Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υπόθεση εξοπλιστικών: Ελεύθερος και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γ. Παπαντωνίου, Σπ. Τραυλός – Δεν ήταν Χρυσαυγίτης!

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον των ανακριτριών διαφθοράς ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Σπύρος Τραυλός.

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιάννου Παπαντωνίου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας που αφορά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στην υπογραφή αντισταθμιστικών ωφελημάτων άνω των 72 εκατομμυρίων, για την υπόθεση των υποβρυχίων, τα οποία έμειναν ανεκτέλεστα.

Σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ, αντισταθμιστικά έργα συνολικού ποσού 300 εκατομμυρίων ευρώ, που συμφωνήθηκαν για δύο συμβάσεις των υποβρυχίων, δεν εκτελέστηκαν ποτέ.

Η πρώτη από τις επίμαχες συμφωνίες αφορούσε αντισταθμιστικά ύψους, περίπου 280 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων, κατά την δικογραφία, έργα ύψους περίπου 240 εκατομμυρίων παρέμειναν ανεκτέλεστα. Η εν λόγω σύμβαση αφορά στην περίοδο θητείας στο ΥΕΘΑ των Άκη Τσοχατζόπουλου και Γ. Σμπώκου.

Η δεύτερη σύμβαση για την οποία κλήθηκε ο κ. Τραυλός – η 21Β/2002- είχε ως αντικείμενο την ανάθεση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε., τον εκσυγχρονισμό και την γενική επισκευή τριών συν ένα (3+1) υποβρυχίων κλάσεως Ποσειδών τύπου 209.

Η σύμβαση υπογράφηκε από τον κατηγορούμενο πρώην γραμματέα εξοπλισμών από την πλευρά του ΥΕΘΑ και από τον επίσης κατηγορούμενο για τα εξοπλιστικά πρώην επικεφαλής των Ελληνικών Ναυπηγείων, Σωτήρη Εμμανουήλ. Το έργο προσδιορίστηκε στο ποσό των 826.173.947 ευρώ και, κατά το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το ανεκτέλεστο έργο των προγραμμάτων ανέρχεται στα 72.654.175 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/upothesh-ejoplistikwn-eleutheros-kai-o-allote-stenos-sunergaths-tou-g.-papa#ixzz37YOPHMMc

Exit mobile version