Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Πύργου, Δυτ. Αττικής, Κοζάνης, Αθηνών

Ομιλία στην Τ.Ο. Πύργου

Το Σάββατο 26 Ιουνίου στην Τ.Ο. Πύργου πραγματοποιήθηκε ομιλία ιστορικού περιεχομένου για την μάχη στο Πούσι, από τον συναγωνιστή Θ. Ζέκο.

Όπως εξιστόρησε ο συναγωνιστής, με την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η Ηλεία ήταν από τις πρώτες επαρχίες του Μοριά που απελευθερώθηκαν από τον τουρκικό ζυγό. Έτσι, της δόθηκε η ευκαιρία, από τους πρώτους κιόλας μήνες, να συμβάλλει σημαντικά στον αγώνα για την απελευθέρωση της υπόλοιπης Ελλάδας. Τον Ιούνιο του 1821 διεξήχθη, στις περιοχές Πούσι και Μποτίνι, μία σημαντική και καταλυτική μάχη για την έκβαση του αγώνα. Οι ένοπλες επαναστατικές δυνάμεις, που αποτελούνταν από Ηλείους, Γορτύνιους, Αχαιούς, Μεσσήνιους, Ζακυνθινούς και Κεφαλλονίτες, συνέτριψαν τους σκληροτράχηλους αλβανότουρκους της περιοχής. Η έκβαση της μάχης, που κρίθηκε υπέρ των Ελλήνων, είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική αποχώρηση των Τούρκων από την επαρχία της Ηλείας και σήμανε το τέλος της σκληρής Οθωμανικής δουλείας, που ταλάνιζε, επί τετρακόσια χρόνια, τον Ηλειακό λαό, από την μάστιγα των αιμοδιψών κατακτητών.

Την Κυριακή 27 Ιουνίου, κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο Πύργου και του Πυρήνα Αμαλιάδας με επικεφαλής τον Νικόλαο Κρέσπη μετέβησαν στο Μνημείο της μάχης και κατέθεσαν στεφάνι προς Τιμή των Ηρώων.

 

Ομιλία στην Τ.Ο. Δυτ. Αττικής

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε άλλη μια ομιλία στη Τ.Ο. Δυτικής Αττικής από τους Συναγωνιστές Κύρογλου Γιάννη και Κουράκο Αθανάσιο.

Οι Συναγωνιστές ανέλυσαν τα αίτια της τεράστιας ανόδου του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, που έχει ως αποτέλεσμα την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές του Μαΐου, αλλά και τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν από την συγκυβέρνηση παρωδία ώστε να καταφέρουν να ανακόψουν έστω την τελευταία στιγμή την ψήφο προς την Χρυσή Αυγή.

Ενημερωτική Δράση στο Μικρόκαστρο Κοζάνης

Την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 ο Πυρήνας Βοΐου πραγματοποίησε ενημερωτική  δράση στο Μικρόκαστρο Κοζάνης. Παρόντες ήταν πολλοί κάτοικοι της κοινότητας όπου ο Κουρκούτας Νικόλαος, Περιφερειακός Σύμβουλος με την Ελληνική Αυγή και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας, έκανε σύντομη ενημέρωση για την πολιτική επικαιρότητα και για τις εξελίξεις σχετικά με τις παράνομες διώξεις του καθεστώτος εναντίον του Εθνικιστικού Κινήματος. Ακολούθησε συζήτηση για τις Εκλογές του Μαΐου, τις εξελίξεις στη ΔΕΗ και θέματα τοπικού ενδιαφέροντος όπου δόθηκε το στίγμα για την αντιπολιτευτική στάση που θα κρατήσουμε στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο της Δυτικής Μακεδονίας.

Η Χρυσή Αυγή στη Δυτική Μακεδονία θα εκπροσωπείται στην Περιφέρεια και θα συνεχίσει να παλεύει για τα δίκαια των Δυτικομακεδόνων χάρη στην στήριξη των πολιτών στο κίνημα μας.

Ομιλία στην Τ.Ο. Αθηνών

«Βούλιαξαν» από την προσέλευση  κόσμου το απόγευμα της Τετάρτης τα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εξαιρετική ομιλία του συναγωνιστή και βουλευτή β Αθηνών Ηλία Παναγιώταρου.

Πριν την ομιλία του συναγωνιστή Παναγιώταρου απηύθυνε Χαιρετισμό εκ μέρους των συναγωνιστών από την Μακεδονία μας, ο συναγωνιστής  Μιχάλης Τσακίρης.

Ο συναγωνιστής Παναγιώταρος αναφέρθηκε στις διώξεις που έχει εξαπολύσει το ένοχο πολιτικό κατεστημένο εις βάρος της Χρυσής Αυγής αλλά και στα σκάνδαλα όπως αυτό των υποβρυχίων που με το κλείσιμο της βουλής η Κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου παραγράφει τα αδικήματα. Τελειώνοντας ο συναγωνιστής Παναγιώταρος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να είναι σε ετοιμότητα διότι το Φθινόπωρο μπορεί να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές ώστε να δώσουμε με επιτυχία και αυτήν την εκλογική μάχη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-purgou-dut.-attikhs-kozanhs-athhnwn#ixzz36fIqfBVZ

Exit mobile version