Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Θάσου, Καβάλας, Δράμας, Αθηνών

Δραστηριότητες Τοπικών: Θάσου, Καβάλας, Δράμας, Αθηνών

Τ. Ο. Θάσου: ομιλία για την πολιτική δίωξη εναντίον της Χρυσής Αυγής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 το απόγευμα, στα γραφεία της Τ. Ο. Θάσου, η ομιλία του Γραμματέα της Τοπικής μας, συναγωνιστή Γιώργου Χαλκιώτη, με θέμα την πολιτική διώξη εναντίον της Χρυσής Αυγής. Ο συναγωνιστής Χαλκιώτης έκανε ένα σύντομο απολογισμό για την μέχρι στιγμής πολιτική δίωξη που υφίσταται το Κίνημά μας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρόσφατη απόφαση για την προφυλάκιση του βουλευτή Σερρών, συναγωνιστή Αρτέμη Ματθαιόπουλου, με το απολύτως παράλογο σκεπτικό του εισαγγελέα Ντογιάκου, περί της συμμετοχής του στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος. Αναφορά έγινε επίσης και στην επιβολή κατ’ οίκον περιορισμού και απαγόρευση εξόδου από την χώρα στην βουλευτή και συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια. Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι μετά και από αυτές τις αποφάσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων ο συναγωνιστής, πως πρόκειται για μια ξεκάθαρα πολιτικής υφής δίωξη. Μετά από όλα αυτά το πιθανότερο είναι να δικαιωθεί το σκεπτικό του έγκλειστου στις φυλακές συναγωνιστή Ιωάννη Λαγού, ο οποίος κατά την ομιλία του στην βουλή είχε αναφέρει ότι ουδέποτε πρόκειται να οδηγηθούμε σε δίκη, διότι τότε θα καταρρεύσει πλήρως το σαθρό και ανυπόστατο κατηγορητήριο και μαζί με αυτό θα ξεφτιλιστούν και οι σκευωροί

Η συνάντηση έκλεισε με τους συναγωνιστές σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Ύμνο του Κινήματος και τον Εθνικό Ύμνο.

Τ. Ο. Καβάλας: ομιλία με θέμα την δημοκρατία και τον δεσποτισμό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 το απόγευμα, στα γραφεία της Τ. Ο. Καβάλας, η προγραμματισμένη ομιλία του συναγωνιστή Δημήτριου Μιμίδη, με θέμα την δημοκρατία και τον δεσποτισμό. Την ομιλία του ο συναγωνιστής ξεκίνησε κάνοντας έναν σύντομο πρόλογο αναφορικά με την καταγωγή του υφέρποντος δεσποτισμού των σύγχρονων δυτικών δημοκρατιών, ενώ κάλεσαι όλους τους συναγωνιστές να προσπαθήσουν να μαντέψουν την ιστορική περίοδο από την οποία προέρχεται το κείμενο που θα τους αναγνώσει.

Χωρίς να αποκαλύψει, ο συναγωνιστής, κανένα στοιχείο για τον συγγραφέα, ανέγνωσε μια από τις κορυφαίες και πιο διεισδυτικές αναλύσεις του Γάλλου Alexis de Tocqueville, ο οποίος είχε αναφερθεί ήδη από το 1835 στο έργο του “Η δημοκρατία στην Αμερική” στον κεκαλυμμένο δεσποτισμό της δημοκρατία της “ισότητας”, στο είδος της καταπίεσης που απειλεί τους δημοκρατικούς λαούς, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και αντιλαμβάνονται αυτοί οι λαοί τον ρόλο της εξουσίας.

Ιδιαίτερα τόνισε το σημείο στο οποίο ο Tocqueville αναφέρεται στην κηδεμονευτική εξουσία των σύγχρονων δημοκρατιών που ελέγχουν σε βαθμό ολοκληρωτικό την ζωή των υπηκόων “μ’ ένα δίχτυ από μικρούς περίπλοκους κανόνες, λεπτομερείς και ομοιόμορφους, μέσα από το οποίο δεν θα μπορούσαν να βρουν το φως για να ξεπεράσουν το πλήθος, ούτε τα πιο πρωτότυπα πνεύματα και οι ρωμαλεότερες ψυχές· δεν συντρίβει τις θελήσεις, αλλά τις μαλακώνει, τις λυγίζει και τις κατευθύνει· σπανίως εξαναγκάζει να δρουν, αλλ’ αντιτίθεται αδιαλείπτως στο να δρουν· δεν καταστρέφει καθόλου, εμποδίζει την γέννησι· δεν τυραννά καθόλου, ενοχλεί, συμπιέζει, εκνευρίζει, σβύνει, αποβλακώνει και τελικώς υποβαθμίζει κάθε έθνος στην κατάστασι ενός κοπαδιού δειλών και πονηρών ζώων των οποίων βοσκός είναι η κυβέρνησις”. Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση αποκάλυψε, προς έκπληξη όλων, την χρονολογία συγγραφής του κειμένου του Tocqueville, καταλήγοντας πως η μορφή που έχουν πάρει οι σύγχρονες δημοκρατίες δεν είναι καθόλου τυχαία, ούτε προέκυψε από ανεξέλεγκτες ιστορικές διεργασίες. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γραμματέας της Τ. Ο. Καβάλας, συναγωνιστής Δημήτρης Βογιατζής, ο οποίος αναφέρθηκε στην τρέχουσα τοπική επικαιρότητα με τις πρόσφατες δράσεις, καθώς και στην συνέχιση του ξεπουλήματος όλων των σημαντικών τοπικών κρατικών υποδομών, όπως τα δύο λιμάνια, το αεροδρόμιο και η Εγνατία οδός, υποδομές που πλήρωσε με το αίμα του ο ελληνικός λαός, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε συζήτηση και η συνάντηση έληξε, ως είθισται, με τους συναγωνιστές σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος.

Τ. Ο. Δράμας: Κατάθεση στεφάνου για τα 101 χρόνια από την απελευθέρωσης της Δράμας

Την Τρίτη 1η Ιουλίου 2014 το πρωί, κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ. Ο. Δράμας, τιμώντας τους αγωνιστές της Ελευθερίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της πόλης, για τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση της Δράμας. Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να ενσπείρει το κράτος του μνημονίου στους Έλληνες Εθνικιστές, οι αγωνιστές της Χρυσής Αυγής απτόητοι συνεχίζουν τον Εθνικό Αγώνα για Πατρίδα κι Ελευθερία, κόντρα στις άδικες και απολύτως παράνομες πολιτικές διώξεις που υφίστανται. Κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ. Ο. Δράμας μετέβη στο ηρώο της πόλης, παρουσία του Γραμματέα της Τ. Ο. Δράμας, συναγωνιστή Δημήτριο Παπαδόπουλο, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

Ως Χρυσή Αυγή τιμούμε όσους θυσίασαν τα πάντα για την Ελευθερία της Πατρίδας, ακολουθούμε το παράδειγμά τους, αδιαφορώντας πλήρως για την πολεμική των ντόπιων και ξένων ανθελλήνων.

Ομιλία στην Τ.Ο. Αθηνών

Πλήθος κόσμου το απόγευμα του Σαββάτου στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών  παρακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ομιλία της συναγωνίστριας Μπάρου Αλεξάνδρας με θέμα “Ο Αγώνας του εθνικιστή στην καθημερινή ζωή”.

Η συναγωνίστρια Μπάρου τόνισε ότι ο Εθνικιστής πρέπει να είναι έτοιμος να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για τις ιδέες του, και ότι ο Χρυσαυγίτης και η Χρυσαυγίτισσα  πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση στον κοινωνικό του περίγυρο, και ο τρόπος ζωής του πρέπει να συμβαδίζει με την ιδεολογία του.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-thasou-kabalas-dramas-athhnwn#ixzz36wyRvzKS

Exit mobile version