Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όχι στην υποβάθμιση του ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Ο Συναγωνιστής Πολύβιος Ζησιμόπουλος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου.

Συγκεκριμένα, ο Συναγωνιστής τόνισε ότι για το ίδιο το νομοσχέδιο η κυβέρνηση έχει παραδεχτεί ότι έχει ελλείψεις και ασάφειες, ενώ οι διατάξεις αφορούν άσχετα μεταξύ τους θέματα. Μια διάταξη αφορά το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών που συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται για την μεταφορά τους στα σχολεία.

Όσον αφορά την τροπολογία του Υπουργού Παιδείας του κ. Λοβέρδου που αφορά τις μεταγραφές των φοιτητών, βλέπουμε μία ξεκάθαρα προεκλογικού χαρακτήρα ρύθμιση, που έρχεται να «καλοπιάσει» κάποιες εκατοντάδες οικογένειες, αφού κάποιες εκατοντάδες επιτυχόντες θα μπορέσουν να μεταγραφούν σε πανεπιστήμιο της πόλης τους από αυτό που κατάφεραν να εισαχθούν.

Κατανοούμε, βέβαια, ότι η συνεχιζόμενη κρίση επηρεάζει τις οικογένειες των φοιτητών, αλλά η συνεχής αύξηση των εξαιρέσεων και των μεταγραφών στρεβλώνει το ίδιο το νόημα των Πανελλαδικών και υποβαθμίζει τα πανεπιστήμια.

Με τις προεκλογικές ρυθμίσεις τέτοιου τύπου θα ενισχυθεί το φαινόμενο που έχουμε σε τμήματα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων να γίνεται μάθημα με εκατό και εκατόν πενήντα φοιτητές, με τους καθηγητές και τους φοιτητές να προσπαθούν αναποτελεσματικά να γίνει σοβαρή δουλειά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ochi-sthn-upobathmish-tou-ellhnikou-dhmosiou-panepisthmiou-binteo#ixzz36tYIl6NQ

Exit mobile version