Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έντονη αντίδραση της Πρεσβείας των ΗΠΑ για την εκδήλωση στη Νομική για τον Κουφοντίνα

Με ανακοίνωσή της η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα εκφράζει την έντονη αντίθεση της για την εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου του φυλακισμένου μέλους της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, με τίτλο «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Μάλιστα, την εκδήλωση άνοιξε ο ίδιος ο Δημήτρης Κουφοντίνας μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «προσπάθεια ενός καταδικασμένου δολοφόνου να κερδίσει χρήματα από τις πωλήσεις του βιβλίου» και τονίζει ότι «τέτοιες εκδηλώσεις είναι προσβλητικές για τη μνήμη των θυμάτων της 17 Νοέμβρη και των συγγενών τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα:

“Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην εκδήλωση που έγινε στις 27 Ιουνίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και οργανώθηκε από τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών προς τιμή του βιβλίου του καταδικασμένου τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, που μίλησε τηλεφωνικά από τη φυλακή.

Η εκδήλωση αυτή δεν συνδέεται με τις ακαδημαϊκές ελευθερίες. Είναι  προσπάθεια ενός καταδικασμένου δολοφόνου να κερδίσει χρήματα από τις πωλήσεις του βιβλίου. Τέτοιες εκδηλώσεις είναι προσβλητικές για τη μνήμη των θυμάτων της 17 Νοέμβρη και των συγγενών τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιβεβαιώνουν τη στενή και ισχυρή σχέση συνεργασίας με την Ελληνική κυβέρνηση, περιλαμβανομένης της συνεχιζόμενης συνεργασίας στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. ”

 

πηγή

Exit mobile version