Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φυματίωση σε άνδρες της ιταλικής αστυνομίας και του στρατού, που ήρθαν σε επαφή με λαθρομετανάστες

Φυματίωση σε άνδρες της ιταλικής αστυνομίας και του στρατού, που ήρθαν σε επαφή με λαθρομετανάστες

«Θετικοί στο τεστ για το βακτήριο της φυματίωσης βρέθηκαν πέντε ιταλοί αστυνομικοί, οι οποίο συμμετείχαν σε επιχειρήσεις για την διάσωση και μεταφορά μεταναστών στο λιμάνι της Κατάνης της Σικελίας», αναφέρει ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το συνδικάτο των Ιταλών αστυνομικών.

Με σαφείς αιχμές κατά της πολιτικής τους ηγεσίας, οι Ιταλοί αστυνομικοί επιχειρούν να προειδοποιήσουν τον Ιταλικό Λαό για τον κίνδυνο για την δημόσια υγεία, ο οποίος προέρχεται από την αθρόα και παράνομη είσοδο λαθρομεταναστών στην ιταλική επικράτεια«Το υπουργείο Εσωτερικών απέκρυψε ότι κατά τις πρόσφατες επιχειρήσεις αποβίβασης μεταναστών στο λιμάνι της Κατάνης είχε διαγνωσθεί τουλάχιστον ένα κρούσμα φυματίωσης», επισημαίνουν οι αστυνομικοί της γειτονικής χώρας.

Στις επιχειρήσεις για τους λαθρομετανάστες, συμμετέχουν πέρα από αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας, οι οποίοι είναι εξίσου εκτεθειμένοι απέναντι σε τέτοιου είδους ασθένειες. Μάλιστα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως θετικοί σε ιατρικά τεστ για την φυματίωση έχουν βρεθεί οκτώ μέλη του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ τρία εξ αυτών έχουν ήδη αναπτύξει την ασθένεια.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Προστασίας στρατιωτικών και αστυνομικών τονίζει πως «τα μέτρα προφύλαξης για τους ιταλούς στρατιώτες που συμμετέχουν στην ανθρωπιστική αποστολή Mare Nostrum άρχισαν να εφαρμόζονται μόνον τον περασμένο Ιανουάριο και οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι ήταν πλέον πολύ αργά». Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ακόμη και οι στρατιώτες που εκδήλωσαν την ασθένεια, συνεχίζουν να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις, ακολουθώντας την προβλεπόμενη αντιβιοτική θεραπεία.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας, το μέγεθος της έκθεσης των ανδρών του Ελληνικού Στρατού και της ελληνικής αστυνομίας και του λιμενικού στις ασθένειες αυτές, οι οποίοι συμμετέχουν σε παρόμοιες επιχειρήσεις στο Αιγαίο. Εξίσου σημαντικός όμως, είναι ο κίνδυνος για σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, η οποία παραμένει προκλητικά απροστάτευτη από την πολιτική εξουσία της χώρας, στα πλαίσια ενός ξενοφοβικού μύθου, τον οποίο προωθούν η αντεθνική κυβέρνηση, τα κόμματα της αριστεράς και φυσικά τα δημοσιογραφικά φερέφωνα του διεθνισμού και πολυπολιτισμού.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/fumatiwsh-se-andres-ths-italikhs-astunomias-kai-tou-stratou-pou-hrthan-se-e#ixzz360fWWlwM

Exit mobile version