Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στοιχεία Σοκ: Ένα εκατομμύριο «αόρατοι» εργαζόμενοι με «εντολή Σαμαρά»

Στοιχεία Σοκ: Ένα εκατομμύριο «αόρατοι» εργαζόμενοι με «εντολή Σαμαρά»

Νέες αποκαλύψεις για τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στην Ελληνική αγορά εργασίας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Αφορά μια νέα κατηγορία εργαζομένων, τους «αόρατους», οι οποίοι αγγίζουν το 1.000.000(!) και συνέβαλε σ’ αυτό η κρίση και η έκρηξη της ανεργίας τον καιρό του μνημονίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά ένας στους πέντε εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος με αποτέλεσμα το σύνολο των εργαζομένων σε καθεστώς μαύρης εργασίας να προσεγγίζει τις 500.000. 300.000, επίσης, είναι οι λεγόμενοι «ψευδοαπασχολούμενοι», οι οποίοι ενώ παρέχουν εξαρτημένη μισθωτή εργασία, παρουσιάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες με μεγάλες απώλειες για το ΙΚΑ. Άλλες 200.000 είναι οι εργαζόμενοι εκείνοι που ενώ παρέχουν εργασία πλήρους ωραρίου δηλώνονται ως μερικώς απασχολούμενοι, με αποτέλεσμα και γι’ αυτούς να καταβάλλονται χαμηλές εισφορές στα ταμεία του ΙΚΑ.

Το ανησυχητικό στο όλο ζήτημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι όχι μόνο δεν προβλέπεται η παραμικρή βελτίωση στις άθλιες αυτές εργασιακές συνθήκες, αλλά η κυβέρνηση του μνημονίου με την αλλοπρόσαλλη και ανάλγητη τακτική της εγγυάται την περαιτέρω επιδείνωση της τραγικής αυτής κατάστασης.

Μαύρες εικόνες άλλων εποχών, τις οποίες θεωρούσαμε ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, τις βλέπουμε να επιστρέφουν δριμύτερες και με την προοπτική της ακόμα μεγαλύτερης επιβάρυνσης των άμεσα ενδιαφερομένων. Την ίδια ώρα, που ο Σαμαράς και το λοιπό επιτελείο των εντολοδόχων των διεθνών τοκογλύφων ψεύδονται ασύστολα και ομιλούν για «έξοδο από την κρίση» και «το τέλος των μνημονίων», η ζοφερή πραγματικότητα διαψεύδει τους ισχυρισμούς τους.

Η συνεχιζόμενη κυβερνητική θητεία της μνημονιακής συγκυβέρνησης αποτελεί τον καλύτερο εγγυητή για την διαιώνιση αυτής της φρικτής αντεργατικής κατάστασης.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/stoicheia-sok-ena-ekatommurio-aoratoi-ergazomenoi-me-entolh-samara#ixzz36sovsPUX

Exit mobile version