Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Νέο μέτρο επιβάρυνσης για τους εξαθλιωμένους ασθενείς πρόκειται να εφαρμόσει ο Βορίδης… Έρχονται τα απογευματινά χειρουργεία!

«Επιβάρυνση των ασθενών με πρόσθετες δαπάνες υγείας στο δημόσιο τομέα θα φέρουν τα απογευματινά χειρουργεία, όπως έγινε και με τα απογευματινά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων, επισημαίνει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) σε επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη… Η ΕΙΝΑΠ εκτιμάει ότι η στρατηγική της κυβέρνησης είναι προσαρμοσμένη στις επιταγές της τρόικας που θέλει τα νοσοκομεία να έχουν ίδιους πόρους από τον ίδιο τον άρρωστο, την απαλλαγή του κρατικού προϋπολογισμού από τις υποχρεώσεις του και τη μείωση των δαπανών με τη μη πρόσληψη προσωπικού και την εξόντωση του εναπομείναντος».

ΠΗΓΗ: Iatronet

Μέχρι τώρα, είχαμε τον θεσμό των απογευματινών, επί πληρωμή, ιατρείων. Ελάχιστο ποσοστό πήγαινε στους γιατρούς και τα υπόλοιπα ήταν μία ακόμα εκβιαστική αφαίμαξη των αρρώστων, προς όφελος της εφορίας και των νοσοκομείων.

Τα απογευματινά όμως χειρουργεία είναι άλλο θέμα! Εξ’ ορισμού οι χειρούργοι θα είναι γιατροί του νοσοκομείου. Πώς θα κατανέμουν το ωράριο εργασίας τους; Θα έχουν πρωινά και απογευματινά ιατρεία και πρωινά και απογευματινά χειρουργεία, αντίστοιχα; Άλλοι θα παίρνουν τις αποφάσεις για μια εγχείριση και άλλοι θα χειρουργούν; Και οι αναισθησιολόγοι; Όλοι όσοι μιλούν και παίρνουν τέτοιες υπουργικές αποφάσεις για το θέμα των χειρουργείων, ξεχνούν τους αναισθησιολόγους, οι οποίοι πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι έχουν ίση ευθύνη και αξία με τον χειρούργο! Αυτούς λοιπόν, που θα τους βρίσκουν; Θα τους υποχρεώνουν να εργάζονται με υπερωρίες; Θα αμείβονται επιπλέον και με ποιον τρόπο; Θα είναι ιδιωτικοί γιατροί και θα εργάζονται με «μπλοκάκι»;

Έχει συνειδητοποιήσει κανείς ότι ο κουρασμένος αναισθησιολόγος, μπορεί να είναι πιο επικίνδυνος για τον ασθενή από τον κουρασμένο χειρούργο;

Οι αναίσχυντοι πολιτικάντηδες επιτελούν ένα διατεταγμένο καταστροφικό έργο εις βάρος του ελληνικού Λαού. Ας μην βιάζονται, όμως, να διαλύσουν τον Δημόσιο Τομέα της υγείας και ας μην το κάνουν τόσο απροκάλυπτα. Τελικά το ανήθικο σχέδιο του υπουργού Υγείας, γίνεται τόσο εμφανές, που στο τέλος ούτε τα Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού δεν θα μπορούν να το καλύψουν.

Δεν γράφουμε τίποτε περισσότερο, περιμένοντας να δούμε αν ο Βορίδης μπορεί να απαντήσει σε τέτοια διαδικαστικά θέματα που του έθεσε η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς), αν και προσωπικά πιστεύω πως η ειδικότητά του δεν είναι η διάσωση του ελληνικού Λαού, αλλά η καταστροφή του!

Αλεξοπούλου Ρουχωτά Σταματίνα
Υπ. Σύμβουλος- Ψυχοθεραπεύτρια

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-neo-metro-epibarunshs-gia-tous-ejathliwmenous-astheneis-pro#ixzz378QXlF11

Exit mobile version