Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Ελληνική βιομηχανία ψυχορραγεί – Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα φωσφορικά λιπάσματα Καβάλας

Η Ελληνική βιομηχανία ψυχορραγεί - Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα φωσφορικά λιπάσματα Καβάλας

Την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014, κλιμάκιο συναγωνιστών μαζί με τον Γραμματέα της Τ.Ο. Καβάλας Δημήτρη Βογιατζή μετέβη στην είσοδο του εργοστάσιου φωσφορικών λιπασμάτων ELFE Α.Ε. και μοίρασε ενημερωτικό υλικό σχετικά με την ερώτηση που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή στο κοινοβούλιο για τα προβλήματα που αφορούν την μισθοδοσία των εργαζομένων και την κακοδιαχείριση της βιομηχανίας από την διοίκηση.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί τη μοναδική πολιτική δύναμη που τάχθηκε ευθύς εξαρχής υπέρ του πρωτογενή τομέα ως τον κεντρικό άξονα επανεκκίνησης της εθνικής μας οικονομίας. Η βιομηχανία παραγωγής φωσφορικών λιπασμάτων στην Καβάλα αποτελεί εθνικό κόσμημα και μια από τις δομές που μπορεί να βασιστεί η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής αφού είναι το μοναδικό εργοστάσιο που παράγει φωσφορικό λίπασμα στην πατρίδα μας αλλά και σε ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

H Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (Β.Φ.Λ.), ιδρύθηκε το 1961 από τον όμιλο της Εμπορικής Τράπεζας και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1965 στην περιοχή της Νέας Καρβάλης στην Καβάλα. Το Σεπτέμβριο του 2009, η εταιρεία εξαγοράστηκε από τον όμιλο επιχειρήσεων Λαυρεντιάδη και μετονομάστηκε σε Ελληνικά Λιπάσματα – ELFE και έκτοτε ξεκινήσαν τα προβλήματα για τους εργαζομένους στην βιομηχανία. Η κακοδιαχείριση και η απόλυτη ασυδοσία από την πλευρά της ιδιοκτησίας οδηγούν στην διαρκή υποβάθμιση της βιομηχανίας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι, ενώ τα χρέη της συνεχώς αυξάνουν. Δεν θα πρέπει μια τέτοια βιομηχανία που δίνει εργασία σε Έλληνες να αφεθεί στην τύχη της ή στα χέρια ενός ιδιώτη που την εξαγόρασε για την εξυπηρέτηση μόνο ιδιοτελών συμφερόντων και είναι ικανός μόνος να γκρεμίζει τα έργα των άλλων για να εγκαταλείψει τα πάντα στο κοινωνικό και οικονομικό χρέος.

Στο παρελθόν ο βουλευτής Σερρών Αρτέμης Ματθαιόπουλος έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με το σωματείο των εργαζομένων στην εταιρεία, στηλιτεύοντας τις πολιτικές της προδοτικής συγκυβέρνησης που οδηγεί τα πάντα στην απαξίωση και τελικά στο ξεπούλημα. Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου η Χρυσή Αυγή κατέθεσε ερώτηση στο Ελληνικό κοινοβούλιο γιατί το κράτος θα πρέπει να αναλαμβάνει την υπέρτατη ρύθμιση όλων των ζητημάτων, που αναφέρονται στην εθνική παραγωγή, αλλά και στις σχέσεις εργατών και εργοδοτών προς όφελος της λαϊκής κοινότητας.

Σε μια χώρα που η θλιβερή κυβέρνηση μειοψηφίας (22% ΝΔ + 8% ΕΛΙΑ-ΠΑΣΟΚ) ξεπουλά τα πάντα στο βωμό του επαχθές χρέους, η μοναδική φωνή της αντιπολίτευσης που υπερασπίζεται τους Έλληνες εργαζομένους είναι η Χρυσή Αυγή.

Περιφερειακή Οργάνωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-ellhnikh-biomhchania-psuchorragei-aplhrwtoi-oi-ergazomenoi-sthn-biomhchan#ixzz35I35IsWQ

Exit mobile version