Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή και η έρπουσα φημολογία για υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Η Χρυσή Αυγή και η έρπουσα φημολογία για υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Όσο περνάει ο καιρός τόσο πληθαίνουν οι ψίθυροι και η φημολογία για διάφορα πρόσωπα, για τα οποία ακούγεται ότι θα προταθούν για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Από τον Κώστα Καραμανλή, τον Βασίλη Μαρκεζίνη και Φώτη Κουβέλη, μέχρι την Γιάννα Αγγελοπούλου, τον Κώστα Σημίτη, τον Παναγιώτη Πικραμένο και κάποιες άλλες υποψηφιότητες, υπαρκτές ή μη.

Το σενάριο για τα ονόματα αυτά λέει ότι σημαντικό ρόλο στην όποια επιλογή γίνει τελικά θα είναι και η «έλξη» που θα έχει ως προς έναν αριθμό βουλευτών, οι οποίοι δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη το τι θα πράξουν όταν έρθει η στιγμή της ψηφοφορίας. Π.χ., κάποιοι που αναφέρονται στο όνομα του Κώστα Καραμανλή υποστηρίζουν ότι τυχόν επιλογή του θα φέρει «σε δύσκολη θέση» τον Τσίπρα, αφού διατηρεί καλές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό, ουδέποτε του επιτέθηκε στην Βουλή, ενώ είχε παραστεί και σε εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή. Δεν μπορούμε, βεβαίως, να φανταστούμε τι είδους σχέση μπορεί να έχει μια προσωπική φιλία ή γνωριμία με έναν θεσμικό ρόλο, ο οποίος θεωρητικά είναι ο καλύτερος, έστω και αν στην ουσία έχει διακοσμητικό χαρακτήρα. Επίσης, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν όντως ο Τσίπρας έρθει «σε δύσκολη θέση», είτε με την συγκεκριμένη υποψηφιότητα είτε με κάποια άλλη. Γνωρίζουμε, όμως, πολύ καλά ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν πρόκειται να έρθει σε καμιά δύσκολη θέση.

Η πολιτική εμπειρία έχει δείξει ότι ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας (με φωτεινή εξαίρεση σε ορισμένες περιπτώσεις τον τίμιο και αδέκαστο Χρήστο Σαρτζετάκη) έχει ξεκάθαρα εθιμοτυπικό χαρακτήρα και περιεχόμενο κατά την διάρκεια των όποιων καθηκόντων του. Εκτός από το να παρίσταται στις παρελάσεις και να βγάζει τις τόσο προβλέψιμες ομιλίες του μετά την ολοκλήρωσή τους, το κύριο έργο του είναι «να βάζει πλάτη» στην κυβερνητική πολιτική και να  υπογράφει τους νόμους και τα διατάγματα που επισημοποιούν την κατοχή της Πατρίδας και την «κινεζοποίηση» του Λαού.

Η περίπτωση του απερχόμενου Προέδρου Κάρολου Παπούλια είναι χαρακτηριστική της έγκρισης και της επισημοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής των εντολοδόχων των διεθνών τοκογλύφων, οι οποίοι έχουν καταστρέψει κάθε ζωτική ικμάδα του ΤόπουΥπογράφει οτιδήποτε του φέρνουν, δίχως την παραμικρή αντίρρηση, ενώ οι κατά καιρούς δηλώσεις του παραπέμπουν σε προστατευτικό «μαξιλαράκι» του Σαμαρά τώρα και του Παπανδρέου παλαιότερα.

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι και ο διάδοχός του  θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, επομένως, δεν δύναται να στηρίξει με την ψήφο της κανέναν υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα άγεται και θα φέρεται από τα κυβερνητικά συμφέροντα. Που με  τη παρουσία του θα επισημοποιεί και με την υπογραφή του θα επικυρώνει την οποιαδήποτε συμφωνία ξεπουλήματος της Εθνικής Κυριαρχίας, της Δημόσιας Περιουσίας και της Αξιοπρέπειας του Ελληνικού Λαού.

Ο οποιοσδήποτε προτεινόμενος από την κυβέρνηση υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα λειτουργεί ως ενισχυτής της αντεθνικής και αντιλαϊκής δραστηριότητας του Σαμαρά και του διαδόχου του σε βάρος του Γένους. Θα λειτουργεί ως «σφουγγάρι», το οποίο θα απορροφά τις εγκληματικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας. Θα νομιμοποιεί επικίνδυνες αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον του Τόπου. Θα λειτουργεί, ουσιαστικά, ως υφιστάμενος της κυβέρνησης και των εκ του εξωτερικού πατρώνων της. Γι αυτό και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν πρόκειται να συναινέσει σ΄αυτή την επιλογή, αρνούμενη να συμφωνήσει με το ποικίλο ξεπούλημα της Πατρίδας και του Λαού.

Γιώργος Μάστορας

Σας παραθέτουμε επίσης το σχετικό μήνυμα του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου:

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: ΟΧΙ από την Χρυσή Αυγή στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή

Μήνυμα του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου

Η Χρυσή Αυγή θα καταψηφίσει την πρόταση της κυβερνήσεως, οποιαδήποτε και εάν είναι αυτή, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Από μία Βουλή, η οποία (ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ!) δεν ανταποκρίνεται στην πολιτική πραγματικότητα και στην θέληση του λαού. Σαμαράς και Βενιζέλος, όντας μία συγκυβέρνηση μειοψηφίας, μίας μειοψηφίας του 31% μόλις, όπως προέκυψε από τις πρόσφατες Ευρωεκλογές, επιθυμούν να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία μέχρι το… 2016!

Για να επιτύχουν αυτό πρέπει να συγκεντρώσουν στην Βουλή 180 ψήφους και για τον λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει μία βρώμικη προσπάθεια εξαγοράς αποστατών. Σκοπός τους να μαζέψουν κάποια περιφερόμενα πολιτικά ρετάλια για να φθάσουν τον μαγικό αριθμό 180. Η προσπάθειά τους θυμίζει έντονα τις βρώμικες συναλλαγές της δεκαετίας του ’60 με τους αποστάτες. Κάτι ξέρει άλλωστε από αποστάσεις ο Αντώνης Σαμαράς, που έριξε την κυβέρνηση της Ν.Δ. το 1993 και στην συνέχεια στήριξε το ΠΑΣΟΚ το 1995 με την εκλογή Στεφανόπουλου στην προεδρία.

Η Χρυσή Αυγή καλεί τους δύο βουλευτές, που εκλέχθηκαν με τις ψήφους των οπαδών της να παραδώσουν τις έδρες τους, εκτός εάν έχουν συμφωνήσει να υπηρετήσουν την Ν.Δ. στα βρώμικα σχέδιά της. Σχέδια, που δεν θα περάσουν γιατί δεν πιστεύουμε ότι θα βρεθούν 25 ΑΤΙΜΟΙ, οι οποίοι ενάντια στην θέληση των ψηφοφόρων τους θα ψηφίσουν την πρόταση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ για την προεδρία.

Η Χρυσή Αυγή σε όλες τις περιπτώσεις θα καταψηφίσει την πρόταση για Πρόεδρο Δημοκρατίας, προκειμένου να προκληθούν εκλογές και να πέσει η Χούντα Σαμαρά.

Η σημερινή Βουλή δεν αντιπροσωπεύει τον λαό. Παράδειγμα επί τούτου: Πώς η ΔΗΜΑΡ με ένα πρόσφατα 1% έχει… 13 βουλευτές (!), οι οποίοι και θα αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου;

ΟΧΙ, λοιπόν, στην οποιαδήποτε περίπτωση. Για να γίνουν εκλογές, για να πέσει η Χούντα Σαμαρά – Βενιζέλου.

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος
Πολιτικός κρατούμενος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-chrush-augh-kai-h-erpousa-fhmologia-gia-upopshfious-gia-thn-proedria-ths#ixzz35mZl1owK

Exit mobile version