Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα επιτίμεια του ανερμάτιστου δισταγμού: Δεν κατάφερε να σχηματίσει ευρωομάδα η Λεπέν

Τα επιτίμεια του ανερμάτιστου δισταγμού: Δεν κατάφερε να σχηματίσει ευρωομάδα η Λεπέν

Χρυσή Αυγή και Εθνικό Μέτωπο ανήκουν προς το παρόν στην ίδια ομάδα (των μη εντεταγμένων)

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λε Πεν απέτυχε να συγκεντρώσει αρκετά ευρωσκεπτικιστικά κόμματα, ώστε να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το βράδυ ο ολλανδός σύμμαχός της Γκερτ Βίλντερς. «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να σχηματίσουμε μια ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με έξι άλλα κόμματα», δήλωσε ο Βίλντερς όπως μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. Τουλάχιστον 25 βουλευτές (από ένα σύνολο 751 στην ευρωβουλή ) από επτά διαφορετικές χώρες απαιτούνται για τον σχηματισμό μιας ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας η οποία εκτός των άλλων μπορεί να τύχει μεγαλύτερης προβολής και κυρίως επιχορήγησης.

Η αντίπαλη ευρωσκεπτικιστική ομάδα που περιλαμβάνει το βρετανικό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Νάιτζελ Φάρατζ, το ιταλικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο και μία σειρά εξίσου γραφικών ατόμων και συνδυασμών, πέτυχαν τη διαμόρφωση μιας συμμαχίας την περασμένη εβδομάδα, καθώς πήραν μαζί τους μια ευρωβουλευτή που εξελέγη με το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας.

Η Χρυσή Αυγή έχει εγγραφεί ήδη στην ομάδα των μη εντεταγμένων, στην οποία ανήκουν και οι Γάλλοι και Ολλανδοί ευρωβουλευτές της Λεπέν και του Βίλντερς. Με την κίνηση αυτή εξασφαλίζεται η δυνατότητα συμμετοχής σε σημαντικές επιτροπές για την Εξωτερική και την Οικονομική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και περισσότερος χρόνος ομιλίας για τους εκπροσώπους μας στην ευρωβουλή.

Τα χρηματικά οφέλη που απολαμβάνουν τα λοιπά κόμματα δεν θα πιστώνονται στον Λαϊκό Σύνδεσμο, καθώς θα τα κατακρατά παρανόμως η χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά. Η εν λόγω παρανομία είναι απόρροια του αντισυνταγματικού νομοθετήματος για αναστολή της κρατικής μας χρηματοδότησης. Ακόμα και τα χρήματα που έρχονται από την Ευρώπη θα δεσμεύονται από το παρακράτος του μνημονίου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ta-epitimeia-tou-anermatistou-distagmou-den-katafere-na-schhmatisei-eurwoma#ixzz35amElw3G

Exit mobile version