Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το ανέκδοτο περί απορρήτου της ανακριτικής διαδικασίας – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, με την οποία απορρίπτεται η αίτηση εξαίρεσης του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής κατά των εφετών ανακριτριών Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, καθώς και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, εκθέτει για ακόμη μια φορά την “ανεξάρτητη” ελληνική Δικαιοσύνη.

Μια ημέρα πριν συνεδριάσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο (χθες) οι δημοσιογράφοι που κάνουν δικαστικό ρεπορτάζ έλεγαν πως σήμερα θα γίνει η συνεδρίαση και η αίτηση εξαίρεσης θα απορριφθεί, όπερ και εγένετο.

Προφανώς οι δικαστικοί ρεπόρτερ δεν έχουν μαντικές ή προφητικές ικανότητες, αλλά για ακόμη μια φορά έσπασε το απόρρητο της ανακριτικής διαδικασίας, το οποίο έχει πια καταντήσει ανέκδοτο.

Την στιγμή που οι διάδικοι δεν γνώριζαν για το πότε θα συγκληθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, πόσω μάλλον για την απόφαση που θα πάρει σχετικά με την αίτηση εξαίρεσης, τα ΜΜΕ χθες διαλαλούσαν πως η συνεδρίαση θα γίνει σήμερα και η αίτηση θα απορριφθεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που παραβιάζονται οι ανακριτικές διαδικασίες.

Εδώ και 9 μήνες, από τότε που ξεκίνησαν οι παράνομες πολιτικές διώξεις, είναι πάγια τακτική “αγνώστων” να διαρρέουν σε όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ ανεξαιρέτως το προανακριτικό υλικό της δικογραφίας για δημιουργία εντυπώσεων.

Η Χρυσή Αυγή είχε προσφύγει με πολλαπλές μηνύσεις για την παραβίαση του απορρήτου της διαδικασίας και την καταπάτηση των προσωπικών δεδομένων, αλλά ακόμα και χθες το προανακριτικό υλικό της δικογραφίας διέρρευσε σε όλα τα ΜΜΕ.

(Μήνυση Ελένης Ζαρούλια για παράνομη διαρροή ανακριτικού υλικού Μήνυση Ηλία Κασιδιάρη στο iefimerida για συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένωνΜηνύσεις Κασιδιάρη σε Μπόμπολα (Έθνος) και “Εφημερίδα των Συντακτών”Παράνομη διαρροή απορρήτου ανακριτικού υλικού: ακούγονται οι φωνές των υποκλοπέων!)

Το απόρρητο της διαδικασίας είναι ένα ανέκδοτο και το πιο γελοίο είναι ότι οι εγκάθετες ανακρίτριες προφασίστηκαν το “απόρρητο” της διαδικασίας για να μην απαντήσουν στις βαρύτατες καταγγελίες Κούγια, ότι οι ανακρίτριες απαίτησαν από τον Στάθη Μπούκουρα να προβεί σε ψευδείς ομολογίες για συγκατηγορουμένους, δηλαδή να μετατραπεί σε ψευδομάρτυρα και να παραδεχτεί ότι οι συγκατηγορούμενοί του έχουν τελέσει αδικήματα!

Καμία απάντηση δεν δόθηκε από τις εγκάθετες ανακρίτριες ούτε στις ίδιες κατηγορίες που προσάπτονταν σε αυτές στην αίτηση εξαίρεσης του Γιάννη ΛαγούΚαι τότε η αίτηση εξαίρεσης απορρίφθηκε δίχως να δοθεί καμία απάντηση για το γεγονός πως παρουσία και του συνηγόρου του Αναστασίου Πανταζή, η ανακρίτρια Κλάπα είπε αυτολεξεί στον παράνομα προφυλακισμένο Συναγωνιστή: “Πες μου τώρα ότι δέχτηκες εντολές από τον Γιάννη Λαγό και σε αφήνω ελεύθερο“!

Όπως διαρρέουν τα παπαγαλάκια του παραδικαστικού αυτά είναι “συνήθεις” και “προβλεπόμενες” διαδικασίες ανάκρισης.

Τέλος, ακόμα δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση στις καταγγελίες του Συναγωνιστή Κασιδιάρη για την κλίκα Αθανασίου που συνεχίζει να παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης για την παράνομη πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής (Αδρεουλάκος, Σακελλάκος, Ρασιδάκης).

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-anekdoto-peri-aporrhtou-ths-anakritikhs-diadikasias-binteo#ixzz35arlH5lz

Exit mobile version