Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Βούλτεψη, το «δημόσιο» και το αληθινά Εθνικό συμφέρον

Η Βούλτεψη, το «δημόσιο» και το αληθινά Εθνικό συμφέρον

Πολλές φορές πίσω από κάποιες δηλώσεις κρύβεται το ακριβώς αντίθετο νόημα από τα όσα φαινομενικά ακούγονται. Το επισημαίνουμε αυτό με αφορμή την πρόσφατη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, ότι «η κυβέρνηση θα προστατέψει το δημόσιο συμφέρον», ενώ για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ τόνισε πως αυτό είναι «επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η πραγματικότητα, βεβαίως, είναι εντελώς διαφορετική από τα λεγόμενα της Βούλτεψη. Η αντίφαση είναι εύγλωττη στην ρήση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Θα προστατευτεί το δημόσιο συμφέρον με μια ιδιωτικοποίηση, η οποία δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα υποτίθεται ότι λύνει; Το μόνο συμφέρον που υπερασπίζεται η ανεκδιήγητη και ανάλγητη αυτή κυβέρνηση είναι των διεθνών τοκογλύφων, των μεγαλοεργολάβων και των κεφαλαιοκρατικών επιδιώξεων.

Η ταύτιση των συμφερόντων των προαναφερομένων με το δημόσιο συμφέρον είναι ανίερη και άδικη. Η κατοχική κυβέρνηση της μνημονιακής σκλαβιάς παραδίδει σε καθημερινή βάση «γη και ύδωρ». Το κάνει, μάλιστα, δίχως την παραμικρή ένδειξη ενόχλησης και ενοχής για τα πεπραγμένα της εις βάρος της Πατρίδας και του Λαού. Απεναντίας, όσοι την αποτελούν, νιώθουν ένα είδος ψυχικής ευφορίας για το ότι εκτελούν πιστά τις εντολές των αφεντικών τους και παραδίδουν τα πάντα προς πώληση.

Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία, ώστε να σφίξουν ακόμη περισσότερο την θηλιά γύρω από τον λαιμό του Ελληνικού Λαού. Και στην προσπάθειά τους αυτή δεν διστάζουν να παραποιούν με τον πλέον βάναυσο τρόπο την πραγματικότητα, βαφτίζοντας ως  «Εθνικό καθήκον», «κοινωνική υποχρέωση», «δημόσιο συμφέρον» τόσο τα δικά τους συντηρητικά συμφέροντα, όσο και των πατρώνων τους.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-boultepsh-to-dhmosio-kai-to-alhthina-ethniko-sumferon#ixzz36QElwaJ4

Exit mobile version