Αποκαλυπτικό άρθρο της εφημερίδας “Εμπρός” από τον δημοσιογράφο Γ. Φράγκο
Σκηνές απείρου κάλλους όπου πρωταγωνιστές ήταν πρώην και νυν βουλευτές της Ν.Δ. με πρωτοστάτη, το πρωτοπαλίκαρο του Ευάγγελου Αβέρωφ, σημερινό πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, διαδραματίσθηκαν τα ταραγμένα χρόνια της δεκαετίας του ‘80 όπου οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ της νεολαίας της Ν.Δ. (ΟΝΝΕΔ) και οπαδών του ΠΑΣΟΚ και αριστερών κομμάτων αποτελούσαν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.
Οι ξυλοδαρμοί πολιτικών αντιπάλων από τις ομάδες κρούσης (Κένταυροι και Ρέιντζερς) που διηύθυναν από κοινού ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο κουμπάρος του (Σαμαράς), έλαβαν μάλιστα τέτοια έκταση, με τα νοσοκομεία να γεμίζουν τραυματίες μετά από κάθε επεισόδιο, που προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
Πράγματι, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής που αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα των εγκληματικών πρακτικών τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι «γαλάζιοι» παραστρατιωτικοί, η Εισαγγελία Αθηνών ζήτησε την άρση της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών της Ν.Δ., ενώ είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα για τον τότε πρόεδρο του κόμματος, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Με πρωτοσέλιδα, που έφεραν πηχαίους τίτλους, όπως «Στο σκαμνί τέσσερις βουλευτές για τους τραμπουκισμούς την περίοδο των Ευρωεκλογών», όλες οι εφημερίδες του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος (8-9-1984) έκαναν ευρεία αναφορά στο βαρύ κατηγορητήριο που απηύθυνε ο εισαγγελέας Ποινικής Αγωγής Ευθύμιος Στάμου κατά των τότε μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Μιλτιάδη Έβερτ, Αλεξάνδρου Παπαδόγγονα, Τζανή Τζαννετάκη και Άννας Συνοδινού.
Όλοι οι παραπάνω, μαζί με τον δικηγόρο και μετέπειτα βουλευτή του κόμματος, Χρήστο Φύσσα, φέρονται, σύμφωνα με τον σχετικό φάκελο, ότι ήταν ενεργά αναμεμειγμένοι σε επεισόδια που έλαβαν χώρα στις 30 Μαΐου του 1984, στην διασταύρωση των οδών Μεσογείων και Κατεχάκη, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης οπαδών της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η άρση της ασυλίας τους, που αφορούσε αρχικά και άλλα αδικήματα που διαπράχθηκαν και σε άλλα σημεία της χώρας εκείνο το καλοκαίρι (Καλαμάτα, Ισθμός Κορίνθου, Εύοσμος Θεσσαλονίκης, κ.ά.) ζητήθηκε προκειμένου ν’ ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον τους για κατάληψη πεζοδρομίου, χωρίς την άδεια της Αστυνομίας, παρακώλυση συγκοινωνιών, ηθική αυτουργία σε περιύβριση αρχής και απρόκλητη έργω εξύβριση.
Αναφορικά με τον κ. Μητσοτάκη, η άρση της ασυλίας του ζητήθηκε για τις «χυδαίες ύβρεις που εκτόξευσε (σύμφωνα με εκτενή ρεπορτάζ των Νέων, του Βήματος και του Έθνους) κατά του Αρείου Πάγου και του προέδρου Γ. Κώνστα», οι οποίες αφορούσαν απόφαση του τελευταίου, υπέρ των αλλαγών που εισηγήθηκε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τον νόμο-πλαίσιο των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.
Αποκαλυπτικό για τα όσα συνέβησαν έξω από το κτίριο της ΥΕΝΕΔ (Κατεχάκη και Μεσογείων) στις 31-5-84 με την πεζοδρομιακή συμπεριφορά των επιφανών στελεχών της Ν.Δ., ήταν το διαβιβαστικό έγγραφο της Ασφάλειας Αθηνών προς τον κ. Στάμου: «Στις 10 το βράδυ, άρχισαν να συγκεντρώνονται στην διασταύρωση των παραπάνω οδών, οπαδοί της Ν.Δ. και μέλη της ΟΝΝΕΔ με σκοπό να παρακολουθήσουν σλάιτς, παρόλο που δεν υπήρχε σχετική άδεια. Στις 11.30 έφτασαν στο σημείο οι βουλευτές κ.κ. Έβερτ, Παπαδόγγονας, Συνοδινού και Τζαννετάκης. Ο αστυνομικός διευθυντής κ. Τσουραπάς με τον συνάδελφό του Νίκο Αρκουδέα (τον γνωστό), γνωστοποίησαν στους βουλευτές την εντολή που είχαν να απαγορεύσουν την εκδήλωση.
Εκείνοι, όμως, δεν έδειξαν κατανόηση και έστησαν την οθόνη για την προβολή των σλάιτς ανάμεσα σε δύο σιδερένια τρίποδα. Ύστερα από την πιο πάνω στάση των βουλευτών, οι συγκεντρωμένοι έγιναν πιο προκλητικοί και απειλητικοί. Ο παραπάνω αστυνομικός (Τσουραπάς) παρακάλεσε τον κ. Παπαδόγγονα να διακόψει την προβολή, αλλά εκείνος απάντησε: «Τρελός θα είσαστε. Για να γίνει η αφαίρεση του μηχανήματος θα περάσετε πάνω από τα πτώματά μας».
Τελικά όταν η μηχανή κατασχέθηκε, οι νεοδημοκράτες εκτράπηκαν σε βρισιές και απειλές κατά των αστυνομικών. Ιδιαίτερη αναφορά στο σχετικό έγγραφο γίνεται στον μετέπειτα δήμαρχο Αθηναίων και πρόεδρο της Ν.Δ. Μιλτιάδη Έβερτ. Σύμφωνα με την Ασφάλεια Αθηνών, ο κ. Έβερτ πλησίασε το περιπολικό που επέβαινε ο αστυνόμος κ. Κοκκινάκης και το χτυπούσε με γροθιές, απειλώντας τον αστυνομικό λέγοντάς του: «Αυτό που έκανες θα μου το πληρώσεις και πολύ γρήγορα».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας ο οποίος «παρότρυνε τους παρευρισκόμενους να εκτρέπονται σε βρισιές και απειλές, ενώ κατέλαβε το οδόστρωμα της Μεσογείων μαζί με αυτά τα άτομα».
Στο αρχείο η Άρση Ασυλίας
Η δράση των γαλάζιων «ταγμάτων εφόδου» που ξεκίνησε την περίοδο που πολιτικός καθοδηγητής της ΟΝΝΕΔ ήταν ο κ. Σαμαράς, έμεινε φυσικά ατιμώρητη(;) καθώς οι επίμαχες δικογραφίες που έβριθαν στοιχείων για το εμφυλιοπολεμικό κλίμα πόλωσης που καλλιέργησε η Ρηγίλλης (όπου μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν η «ψοφοδεξιά»), κατέληξαν στο αρχείο και από εκεί στον κάλαθο των απορριμμάτων.
Καμία άρση ασυλίας δεν έγινε, αντιθέτως με ό,τι συμβαίνει σήμερα, όπου χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ενοχής κατά του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, βουλευτών και στελεχών του Εθνικιστικού κόμματος. Το έωλο και διάτρητο κατηγορητήριο έχει προκαλέσει την οργή στο σύνολο του νομικού και δικαστικού κύκλου της χώρας. Και δεν μιλάμε φυσικά για τους επίορκους δικαστικούς, που έχουν εργολαβικά την δίωξη κατά του Λαϊκού Συνδέσμου κατ’ εντολήν των ντόπιων και ξένων κέντρων υποδούλωσης του Ελληνικού λαού που αποτελούν μια θλιβερή μειοψηφία στις τάξεις του αδέκαστου Δικαστικού Σώματος, αλλά για εκείνους τους λειτουργούς που παραμένουν πιστοί στον όρκο της Θέμιδος.
Όσο για τον κ. Σαμαρά, που εμφανίζεται χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα υπέρ της νομιμότητας, καταδικάζοντας τα έκτροπα των οπαδών της Χρυσής Αυγής, του αφιερώνουμε το φύλλο του Ριζοσπάστη της Τρίτης 12 Ιούλη 1983. Τότε με πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα του ΚΚΕ ανέφερε επί λέξει: «Μετά τα προσχεδιασμένα αιματηρά επεισόδια που σημάδεψαν την ομιλία του κ. Αβέρωφ στην Καλαμάτα (όπου τραυματίστηκε ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου), η Ν.Δ. επανέρχεται θρασύτατη, ζητώντας και τα “ρέστα” για την εγκληματική δραστηριότητα των τραμπούκων τους». Ειδική μνεία στον κατά τον ίδιο επικεφαλής της ομάδας 80 τραμπούκων που τρομοκρατούσαν την Πελοπόννησο εκείνες τις ημέρες (καλοκαίρι του ‘84) Αντώνη Σαμαρά, έκανε ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Σκουλαρίκης, τονίζοντας ότι «ο κ. Αβέρωφ γνωρίζει άριστα το τι έπραξε ο βουλευτής κ. Σαμαράς μέσα στην Διοίκηση Χωροφυλακής Καλαμάτας».
Αυτά, για να φρεσκάρουμε τις μνήμες αυτών που σήμερα το παίζουν «αθώες περιστέρες» και εκφράζουν την έκπληξή τους «γιατί δεν οδηγούνται στην φυλακή οι 540.000 ακραίοι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής».
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-trampoukoi-bouleutes-ths-n.d.-pou-den-kathhsan-pote-sto-skamni#ixzz35ThRVNvA