Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Λοβέρδος επαναφέρει με θεσμικό ρόλο στην Παιδεία Σημίτη, Τζέφρυ, Γιαννάκου και άλλους εθνομηδενιστές!

Ο Λοβέρδος επαναφέρει με θεσμικό ρόλο στην Παιδεία Σημίτη, Τζέφρυ, Γιαννάκου και άλλους εθνομηδενιστές!

Άσχημες, πολύ άσχημες, μνήμες ξυπνά η πρωτοβουλία του νυν υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου να προκαλέσει παλαιότερους υπουργούς Παιδείας «για να λύσουν από κοινού τα προβλήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος», όπως χαρακτηριστικά γράφεται.

Η πρωτοβουλία αυτή του Λοβέρδου, για την δημιουργία «Συνόδου διατελεσάντων υπουργών Παιδείας, προκαλεί αρχικά έκπληξη και μετά αγανάκτηση, όταν διαπιστώσουμε ορισμένα από τα ονόματα που καλούνται να έχουν λόγο για το μέλλον της Ελληνικής Παιδείας. Γιώργος Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Μαριέττα Γιαννάκου, Άννα Διαμαντοπούλου, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος είναι οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ατόμων που διετέλεσαν υπουργοί Παιδείας κατά το παρελθόν.

Άτομα τα οποία καλλιέργησαν συστηματικά τον εθνομηδενισμό, την πλαστογράφηση της Ιστορίας και την καλλιέργεια του διεθνισμού και της πολυπολιτισμικότητας και γι’ αυτό τον λόγο προξενούν ανατριχίλα στον οποιονδήποτε Έλληνα διαθέτει Μνήμη, Φιλότιμο και Συνείδηση. Τι άποψη θετική για τον Τόπο θα μπορούσαν να έχουν οι προαναφερθέντες, όταν με τις ενέργειές τους ζημίωσαν την Χώρα;

Ειδικά για τις περιπτώσεις των Σημίτη και Παπανδρέου η κατακραυγή αναπόφευκτα είναι πιο μεγάλη, εφόσον σκεφτούμε ότι οι δύο αυτοί διετέλεσαν αργότερα και πρωθυπουργοί, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να φτάσει η πατρίδα μας στην σημερινή τραγική κατάσταση. Και όμως (και) μ’ αυτούς ο Λοβέρδος θεωρεί ότι είναι δυνατόν να βρει θετικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδεία.

Μάλιστα, η Σύνοδος αυτή θα συνέρχεται σε εβδομαδιαία βάση, ξεκινώντας κιόλας από την επόμενη, ενώ θα λάβει και θεσμική μορφή με την ψήφιση σχετικής ρύθμισης από την Βουλή. Άλλο ένα «κατόρθωμα» της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία θα επαναφέρει στο προσκήνιο και με θεσμικό ρόλο όλους εκείνους που με μανία επιχείρησαν στο παρελθόν να αποεθνικοποιήσουν πλήρως την Παιδεία.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-loberdos-epanaferei-me-thesmiko-rolo-sthn-paideia-shmith-tzefru-giannakou#ixzz376YzZ03P

Exit mobile version