Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ένοχη σιωπή για τον «Φάκελλο της Κύπρου»

Ένοχη σιωπή για τον «Φάκελλο της Κύπρου»

Επίσκεψη στη Κύπρο πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της Βουλής θα μετάσχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του ομολόγου του κ. Γιαννάκη Ομήρου.

Δεν διαφωνεί κανείς με την μετάβαση του στην Κύπρο, για τις τελετές μνήμης της εισβολής. Μόνο που, αν ήθελε ο κος Μεϊμαράκης θα μπορούσε να κάνει κάτι συγκεκριμένο να τιμήσει πραγματικά τους νεκρούς της εισβολής: Να συναινούσε στο αίτημα του «Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή» να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση του περίφημου «Φακέλου της Κύπρου».

Θα θυμίσουμε πως με πρωτοβουλία του έγκλειστου συναγωνιστή βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, υπήρξαν σειρά από έγγραφα προς τον Πρόεδρο της Βουλής, για αυτό το θέμα. Συγκεκριμένα ζητήθηκαν αντίγραφα του πορίσματος της  εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τον φάκελο της Κύπρου, αλλά και μαρτυρικών καταθέσεων. Το μεν πόρισμα εδόθη, όμως όπως ήταν αναμενόμενο το πόρισμα δεν αποτύπωσε το τι πραγματικά έγινε, ούτε διαφώτισε σε κάτι, κουκουλώνοντας την προδοσία.

Τηρώντας την δέσμευση του «Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή» για να σπάσει επιτέλους η συνωμοσία της σιωπής, σχετικά με την Κύπρο μας, ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε αντίγραφα των μαρτυρικών καταθέσεων συγκεκριμένων προσώπων, που είχαν κυρίαρχο ρόλο στα γεγονότα.

Όλα αυτά με έγγραφα, κατατεθειμένα στην Ειδική Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής. Απάντηση δεν δόθηκε ποτέ.

Ίσως γιατί με τις μαρτυρικές καταθέσεις κάποιων προσώπων, που δεν βγήκαν ποτέ στην δημοσιότητα, αποκαλυφθεί ποιοί πραγματικά ευθύνονται για την προδοσία της Κύπρου μας. Ποιοί πολιτικοί την πρόδωσαν, για να ξαναγυρίσουν.. Ίσως γιατί με τις μαρτυρικές καταθέσεις, δινόντουσαν απαντήσεις σε αρκετά θέματα: τι έγινε με την επιχείρηση «Νίκη», γιατί γύρισαν τα υποβρύχια, γιατί δεν πέταξαν τα Φάντομ…

Ένα είναι σίγουρο: Για εμάς τους Χρυσαυγίτες, ο φάκελος αυτός δεν έκλεισε ποτέ.

Τάσος Δημητρακόπουλος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/akoma-kamia-apanthsh-gia-ton-fakello-ths-kuprou#ixzz37I9gGDLb

Exit mobile version