Τραγική είναι η κατάσταση στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιφέρειας, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού αλλά και υλικών καθιστούν τη λειτουργία τους εξαιρετικά προβληματική και θέτουν σε κίνδυνο χιλιάδες ζωές Ελλήνων. Είναι ενδεικτικό ότι στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου οι γιατροί είναι σε απόγνωση από την υποστελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος ενώ ακόμη και οι συνεχείς εκκλήσεις τους για πρόσληψη ιατρικού προσωπικού προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, πέφτει στο κενό. Πρόσφατα οι Διευθυντές Κλινικών του Νοσοκομείου Μεσολογγίου με επιστολή τους προς τους Υπουργό Υγείας, είχαν κάνει έκκληση για στελέχωση της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Πλέον όμως μία παραίτηση εξαιτίας των τραγικών αυτών ελλείψεων είναι γεγονός.
Ο προϊστάμενος της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου υπέβαλε την παραίτησή του και ζητά από τις 14 Ιουλίου να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του. Επίσης, τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιφερειακής ενότητας Ηλείας βρίσκονται σε οριακή κατάσταση καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των κατοίκων τις περιοχής. Το φαινόμενο εντοπίζεται εντονότερα στα Κέντρα Υγείας και στα αγροτικά ιατρεία των απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών, όπου απουσιάζουν ακόμα και οι βασικές ειδικότητες ιατρών ενώ δεν υπάρχουν τα απαραίτητα υλικά, θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Οι μέχρι τώρα διαγωνισμοί που έχουν προκηρυχθεί έχουν αποβεί άκαρποι, καθώς η περιοχή της Ηλείας δεν έχει χαρακτηρισθεί ως «προβληματική» ώστε να ανταποκριθεί το Υπουργείο Υγείας άμεσα, με τα όποια υπηρεσιακά οφέλη μπορεί να επιφέρει αυτή η ενέργεια.
Στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», στην Πάτρα τεράστια είναι τα προβλήματα λόγω υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, ενώ τα προβλήματα του κτιρίου δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη μετά τις πληγές του σεισμού του 2008. Οι ελλείψεις προσωπικού έχουν φέρει ένα βήμα πριν το κλείσιμο τμήματα και υπηρεσίες, ενώ η κατάσταση στον νοσηλευτικό κλάδο χαρακτηρίζεται ως απερίγραπτη, καθώς εργάζεται μία νοσηλεύτρια σε απογευματινή και νυκτερινή βάρδια, ενώ στο πρώην «409» αντιστοιχεί ακόμη και μία νοσηλεύτρια ανά δύο τμήματα. Οι Βοηθοί Θαλάμων είναι είδος προς αναζήτηση, ενώ δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφεί η τεράστια έλλειψη σε τραυματιοφορείς, καθώς στο πρώην «409» ένας τραυματιοφορέας καλύπτει τα Εξωτερικά Ιατρεία και ταυτόχρονα ακόμη και τα Χειρουργεία, γεγονός που μπορεί να αποβεί ακόμα και επικίνδυνο, με την ίδια κατάσταση να επικρατεί και στο κεντρικό κτίριο του «Αγ. Ανδρέα». Πέρα όμως από τα νοσοκομεία της επαρχείας μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά. Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από τη στιγμή που σταμάτησε να λειτουργεί το Παιδοχειρουργικό Τμήμα του Τζανείου, αφήνοντας ολόκληρο τον Πειραιά αλλά και τα νησιωτικά τμήματα χωρίς δημόσια παιδοχειρουργική κάλυψη.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-upo-dialush-h-nosokomeiakh-perithalpsh-sthn-eparcheia#ixzz37hmWYiCR