Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΟΛΟΙ ΕΞΩ! Ο Σαμαράς αποφυλακίζει Λαυρεντιάδη και Πάλλη – Μαϊμού… “το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής”

Ελεύθερος με όρους ο επιχειρηματίας που φέρεται να χρημάτιζε τον Μιχελάκη για να κάνει ερωτήσεις στην βουλή.

Αποφυλακίστηκε και ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που διέταξε την άρση της προσωρινής του κράτησης του για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της τράπεζας FBB. Ο επιχειρηματίας, άλλοτε στενός συνεργάτης του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, προφυλακίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο για την εμπλοκή του στην υπόθεση των ζημιογόνων, κατά την κατηγορία, δανειοδοτήσεων της τράπεζας.

Οι δικαστές του Συμβουλίου, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση που εισηγήθηκε την απόρριψη αιτήματος αποφυλάκισης του επιχειρηματία και την περαιτέρω κράτηση του, έκριναν πως ο Αναστάσιος Πάλλης μπορεί να βγει από την φυλακή, καθώς δεν είναι ύποπτος φυγής και ούτε ύποπτος για την διάπραξη νέων αδικημάτων με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ και τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αν. Πάλλης παραδόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στις Αρχές, καθώς σε βάρος εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης.

Ο επιχειρηματίας ήταν καταζητούμενος για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην υπόθεση δανείων ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει από την τράπεζα FBB συμφερόντων του εφοπλιστή Ρέστη.

Επιπλέον του είχε ασκηθεί δίωξη και για την κακουργηματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής καθώς τον περασμένο Οκτώβριο υπήρξαν δημοσιεύματα για αποθήκευση στο Κορωπί 4.000 όπλων. Οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν να συσχετισθεί η έρευνα με εκείνη για την αναζήτηση κρυφού οπλισμού της Χρυσής Αυγής. Τότε ο Πάλλης προσκόμισε στην ανακρίτρια όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν, ότι τα επίμαχα όπλα τα κατείχε νομίμως και αφέθηκε ελεύθερος για αυτή την κατηγορία.

Την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με εγγύηση 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, 19 μήνες μετά τη σύλληψη του επιχειρηματία για τη υπόθεση των επισφαλών δανείων της PROTON BANK.

Προ ημερών ο εισαγγελέας Εφετών είχε προτείνει – αναπόφευκτα λόγω παρέλευσης του 18μηνου προσωρινής κράτησης- να αποφυλακιστεί με αυστηρούς όρους για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank, αλλά υπήρχε σε εκκρεμότητα η υπόθεση της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, τον Ιούνιο του 2012.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-samaras-apofulakise-pallh-kai-laurentiadh-den-htan-chrusaugites#ixzz35axgKR2C

Exit mobile version