Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ταινιοθήκη ενός Εθνικιστή: “Braveheart”

Η ταινιοθήκη ενός Εθνικιστή: “Braveheart”

“Είμαι ο Γουίλιαμ Γουάλας. Και βλέπω έναν ολόκληρο στρατό από τους συμπατριώτες μου, ενάντια στην τυραννία! Ήρθατε για να πολεμήσετε σαν ελεύθεροι άντρες. Και ελεύθεροι άντρες είστε! Τι θα κάνετε δίχως λευτεριά; Θα πολεμήσετε;” 

“Γουίλιαμ Γουάλας”

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σκοτία, τέλη του 13ου αιώνα. Η ταινία είναι αφιερωμένη στην ζωή του Σκωτσέζου πολεμιστή Γουίλιαμ Γουάλας, ο οποίος ήταν ο ηγέτης των Σκωτσέζων στον πρώτο πόλεμο της Σκωτσέζικης ανεξαρτησίας από τους Άγγλους κατακτητές ενάντια στον Άγγλο βασιλιά Εδουάρδο τον Πρώτο. Κατά την παιδική περίοδο, oΓουίλιαμ Γουάλας βλέπει τον πατέρα και τον αδελφό του να σκοτώνονται στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας τους από τον αγγλικό ζυγό. Καθώς τα χρόνια περνούν, ο Γουίλιαμ βρίσκει την αγάπη στο πρόσωπο της  Μάρον, όμως τον περιμένει ένα ακόμη σκληρό χτύπημα…  Άγγλοι στρατιώτες βιάζουν και δολοφονούν την αγαπημένη του. Τότε ο νεαρός αγρότης μετατρέπεται σ’ έναν μαινόμενο, διψασμένο για εκδίκηση άντρα, αποφασισμένο να πολεμήσει μέχρι τέλους για την ελευθερία της πατρίδας του και του λαού του, με αποτέλεσμα μερικοί ακόμα πολεμιστές να περάσουν στο Πάνθεον των Ηρώων και στην αιωνιότητα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Αφού πλέον μέσα από προηγούμενα κείμενα έχουμε δει το πως η οργή και η δίψα για εκδίκηση λειτουργούν ως κινητήριες δυνάμεις για την επίτευξη αγνών σκοπών, μέσα από την αφιέρωση στο Braveheart θα ήθελα εστιάσουμε στο τι σημαίνει ελευθερία. Είναι το λιγότερο τραγικά ειρωνικό, το πόσες θυσίες ήταν διατεθειμένοι να κάνουν οι άνθρωποι εκείνης της εποχής, λαμβάνοντας φυσικά υπόψιν ότι τότε η αποτυχία σήμαινε βέβαιο θάνατο, σε σχέση με το σήμερα, που η οποιαδήποτε αποτυχία (εξαίροντας εθνικιστικές δυνάμεις ανά τον κόσμο), μένει σε πολιτικά πλαίσια. Και στο παρελθόν και σήμερα, ζούμε ξεκάθαρα υπό τον ζυγό του εκάστοτε δυνάστη. Το σπουδαιότερο δίδαγμα από την συγκεκριμένη φάση της Ευρωπαϊκής ιστορίας, είναι ότι αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι το υπέρτατο αγαθό των λαών που λέγεται Ελευθερία δεν κερδίζεται δίχως Θυσίες και Αγώνες. Ο Γιώργος και ο Μάνος το ξέρουν καλά όπου κι αν βρίσκονται. Οι παράνομα έγκλειστοι συναγωνιστές μας και εμείς που έχουμε μείνει πίσω για να εκπληρώσουμε το όραμα τους επίσης. Κανένας πραγματικός επαναστάτης στο πέρας της ιστορίας δεν “συνθηκολόγησε” ή “διαπραγματεύτηκε”για την ελευθερία του. Δεν ήταν ούτε πολιτικάντης, ούτε γιάπης, ούτε κάθε λογής χαρτογιακάς. Πολέμησε, πολέμησε μέχρι τέλους. Ξεπέρασε τα ανθρώπινα όρια του και άγγιξε ένα σημείο που κάθε Ευρωπαίος λευκός άνθρωπος είναι κατασκευασμένος από την φύση να αγγίξει μα το έχουν κάνει ελάχιστοι. Ας το κρατήσουν αυτό στον νου τους τα παραχαϊδεμένα του συστήματος και οι μάγκες του καναπέ και του υπολογιστή.

ΣΗΜΕΡΑ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως σήμερα, εν έτη 2014 είμαστε και εμείς πρωταγωνιστές μιας Ηρωικής, Εθνοαπελευθεροτηκής επανάστασης. Η διαφορά βρίσκεται στα όπλα. Στην δική μας περίπτωση, ο χαρακτήρας της επανάστασης είναι κοινωνικοπολιτικός και ο καθένας μπορεί να λάβει ένα “όπλο” στα χέρια του, το οποίο είναι ένα ψηφοδέλτιο του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή. Απευθυνόμαστε σε εσένα που διψάς για ελευθερία και θέλεις να ζεις σε μια ελεύθερη Ελλάδα. Σε εσένα που μέχρι χτες έτρεφες την ψευδαίσθηση πως ζεις σε ένα ελεύθερο κράτος. Τώρα τι άλλο περιμένεις να δεις για να περάσεις στην Αντεπίθεση;

Αντεπίθεση

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-tainiothhkh-enos-ethnikisth-braveheart#ixzz36HpCDSTo

Exit mobile version