Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης: Ο εμπαιγμός των μικρομεσαίων επιχειρηματιών συνεχίζεται

ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης: Ο εμπαιγμός των μικρομεσαίων επιχειρηματιών συνεχίζεται

Η κατασκευή του ΜΕΤΡΟ αναμφισβήτητα θα λύσει, όταν και εφόσον ολοκληρωθεί ποτέ, μεγάλο μέρος του κυκλοφοριακού προβλήματος της Θεσσαλονίκης, όμως έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους επαγγελματίες των οποίων τα καταστήματα βρίσκονται στα σημεία όπου εκτελούνται οι εργασίες.

Ενώ στην αρχή οι αρμόδιοι φορείς διαβεβαίωναν πως οι εργασίες θα κρατήσουν συγκεκριμένη χρονική περίοδο και ότι οι ζημίες που θα προκληθούν θα καλυφθούν αργότερα με την ανάπτυξη της περιοχής, μετά από χρονικό διάστημα το οποίο ξεπερνάει κατά πολύ τον προβλεπόμενο χρόνο που αρχικά υπολόγιζαν οι υπουργοί των κυβερνήσεων, οι έμποροι και οι καταστηματάρχες έχουν φτάσει σε απελπιστική κατάσταση.

Τα καταστήματα κλείνουν, οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους και οι περιοχές όπου γίνονται τα έργα είναι πλήρως ερημωμένες. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος πρόσβασης σε εκείνα τα σημεία με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή με αυτοκίνητα και ο κόσμος προτιμά να επισκέπτεται άλλα καταστήματα που έχουν ευκολότερη πρόσβαση.

Το κράτος αδιαφορεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εμπορικά αυτά μέρη. Προβλήματα για τα οποία οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες δεν ευθύνονται και το κράτος που ευθύνεται δεν προβαίνει σε καμιά ενέργεια για να τους βοηθήσει ή έστω να τους στηρίξει προσωρινά. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να υπάρξει άμεση εξοικονόμηση πόρων για να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό όλα τα συνυφασμένα με το Μετρό έργα και να ξαναγίνουν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό οι εν λόγω ερημωμένες εμπορικές περιοχές της πόλης.

Να γίνει άμεση εξαίρεση των εν λόγω μικρομεσαίων επιχειρηματιών από την πληρωμή δημοτικών τελών, καθώς και να εφαρμοστεί άμεσα η μειωμένη καταβολή του ΦΠΑ.

Πιτσάκης Γεώργιος Τ.Ο. Ν. Μηχανιώνας

xathess.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/metro-thessalonikhs-o-empaigmos-twn-mikromesaiwn-epicheirhmatiwn-sunechizet#ixzz373954o1C

Exit mobile version