Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Πρετεντέρης υπερασπιστής του Τζέφρυ για το φούσκωμα του ελλείμματος κατά 14,7 δισ. ευρώ

Ο Πρετεντέρης υπερασπιστής του Τζέφρυ για το φούσκωμα του ελλείμματος κατά 14,7 δισ. ευρώ

Γνωρίζαμε τον Γιάννη Πρετεντέρη, πέρα από στυγνό συκοφάντη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, και ως έναν από τους φανατικότερους υποστηρικτές της συγκυβέρνησης. Μάλιστα, η υποστήριξή του πηγαίνει και πιο πίσω, υποστηρίζοντας ευθαρσώς και την κυβέρνηση Παπανδρέου. Με αφορμή την αναζωπύρωση των αποκαλύψεων για το φούσκωμα του ελλείμματος κατά 14,7 δισ. ευρώ, προκειμένου η Χώρα να μπει στα διαδοχικά μνημόνια, ο Πρετεντέρης μ’ ένα «εξυπνακίστικο» άρθρο του στα «Νέα» προσπαθεί να φαιδροποιήσει το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα.

Γράφει χαρακτηριστικά ο οπαδός του εκσυγχρονισμού: «Η επιτυχία της παράνοιας στην πολιτική στηρίζεται περιέργως σε μια πολύ λογική παραδοχή: ότι ποτέ δεν μπορείς να αποδείξεις τελεσίδικα ότι κάτι δεν υπάρχει! Πώς μπορείς, ας πούμε, να αποδείξεις ότι κανείς δεν ψεκάζει τους Έλληνες; Ό,τι επιχείρημα κι αν επικαλεστείς, ο ψεκασμένος θα σου αντιτείνει «και πού ξέρεις εσύ ότι δεν γίνονται ψεκασμοί;» Ή θα προσθέσει πως «γίνονται αλλά δεν φαίνονται». Ή ότι το διάβασε κάπου στον μεγάλο σκουπιδοτενεκέ που λέγεται Διαδίκτυο».

Λίγο παρακάτω ο τέως εκτοξευτής πλαστικών μπουκαλιών σε αγώνες καλαθοσφαίρισης (ατιμώρητος, φυσικά, για τις χουλιγκανιές του) γίνεται πιο σαφής: «Το έλλειμμα του 2009, λέει, δεν ήταν έλλειμμα αλλά το έφτιαξαν να φαίνεται έλλειμμα ώστε να μπουν οι «ξένοι» να κάνουν κουμάντο στη χώρα. Μερικοί όμως Έλληνες πατριώτες αντιστάθηκαν στη διόγκωση του ελλείμματος που άνοιγε τον δρόμο στη γερμανική κατοχή, όπως παλαιότερα κι ο Γιώργος Θαλάσσης. Τότε η Μέρκελ (που ήταν ήδη κατάκοπη από τους ψεκασμούς) έδωσε εντολή στην τρόικα: -Φέρτε μου το κεφάλι της Ζωής Γεωργαντά!.. Κι έτσι, αφού οι Θερμοπύλες έμειναν πλέον αφύλαχτες, μπόρεσαν ανενόχλητοι οι «ξένοι» να δώσουν 240 δις ευρώ για να μας υποτάξουν – για την ακρίβεια, να υποτάξουν όσους είχαν μείνει ανυπότακτοι παρά τους ψεκασμούς…   Νομίζω ότι είναι η ακριβότερη υποταγή στην ιστορία της ανθρωπότητας, πράγμα που λογικά σημαίνει πως πάλι πιάσαμε κορόιδα τους κουτόφραγκους.

Το καλαμπούρι βεβαίως δεν είναι ότι τέτοιες κουταμάρες κυκλοφορούν σε καφενεία. Το καλαμπούρι είναι ότι ασχολείται μαζί τους η Δικαιοσύνη κι ότι ανακυκλώνονται στην καθημερινή πολιτική συζήτηση από διάφορους ανόητους. Το προφανές ερώτημα «και γιατί χρειαζόταν να διογκώσουν περισσότερο ένα έλλειμμα που ήταν ήδη υπέρμετρα διογκωμένο;» δεν περνάει από το μυαλό τους. Ξέρετε γιατί; Επειδή μέσα τους θέλουν να πιστεύουν ότι αυτό που συνέβη στη χώρα δεν έχει λογική εξήγηση, δεν ήταν κάτι φυσιολογικό, ούτε μια συνέπεια των επιλογών και των συμπεριφορών της, αλλά ένα κακόβουλο σχέδιο διεστραμμένων ανθρώπων».

Είναι ολοφάνερη η απεγνωσμένη προσπάθεια του Πρετεντέρη να γελοιοποιήσει τη σοβαρότητα του θέματος. «Πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα» ο Πρετεντέρης παρουσιάζει ως αποτέλεσμα ψεκασμών την άποψη για το φούσκωμα του ελλείμματος, ενώ χαρακτηρίζει ανόητους όλους όσοι ασπάζονται αυτή τη θεωρία. Λες και δεν έχουν περιεχόμενο οι καταγγελίες που έγιναν επωνύμως από τα δύο πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαο Λογοθέτη, ότι έγιναν μεθοδεύσεις των δικαστικών αρχών.

Σημασία έχουν μόνο οι ανώνυμοι «μάρτυρες» και κατασκευαστές ειδήσεων για οπλοστάσια, κέντρα εκπαιδεύσεων, μαύρο χρήμα και μαζικές σφαγές αμνοεριφίων από τους Χρυσαυγίτες. Γι’ αυτό και με βάση τις «αλήθειες» τους ο Πρετεντέρης μιλάει για «καμόρες» και «μαφίες», μοιράζοντας ως εισαγγελέας 500 χρόνια φυλακή στον καθέναν, λες και πρόκειται για στραγάλια. Η αλήθεια, λοιπόν, χωρίς εισαγωγικά είναι ότι οι κουταμάρες των «μαρτύρων», τις οποίες λαμβάνει στα σοβαρά ο υπάλληλος του ΔΟΛ Πρετεντέρης, δεν είναι άξιες συζητήσεως ούτε για τα καφενεία.

Δεν ξέρουμε γιατί έχει πιάσει τόση πρεμούρα τον εκσυγχρονιστή αυτόν και υπερασπίζεται με θέρμη τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Τζέφρυ. Ομολογούμε, όμως, ότι ο τίτλος του κειμένου του «Παράνοια» ταιριάζει τέλεια με την «σοβαρότητα» των καταγγελιών κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Όσο για το καλαμπουράκι του Πρετεντέρη και την προσπάθειά του να διακωμωδήσει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα ήταν τόσο επιτυχημένο όσο και η προσπάθειά του το 1997 να πετύχει τον διαιτητή του αγώνα Παναθηναϊκού – Άρη στο κεφάλι…

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-pretenterhs-uperaspisths-tou-tzefru-gia-to-fouskwma-tou-elleimmatos-kata#ixzz37Wb1q5x6

Exit mobile version