Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λαγός της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και η Βούλτεψη

Λαγός της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και η Βούλτεψη

Συνεχείς είναι οι δηλώσεις προαναγγελίας της νέας επερχόμενης συγκυβερνήσεως ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Τις προηγούμενες ημέρες, θυμίζουμε, είχαμε τέτοιου είδους δηλώσεις από τον Αβραμόπουλο, τον διευθυντή του γραφείου του Τσίπρα, Νίκο Παππά, τον Γιακουμάτο και την Πιπιλή.

Οι συγκεκριμένες διεργασίες της ευρείας συγκυβερνήσεως, που θα έρθει ως απότοκο της συνεργασίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με κάποιο κεντρώο συγκολλητικό υλικό, έρχεται μοιραία ως συνέπεια της πολιτικής μορφολογίας, της πολιτικής συγκυρίας και των σχεδίων που έχουν οι ταγοί της παγκοσμιοποίησης και του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου για την Ελλάδα.

Από την μία μεριά είναι πλέον απαραίτητη η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα «κουκιά δεν βγαίνουν» για καμία άλλη συγκυβέρνηση και από την άλλη υπάρχουν πολύ ισχυρά συμφέροντα, τα οποία βλέπουν το Σύνταγμα των Ελλήνων ως εμπόδιο στην ευόδωση των σχεδίων τους. Πέραν του γεγονότος ότι η Χρυσή Αυγή έχει εμβολίσει το σύστημα, καθιστώντας άκυρες και «λίγες» τις όποιες άλλες καθεστωτικές προσπάθειες, το σύστημα της κλεπτοκρατίας απαιτεί μία Συνταγματική Αναθεώρηση και μάλιστα σύντομα.

Έχουμε, λοιπόν, σήμερα μία νέα δήλωση περί του ζητήματος από τα πλέον επίσημα χείλη, της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, η οποία και υποτίθεται και όντως εκφράζει την άποψη της κυβέρνησης και του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, περί των πολιτικών και όχι μόνο θεμάτων. Η Βούλτεψη, λοιπόν, εμφανίστηκε θετική για μία μελλοντική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, εγκρίνοντας τις προηγούμενες δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ, αρκεί να πασοκοποιηθεί λίγο περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα είπε: «Δεν είναι μία παρούσα συζήτηση, είναι μία συζήτηση που θα μπορούσε να γίνει μετά από καιρό, αλλά όχι “πάμε να κυβερνήσουμε μαζί κι ο ένας κοιτά στην Ανατολή κι ο άλλος στη Δύση”».

Κοινώς αυτό που προτείνει η Βούλτεψη είναι η επικράτηση της προεδρικής πτέρυγας, η οποία βρίθει πασοκογενών, στον ΣΥΡΙΖΑ και η σύναψη προγραμματικής μνημονιακής συμφωνίας.

Βεβαίως προεκλογικώς τα δύο κόμματα θα δίνουν «όρκους μίσους» ο ένας για τον άλλο, προκειμένου να ψαρέψουν ψηφοφόρους. Όπως ακριβώς ο Σαμαράς προεκλογικά έλεγε ότι «δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ». Μετεκλογικά όμως θα ανταλλάξουν τις ψήφους των ιθαγενών με «καρέκλες», οφίτσια και υπουργεία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/lagos-ths-sugkubernhshs-nd-suriza-kai-h-boultepsh#ixzz36Df30Yzp

Exit mobile version