Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ρεπορτάζ φωτιά του γερμανικού “Focus” για τα κόκκινα δάνεια

Ρεπορτάζ φωτιά για το κούρεμα των κόκκινων δανείων στις προβληματικές επιχειρήσεις ετοιμάζει ο ανταποκριτής τουFocus στην Αθήνα κ. Βασίλης Ασβεστόπουλος.

Οι Γερμανοί δείχνουν να ενδιαφέρονται σφόδρα για τα κόκκινα δάνεια των 110 δις και κυρίως εκείνα που αφορούν σε διαπλεκόμενες με την κυβέρνηση επιχειρήσεις, όπως είναι οι επιχειρήσεις των ΜΜΕ.

Τον συναντήσαμε στην διάρκεια του ρεπορτάζ του στην Αθήνα και μας μίλησε για το ενδιαφέρον των Γερμανών δημοσιογράφων αλλά και των πολιτών για τα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα.

-Εάν η ελληνική κυβέρνηση κουρέψει τα κόκκινα δάνεια των προβληματικών επιχειρήσεων είναι σαν να τις κρατικοποιεί με ότι κι αν σημαίνει αυτό…

θα μας πει ο κ. Ασβεστόπουλος.

Ο οποίος μάλιστα δείχνει να είναι πολύ καλά ενημερωμένος για τα δάνεια που έχουν λάβει οι εκδότες και οι καναλάρχες στην Αθήνα.

-Ούτε η Bild δεν έχει τέτοιο δανεισμό. Πως είναι δυνατόν να κουρεύονται τα δάνεια στους μηντιάρχες οι οποίοι αρνούνται να τα αποπληρώσουν την στιγμή που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς με πολλά μηδενικά εκτός Ελλάδας καθώς και πολυτελείς κατοικίες που βγάζουν μάτι. Την ίδια στιγμή απαιτούν να τους κουρευτούν τα δάνεια στις μηντιακές τους επιχειρήσεις. Αυτό σας διαβεβαιώ ότι δεν θα αρέσει στους Γερμανούς αναγνώστες μας. Ειδικά εάν κάποια από αυτά τα δάνεια είναι ασφαλισμένα σε εταιρείες γερμανικών συμφερόντων. Η ιδέα ότι οι Γερμανοί πολίτες θα πληρώσουν τα δάνεια των παραδοσιακών και νεόπλουτων Ελλήνων εκδοτών δεν θα είναι διόλου δημοφιλής στην Γερμανία. Εγώ έχω λάβει οδηγία από το Focus να ερευνήσω σε βάθος την υπόθεση…

.Μάθαμε ότι προσπαθήσατε να επικοινωνήσετε με τον νέο Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Στουρνάρα…

-Πράγματι ζήτησα να μιλήσει στο Focus για το κούρεμα των κόκκινων δανείων αλλά για την ώρα δεν έχω κάποια απάντηση…

πηγή 

Exit mobile version