Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έτοιμος για συγκυβέρνηση με ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης ταύτιση απόψεων για το μνημόνιο

Έτοιμος για συγκυβέρνηση με ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης ταύτιση απόψεων για το μνημόνιο

Στο συνέδριο του «Ποταμιού» που ίδρυσαν από κοινού ο Θεοδωράκης, ο Μπόμπολας και ο Σημίτης βρέθηκε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, προκειμένου να απευθύνει χαιρετισμό, προς τους συνέδρους, οι οποίοι για άλλη μία φορά ήταν κυρίως δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι κομμάτων.

Στην ομιλία του ο Βίτσας πέραν του αναμενόμενου ανοίγματος προς το συνονθύλευμα Θεοδωράκη που έκανε από κοινού με τον Παπαμιμίκο, εξέφρασε και τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ήταν ο μοναδικός ομιλητής που εξέφρασε πολιτικές θέσεις, γεγονός που αποτελεί τραγέλαφο, αφού σε συνέδριο κόμματος ο μόνος που εξέφρασε πολιτικές θέσεις ήταν ο εκπρόσωπος άλλου κόμματος.

Όμως ας πάμε να δούμε τι ακριβώς είπε ο κ. Βίτσας, αφού έχει προφανές ενδιαφέρον το τι όραμα έχει η αξιωματική αντιπολίτευση για τον τόπο. Σας παραθέτουμε επίμαχα αποσπάσματα από τον μοναδικό πολιτικό λόγο που εκφράστηκε στο συνέδριο του «Ποταμιού»:

«Εμείς, όμως, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι, ακόμα και με αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα επιδιώξουμε ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συσπειρώσεις.»

Κοινώς ακόμα και αν ο Λαός δώσει αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός θα επιδιώξει να συγκυβερνήσει. Σε ποια βάση θα γίνει, όμως, αυτή η μελλοντική συγκυβέρνηση;

«Ωστόσο, καμία κοινωνική συμμαχία, καμία πολιτική συνεργασία δεν μπορεί να ευδοκιμήσει σε προγραμματικό κενό. Το τρίπτυχο «ανασυγκρότηση-αναδιανομή-ανάπτυξη» δεν είναι εύπεπτο πολιτικό σύνθημα ή μεταπολιτικό εύρημα.»

Βεβαίως και το τρίπτυχο Βίτσα δεν είναι ένα εύπεπτο πολιτικό σύνθημα. Είναι μία γενικόλογη αρλουμπολογία που θα μπορούσε ανέτως να τεθεί και από τον Αντώνη Σαμαρά. Στην πραγματικότητα έχει τεθεί, αφού όλη μέρα για «ανάπτυξη» μας μιλά ο Σαμαράς. Πως όμως θα πραγματωθεί αυτό το τρίπτυχο;

Το «μυστικό όπλο» του Βίτσα είναι «η απεμπλοκή από το καθεστώς του Μνημονίου και της λιτότητας». Τι μας θυμίζει όμως αυτή η φράση του Βίτσα; Αν κοιτάξουμε την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της Süddeutsche Zeitung, θα δούμε ότι είπε το εξής: «Έχουμε πετύχει αυτό που όλοι και από κάθε σχολή οικονομικής σκέψης θεωρούσαν ορθώς το πιο σημαντικό κριτήριο για μια επιτυχή απεμπλοκή από την κρίση: Το πρωτογενές πλεόνασμα.». Αντιστοίχως σε άρθρο του στα «Νέα» ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε γράψει«Το κριτήριο λοιπόν της ψήφου μας πρέπει να είναι η εκπροσώπηση της χώρας μας από ευρωβουλευτές που θα μπορέσουν να συμβάλουν αποτελεσματικά στο μέλλον της Ευρώπης, με τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους, να στηρίξουν με επιχειρήματα και σχέδιο την ταχύτερη απεμπλοκή της Ελλάδος από το ΜνημόνιοΗ Σοφία Βούλτεψη σε άρθρο της περί των προεκλογικών προετοιμασιών της ΝΔ, είχε τιτλοφορήσει«Πρώτα βήματα για απεμπλοκή από το Μνημόνιο».

Η σύμπτωση απόψεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για «απεμπλοκή από το μνημόνιο», δηλαδή την εφαρμογή του μνημονίου για όσο το απαιτούν οι διεθνείς αφέντες, προφανώς και δεν είναι τυχαία. Έχει επί μακρών επιχειρηθεί αυτή η σύγκλιση απόψεων, ώστε να πραγματοποιηθεί η επιθυμία των «νταβατζήδων» για μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Η σύγκλιση αυτή γίνεται σταδιακά για να μην την καταλάβουν οι ιθαγενείς και θα οριστικοποιηθεί μετά τις εκλογές, με προφανές συγκολλητικό υλικό το απολιτικ «Ποτάμι» του Σημιτάνθρωπου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/etoimos-gia-sugkubernhsh-me-nd-o-suriza-plhrhs-tautish-apopsewn-gia-to-mnhm#ixzz35x6J8rB5

Exit mobile version