Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κώστας Χρυσόγονος, ευρωβουλευτής Σύριζα: “Ο Σαμαράς παραδέχτηκε εκ παραδρομής την άδικη καταδίωξη κατά της Χρυσής Αυγής”

Μια πολύ ενδιαφέρουσα επισήμανση κάνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος σε άρθρο του, το οποίο δημοσίευσε το «Έθνος» της Δευτέρας. Αναφερόμενος στην πρόσφατη ομιλία Σαμαρά στο Ευρωκοινοβούλιο, την οποία χαρακτήρισε ως «άτονη» και ότι «αντιμετωπίσθηκε με γενική αδιαφορία», λέει τα εξής στην τελευταία παράγραφο του κειμένου του: «Συμβολικά, αξιοσημείωτο είναι ότι, σε αντίθεση με τον Ιταλό, ο Έλληνας πρωθυπουργός προτίμησε, στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του, να χρησιμοποιήσει την αγγλική γλώσσα αντί της μητρικής του.

Ανεξάρτητα από το τι επιδίωκε να «αποδείξει», το μόνο που κατόρθωσε ήταν να εκτεθεί, αφού μιλώντας για τη δικαστική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής αντί του ακριβούς όρου prosecution (άσκηση ποινικής δίωξης) έκανε λόγο για persecution (άδικη καταδίωξη)! Με όλα αυτά η προεδρία αποδείχθηκε μια χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα.»

Το λιγότερο ενδιαφέρον σ’ αυτό το απόσπασμα είναι η υποτίμηση από τον Σαμαρά της μητρικής του γλώσσας. Αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει είναι το σημείο όπου ο Χρυσόγονος αναφερόμενος στον πρωθυπουργό υποστηρίζει ότι χαρακτηρίζει ως άδικη καταδίωξη την μεταχείριση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!Θα μπορούσε, βεβαίως, κάποιος να υποστηρίξει ότι ο Σαμαράς «απλώς» έκανε ένα γλωσσικό ολίσθημα. Είναι, όμως, έτσι;

«Γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει», υποστηρίζει ένα γνωμικό και αυτό προφανώς ισχύει και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μέσα στον κενό και άνευ περιεχομένου λόγο του, το υποσυνείδητο ώθησε τον Σαμαρά να χαρακτηρίσει την δίωξη κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ όπως ακριβώς είναι: άδικη καταδίωξη, με ξεκάθαρα πολιτικό περιεχόμενο. Είναι το ίδιο υποσυνείδητο, το οποίο είχε οδηγήσει παλιότερα τον Σαμαρά να ομολογήσει σε συνέντευξή του στον Πρετεντέρη ότι «μπορούσα να κάνω ένα τηλέφωνο και να πω: παρακαλώ πείτε τους να τους κρατήσουνε. Είδατε ότι δεν συνέβη αυτό, τουλάχιστον στην αρχή…», παραδεχόμενος έτσι την άμεση συμμετοχή του στην σκευωρία κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Χθες ο Σαμαράς ομολόγησε ότι πήρε τηλέφωνο. Σήμερα ότι η καταδίωξη είναι άδικη. Έστω και υποσυνείδητα, δίχως να καταλαβαίνει σε τι ομολογίες προβαίνει. Αύριο μπορεί να πει κάτι άλλο που θα αποδεικνύει ξανά την άμεση συμμετοχή του στην ανήθικη και παράνομη αυτή δίωξη.

Ανεξάρτητα από το αν θα τον σπρώχνει και πάλι το υποσυνείδητό του για μια τέτοια νέα ομολογία, η ουσία θα είναι η εκ νέου παραδοχή της ανεντιμότητάς του εναντίον Αθώων Ανθρώπων και ενός Νόμιμου Πολιτικού Κόμματος.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kwstas-chrusogonos-eurwbouleuths-suriza-adikh-katadiwjh-h-antimetwpish-ths#ixzz36ozOFTXc

 

Exit mobile version