Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Kαζάνι που βράζει το Ισραήλ: Δεν υπάρχουν «καλές» και «κακές» δολοφονίες

Kαζάνι που βράζει το Ισραήλ: Δεν υπάρχουν «καλές» και «κακές» δολοφονίες

Υπάρχουν «καλές» και «κακές» δολοφονίες; Σαφέστατα και όχι. Αυτή την αυτονόητη αρχή, όμως, φαίνεται ότι την αμφισβητούν έμμεσα οι διάφοροι πολιτικοί ταγοί και δημοσιογραφικοί αστέρες. Τα όσα συνέβησαν πρόσφατα με τις αποτρόπαιες δολοφονίες, αρχικά τριών Ισραηλινών εφήβων και μετέπειτα ενός δεκαεξάχρονου Παλαιστινίου, είναι διδακτικά για το πώς κάποιοι αντιλαμβάνονται και ερμηνεύουν τα γεγονότα. Μετά την απαγωγή και την δολοφονία των τριών άτυχων Ισραηλινών, κάποιοι έκριναν ότι έπρεπε να υπάρξει «εκδίκηση» και γι’ αυτό τον λόγο απήχθη με την σειρά του ο δεκαεξάχρονος Μοχάμεντ Αμπού Χουντάιρ, του οποίου η σορός βρέθηκε μετά από λίγες ώρες.

Ο δεκαεξάχρονος Παλαιστίνιος είχε δολοφονηθεί με άγριο τρόπο και οι δράστες προσπάθησαν μετά να κάψουν το πτώμα του. Πριν, όμως, από την δολοφονία του είχε προηγηθεί μια νύχτα έντασης, καθώς ομάδες εξτρεμιστών Εβραίων ξεχύθηκαν στους δρόμους την Τρίτη φωνάζοντας «θάνατος στους Άραβες» και ξυλοκοπώντας περαστικούς, προσπαθώντας έτσι να εκδικηθούν την δολοφονία των τριών Ισραηλινών εφήβων. Εξόχως ενδιαφέροντα, αλλά και ανατριχιαστικά, είναι τα όσα διαβάσαμε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για το ζήτημα αυτό: «Πολλοί φοβούνται τώρα ότι η κατάσταση μπορεί εύκολα να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Προφίλ στο facebook, που άνοιξε από μια ομάδα ανώνυμων προσώπων μετά την απαγωγή των τριών εφήβων και βαφτίστηκε “Ο λαός του Ισραήλ απαιτεί εκδίκηση”, απέκτησε πάνω από 35.000 μέλη μέσα σε δύο ημέρες, πολλοί εκ των οποίων φαίνεται ότι είναι στρατιώτες. Με εκφράσεις άκρως ρατσιστικές και γεμάτες μίσος, οι σχολιαστές παροτρύνουν τον κόσμο να προσφύγει σε πράξεις βίας κατά των Αράβων. Οι διαχειριστές προτρέπουν τους “φίλους” τους να στείλουν τα προσωπικά τους μηνύματα και αρκετοί ανταποκρίθηκαν.

Δύο νεαρά κορίτσια έστειλαν φωτογραφία που τις δείχνει αγκαλιασμένες να κρατούν ένα χαρτόνι που γράφει: “Το μίσος για τους Άραβες δεν είναι ρατσισμός είναι ηθική αξία”. Μια άλλη ανάρτηση δείχνει έναν ένοπλο στρατιώτη με τη λέξη “εκδίκηση” γραμμένη στο στήθος του και μεταξύ άλλων υπάρχει και ένα βίντεο όπου ανδρική φωνή ζητά να “σφαγιαστεί” μια βουλευτής αραβικής καταγωγής. “Δεν υπάρχει Άραβας που να είναι αθώος”, γράφει άλλος χρήστης. “Μαθαίνουν να μας μισούν και να μας πολεμούν από παιδιά… Λέω να τους διαλύσουμε όλους διότι ακόμα και το μικρότερο παιδί μεγαλώνει για να γίνει τρομοκράτης”».

Είναι ολοφάνερο από το δημοσίευμα αυτό ότι υπάρχει μια ξεκάθαρη ρατσιστική διάθεση σε βάρος των Αράβων από ένα μεγάλο μέρος των Εβραίων. Μηνύματα μίσους, τα οποία προτρέπουν άμεσα και ξεκάθαρα σε δολοφονίες και γενοκτονία των Αράβων. Το μίσος θεωρείται ως ηθική αξία, όλοι οι Άραβες θεωρούνται ένοχοι εκ των προτέρων και η διάλυσή τους πρέπει να ξεκινήσει από τα μικρά παιδιά. Όσο αποτρόπαια και καταδικαστέα είναι η απαγωγή και η δολοφονία των τριών εφήβων Εβραίων άλλο τόσο είναι και αυτή του δεκαεξάχρονου Παλαιστινίου.

Και επειδή ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις, ακόμη περιμένουμε από τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο να βγάλει μια ανακοίνωση καταδίκης της δολοφονίας του νεαρού Παλαιστινίου και να στείλει συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, όπως ακριβώς είχε κάνει και με την περίπτωση των τριών νεαρών Εβραίων. (Και) Σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι απαράδεκτο να κρατούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά. Κάθε δολοφονία είναι απαράδεκτη και αυτό πρέπει να τονίζεται και όχι να προέχει ή να υποβαθμίζεται, ανάλογα με τα συμφέροντα ή την δουλικότητα κάποιων απέναντι σε τρίτους. Θα κρατήσει αυτή τη στάση ο Βενιζέλος ως εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης; Γιατί κάτι μας λέει ότι δεν πρόκειται να κάνει νέα δήλωση καταδίκης κι αυτού του εγκλήματος;

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kazani-pou-brazei-to-israhl-den-uparchoun-kales-kai-kakes-dolofonies#ixzz36P8CWpuS

Exit mobile version