δηλαδή ο Βενιζέλος), αποφάσισε να πληρώσει περί τα 1,35 δις ευρώ για παλιές και νέες παραγγελίες υποβρυχίων, καθώς και την παραλαβή του «Παπανικολής», του υποβρυχίου που γέρνει (εντάξει, έγερνε και το… ίσιωσαν).

Παράλληλα, ξεκίνησε η παραλαβή και των άλλων τριών υποβρυχίων (που δεν έγερναν μεν, υπερκοστολογήθηκαν δε) και αρχίσαμε να καταβάλλουμε το υπόλοιπο των 460 εκ ευρώ από τα 2,84 δις του προγράμματος. Αποφασίστηκε επίσης η ναυπήγηση άλλων δύο υποβρυχίων του ιδίου τύπου αντί 1 δις ευρώ – αυτά που έχουν παγώσει γιατί την ίδια ώρα ο κ. Παπανδρέου,  με την ανοχή του κ. Βενιζέλου, μας έβαζε στο Μνημόνιο.»

«Στις 4 Αυγούστου 2011 η έκθεση της ειδικής επιτροπής για τις συμβάσεις των υποβρυχίων την περίοδο 2000-2009, κατέληξε πως ζημιώθηκε μεν το Δημόσιο, πλην όμως οι ευθύνες είναι μόνο… πολιτικές.

Και όταν μιλούμε για «πολιτικές ευθύνες», μιλούμε για την πλήρη ανευθυνότητα και την απόλυτη ατιμωρησία».

Η παραπάνω περιγραφή ανήκει στην Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη, όταν ακόμα δεν είχε πάρει το «σιωπητήριο» – θεσούλα, που την κάνουν σήμερα να μιλάει για «ανύπαρκτο θέμα».

Αυτό που λέει στο άρθρο της η κυβερνητική εκπρόσωπος είναι ότι υπάρχουν σαφείς ποινικές ευθύνες στο σκάνδαλο των υποβρυχίων, οι οποίες μάλιστα αφορούν τον ουσιαστικό πρωθυπουργό Βενιζέλο. Δεν μας λέει βέβαια κάτι νέο η κυβερνητική εκπρόσωπος, αφού όλος ο κόσμος ξέρει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες στην όλη υπόθεση.

Όμως από τους χειρισμούς πέριξ της υποθέσεως αναφύονται ολοένα και νέες ποινικές ευθύνες, οι οποίες μένει να διερευνηθούν από την δικαιοσύνη, όταν αυτή καταστεί και πάλι ανεξάρτητη. Πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει και στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, έχοντας εις βάρος της την ομολογία Μπαλτάκου.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση των υποβρυχίων την βαραίνει η προκλητική καθυστέρηση αποστολής της δικογραφίας στην Βουλή, αλλά και η υπακοή της στις διαταγές Βενιζέλου για «πειθαρχική έρευνα» στους δικαστικούς που κάνοντας το καθήκον τους συνέταξαν την εν λόγω δικογραφία.

Ποινικές ευθύνες έχει πλέον και ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος βαρύνεται με τις κατηγορίες για υπόθαλψη εγκληματίααπιστία περί την υπηρεσίαεσχάτη προδοσία για κατάλυση του πολιτεύματος, για τις ενέργειες του, προκειμένου να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο των υποβρυχίων που θα έριχνε την κυβέρνηση και θα οδηγούσε τον Βενιζέλο στο γραφείο του ανακριτή.

Ο Αντώνης Σαμαράς ως εγκέφαλος της κλίκας των τσιλιαδόρων, βαρύνεται με τα ίδια αδικήματα που αφορούν τον Χαράλαμπο Αθανασίου, με επιπρόσθετες κατηγορίες για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που σκοπό της έχει την υπεξαίρεση και την απάτη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-tsiliadoroi-egklhma-kai-atimwrhsia-sto-sugchrono-elladistan#ixzz35C04l2Nj

Exit mobile version