Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παραδοχή αντισυνταγματικής εκτροπής από ΝΔ: «Έχουμε κάνει μαριονέτα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Παραδοχή αντισυνταγματικής εκτροπής από ΝΔ: «Έχουμε κάνει μαριονέτα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Οι διακυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξαν διαχρονικώς οι πιο μαύρες περίοδοι της πολιτικής ιστορίας του τόπου, αφού μόνο το συγκεκριμένο κόμμα κατάφερνε να συνδυάζει την εθνοπροδοσία, την υποτέλεια στους ξένους, την απατεωνιά, τα σκάνδαλα και την αλαζονεία της εξουσίας σε τόσο «αξιοθαύμαστες» αναλογίες.

Παρότι η χώρα υπέστη πλειστάκις τις συνέπειες των διακυβερνήσεων από την ληστρική συμμορία του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ έπληξε την χώρα με πολλούς και διάφορους τρόπους πέραν της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η ΝΔ ήταν που επέβαλλε στα σχολεία το δηλητηριώδες αντεθνικό βιβλίο της Ρεπούση, η ΝΔ κατέλυσε την δημοκρατία, ασκώντας για πρώτη φορά πολιτικές διώξεις εναντίον πολιτικών της αντιπάλων, επειδή χάνει ψηφαλάκια.

Τώρα έχουμε μία ακόμα παραδοχή αντισυνταγματικής εκτροπής από την ΝΔ, αφού με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου η ΝΔ ανακοίνωσε και επισήμως ότι έχει καταντήσει τον πρόεδρο της δημοκρατίας φερέφωνο της μνημονιακής εξουσίας. Η εν λόγω δήλωση που αποτελεί παραδοχή και ομολογία της κατάλυσης του πολιτεύματος έγινε προφανώς μέσα στην αλαζονεία του απόλυτου δικτάτορα που διακατέχει τους μανδαρίνους του Κιμ Γιονγκ Ουν των Βαλκανίων, Αντώνη Σαμαρά.

Η Βούλτεψη, λοιπόν, μέσα στην παραζάλη της εξουσίας δήλωσε ότι «τον τελικό λόγο για τυχόν σύγκληση της Ολομέλειας τον έχει η κυβέρνηση». Αυτή η δήλωση της Βούλτεψη έρχεται, βέβαια, σε συνέχεια της ειδησεογραφίας ότι «ο Σαμαράς έκλεισε τη Βουλή» και ότι «ο Σαμαράς έβαλε τη Χρυσή Αυγή φυλακή». Μόνο που ο Σαμαράς δεν έχει δικαίωμα να «κλείσει την Βουλή», ούτε δικαίωμα να παρεμβαίνει στα της δικαιοσύνης, ώστε «να κλείσει τη Χρυσή Αυγή φυλακή».

Το Σύνταγμα στο άρθρο 40 περί συγκλήσεως και αναστολής εργασιών της Βουλής αναφέρει ρητά: «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλεί τη Βουλή τακτικά μία φορά κάθε χρόνο, όπως ορίζει το άρθρο 64 παράγραφος 1, και εκτάκτως κάθε φορά που το κρίνει εύλογο· κηρύσσει αυτοπροσώπως ή δια του Πρωθυπουργού την έναρξη και τη λήξη κάθε βουλευτικής περιόδου.»

Το αν θα συγκληθεί εκτάκτως ή όχι η Ολομέλεια της Βουλής, είναι λοιπόν υπόθεση του Κάρολου Παπούλια και όχι της συγκυβερνήσεως. Το γεγονός ότι ευθαρσώς η Βούλτεψη δηλώνει ότι αυτό είναι «δουλειά της κυβέρνησης» συνιστά παραδοχή ότι έχουν μετατρέψει την προεδρεία της δημοκρατίας σε όργανο του Αντώνη Σαμαρά και συνεπώς το πολίτευμα έχει πάψει να είναι η προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία, αλλά ο σαμαροβενιζελισμός – καισαρισμός με παρλαμενταρικό μανδύα, ενδεδυμένο με εκλογές βίας και νοθείας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/paradochh-antisuntagmatikhs-ektrophs-apo-nd-echoume-kanei-marioneta-ton-pro#ixzz379ELiIIx

Exit mobile version