Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Οι τζαμπατζήδες πολιτικοί οδήγησαν το πολύπαθο Ερρίκος Ντυνάν στην σημερινή του κατάσταση

Με την μια ασφαλιστική ενημερότητα να διαδέχεται την άλλη και τους εργαζόμενους σε καθεστώς «ομηρίας» το πολύπαθο Ερρίκος Ντυνάν «χαρίστηκε» τελικά στον όμιλο Υγεία και η διαχείριση των χρεών του δόθηκε στην τράπεζα Πειραιώς. Τα ερωτήματα που γεννούνται είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα πρότυπο για την εποχή του πως οδηγήθηκε στην σημερινή οικτρή κατάσταση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, υπουργοί καθώς και τρείς πρώην πρωθυπουργοί της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, νοσηλεύτηκαν στο Ερρίκος Ντυνάν, κάποιοι εντελώς δωρεάν και κάποιοι άλλοι με έκπτωση τουλάχιστον 60%.

Όπως αναφέρει το «Βήμα», μόνο για την τριετία 2007-2010, την περίοδο δηλαδή πριν το Ερρίκος Ντυνάν παρουσιάσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, οι συνολικές εκπτώσεις σε νοσήλια κυβερνητικών προσώπων ανήλθαν σε 34.052.087 ευρώ, χάθηκαν δηλαδή μέσα σε μια τριετία 19,6 εκατ. ευρώ λόγω δωρεών. Απ’ ότι φάνηκε οι μισθοί των πρωθυπουργών ήταν «πολύ χαμηλοί» για να καλύψουν τα νοσήλια των συζύγων τους όταν αυτές νοσηλεύθηκαν στο Ντυνάν, οπότε τους έγινε έκπτωση γύρω στο 80%. Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία της ελεγκτικής εταιρείας Grand Thorton, νοσηλεία πρώην πρωθυπουργού κόστισε 9.022,37 ευρώ και η έκπτωση που του δόθηκε ήταν της τάξεως των 8.422,65 ευρώ. Η σύζυγος του ιδίου νοσηλεύτηκε με κόστος 107.299,52 ευρώ αλλά από αυτά δεν χρειάστηκε να πληρώσει τα 98.247,14 ευρώ. Μεγάλη έκπτωση όμως δόθηκε σε γνωστούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, σε πασίγνωστο σκηνοθέτη ο οποίος από τα 67.975 ευρώ που κόστισαν τα νοσήλιά του δεν πλήρωσε τα 60.000.

Την στιγμή που χιλιάδες ανασφάλιστοι Έλληνες αργοπεθαίνουν καθώς δεν έχουν καμία πρόσβαση σε νοσοκομειακή περίθαλψη, τα δημόσια νοσοκομεία έχουν λίστα αναμονής για χειρουργικές επεμβάσεις, τουλάχιστον τρείς μήνες, αποτελεί πρόκληση το γεγονός υψηλά ιστάμενα κυβερνητικά στελέχη τόσο από την ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ να απολαμβάνουν «δωρεάν» ιατρική περίθαλψη υψηλού κόστους.

Ο φάκελος του Ερρίκος Ντυνάν έχει παραπεμφθεί στον οικονομικό εισαγγελέα, καθώς η περιουσιακή ζημιά του ιδρύματος ξεπερνά το όριο των 35.000 ευρώ που ορίζει ο νόμος. Το Υπουργείο Υγείας τηρεί σιγήν ιχθύος για το συγκεκριμένο γεγονός, καθώς δεν έχει εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την διάψευση ή όχι του ως άνω δημοσιεύματος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-oi-tzampatzhdes-politikoi-odhghsan-to-polupatho-errikos-ntu#ixzz36umoe5ie

Exit mobile version