Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εκπρόσωπος ΔΝΤ: Συνεχίστε τα επώδυνα αντιλαϊκά μέτρα με κάθε κόστος

Εκπρόσωπος ΔΝΤ: Συνεχίστε τα επώδυνα αντιλαϊκά μέτρα με κάθε κόστος

Δήλωση ενδεικτική του μέλλοντος της Ελλάδος, όσο διοικούν τη χώρα οι σαμαροβενιζέλοι και η χούντα τους, έκανε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο συνέδριο του Economist. O Ρίσι Γκογιαλ, ο άνθρωπος που εκπροσωπεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αντί του Πωλ Τόμσεν, είπε ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε λήψη νέων επώδυνων αντιλαϊκών μέτρων, ασχέτως πολιτικού ή άλλου κόστους.

Συγκεκριμένα είπε: «Συμφωνήσαμε να αποφύγουμε επώδυνα μέτρα και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά πρέπει να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν μείνει πίσω»

Δεν θα πρέπει να υπάρχει, βέβαια, αυταπάτη ότι δεν δίνεται ουσιαστικά κάποια επιλογή στους κυβερνώντες, αφού η έννοια των «διαρθρωτικών αλλαγών» είναι απολύτως συναφής με την λήψη μέτρων. Δεν ισχύει η κυβερνητική προπαγάνδα περί διακρίσεων των μέτρων μεταξύ «διαρθρωτικών» και «κάθετων», αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα μεν είναι «ελαφρά» και τα άλλα είναι «σκληρά».

Ως «κάθετα» μέτρα που όπως λέει και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ έχει «συμφωνηθεί να αποφύγουμε», είναι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων. Όμως τι είναι τα διαρθρωτικά; Διαρθρωτικό μέτρο είναι οι ομαδικές απολύσεις, η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και η κινεζοποίηση των Ελλήνων εργαζομένων. Αυτό που ουσιαστικά μας λέει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είναι ότι «δεν θα πέσει ο μισθός κάτω από τα 480, απλώς θα δουλεύετε περισσότερες ώρες, με λιγότερα δικαιώματα, προκειμένου να τα πάρετε». Ο καθείς μπορεί να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο αυτών εννοιών.

Πέραν των παραπάνω έχουμε δει πολλά «διαρθρωτικά μέτρα» να σημαίνουν ευθέως μείωση μισθών ή συντάξεων στα πλαίσια του «εξορθολογισμού». Η κυβέρνηση και η τρόικα έχουν απολύτως συμφωνημένη την κινεζοποίηση των Ελλήνων και κάνουν δηλώσεις και επικοινωνιακή πολιτική νομίζοντας ότι απευθύνονται σε χαχόλους, που τους θέτουν το προαναφερθέν ψευδοδίλημμα και περιμένουν να αισθάνονται και ευγνώμονες για την διάλυση τους. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ekproswpos-dnt-sunechiste-ta-epwduna-antilaika-metra-me-kathe-kostos#ixzz370TA6saC

Exit mobile version