Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βιομηχανία απονομής χάριτος από τον σκευωρό Αθανασίου σε εμπόρους ναρκωτικών, παραδικαστικούς και συνδικαλιστές της ΝΔ

Βιομηχανία απονομής χάριτος από τον σκευωρό Αθανασίου σε εμπόρους ναρκωτικών, παραδικαστικούς και συνδικαλιστές της ΝΔ

Χαράλαμπος Αθανασίου: 365 μέρες υπουργός Δικαιοσύνης, 103 εισηγήσεις για απονομή χάριτος.

Μπορεί ένας υπουργός Δικαιοσύνης σε μια ευρωπαϊκή χώρα να εισηγείται να απονέμεται χάρις σε εμπόρους ναρκωτικών, σε ανθρώπους που έχουν κλέψει ή εξαπατήσει το ελληνικό δημόσιο και ποινικούς οι οποίοι θα αναλάβουν έργο φύλαξης; Μπορεί η χάρις να απονέμεται με ευθύνη του υπουργού Αθανασίου, όχι για να διορθώσει κοινωνικές αδικίες, αλλά για να κάνει ρουσφέτια σε ένα κόσμο παραβατικότητας και εγκλήματος; Από ότι φαίνεται η απονομή χάριτος είναι αυτό το πράγμα, για τον κ. Αθανασίου.

Μόλις σε ένα χρόνο ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ως υπουργός Δικαιοσύνης εισηγήθηκε προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, να δοθεί χάρη, να αρθούν οι συνέπειες των νόμων, να μετατραπούν ή να μετριαστούν οι ποινές σε 103 καταδικασθέντες.

Μόνο μέσα σε έναν χρόνο απονεμήθηκε χάρη σε:

Πρόκειται για αποφάσεις που «μολύνουν» επικίνδυνα τον κοινωνικό χαρακτήρα της απονομής χάριτος, εξυπηρετώντας, πρωτίστως, λογικές τακτοποίησης ημετέρων ή ρουσφετολογικών προσλήψεων κυρίως σε ΟΤΑ.

Ο εκπρόσωπους Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού σχολίασε τις νέες αποκαλύψεις που δημοσιεύθηκαν στο μηνιαίο περιοδικό HOT DOC για τον βρώμικο ρόλο του υπουργού δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.

Δύο κιλά κοκαΐνης, μία απόδραση και ένα… διεθνές ένταλμα σύλληψης

Η περίπτωση του Καναδού Kevin Hiebert ο οποίος συνελήφθη το 1999 στο τότε αεροδρόμιο του ελληνικού και στην προσπάθειά του να περάσει από την νότια Αμερική στη χώρα μας δύο κιλά κοκαΐνης είναι χαρακτηριστική. Το 2000 όντας σε ηλικία ο ίδιος 26 χρόνων, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και οδηγήθηκε στις φυλακές. Το 2008 παίρνει μια ολιγοήμερη άδεια αλλά δεν γυρίζει ποτέ ξανά πίσω στην φυλακή. Ζει και εργάζεται μάλιστα επί έναν ολόκληρο χρόνο στην Αθήνα, μέχρι που καταφέρνει να βρει τις σωστές «πηγές» για να βγάλει πλαστά χαρτιά και να «πετάξει» ανενόχλητος από την Ελλάδα πίσω στην πατρίδα του τον Καναδά. Εκεί, ωστόσο, όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει σε δημοσιεύματα των ΜΜΕ της πατρίδας του, χρειαζόταν νέα χαρτιά για να επιστρέψει και πάλι στην καθημερινότητά του. Ξεκινά λοιπόν την εν λόγω διαδικασία και όλα πάνε καλά, ενώ ήδη εκκρεμεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης, καθώς ο Kevin Hiebert για τις ελληνικές αρχές θεωρείται δραπέτης. Ο Καναδός έμπορος ναρκωτικών όμως συλλαμβάνεται ξανά, αλλά αυτή τη φορά στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, όπου από εκεί οι αρχές τον στέλνουν και πάλι στην Ελλάδα.

Ωστόσο, το 2013, επί υπουργίας του Χαράλαμπου Αθανασίου η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τον Kevin Hiebert όπως αυτή εκδόθηκε από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αθηνών για εισαγωγή, κατοχή, διαμετακόμιση ναρκωτικών ουσιών από δράστη, ενεργούντα κατ’ επάγγελμα, μετατρέπεται σε πρόσκαιρη και ο 39 Καναδός, 14 χρόνια μετά, αφήνεται ελεύθερος και με υπουργική σφραγίδα πλέον επιστρέφει στη χώρα του. Σημειωτέων πως η καταδικαστική απόφαση για τον ίδιο με αριθμό 2246/22-9-2000 τον χαρακτήριζε «ιδιαίτερα επικίνδυνο».

«Λούφα και απαλλαγή» εμπλεκόμενου στο Παραδικαστικό Νο1

8 Δεκεμβρίου 2011. Ο 63χρονος στρατιωτικός ιατρός του Νίμιτς, Εμμανουήλ Νιώτης συλλαμβάνεται στην Νότια Αφρική, όπου είχε προλάβει να διαφύγει το 2005, ως άμεσα εμπλεκόμενος στο Παραδικαστικό Νο1. Το κύκλωμα της «λούφας και απαλλαγής», με τον ίδιο σε ηγετικό ρόλο εξασφάλιζε τα ψευδή πιστοποιητικά, με τα οποία πλούσιοι και επώνυμοι γλύτωναν τη στράτευση. Τελικά, είκοσι εννέα άτομα, ανάμεσά τους και γόνοι γνωστών οικογενειών, καθώς και ο καταζητούμενος στρατιωτικός ιατρός Εμμανουήλ Νιώτης καταδικαστήκαν από το Δ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας για «χρήση πλαστού και υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως» που, σύμφωνα με τις κατηγορίες, αφορούσαν παράνομες διεργασίες προκειμένου να αποφύγουν την στράτευση.

 

Ωστόσο, στις 28 Ιανουαρίου το 2014 με προεδρικό διάταγμα βάση σχετικής εισήγησης και πάλι του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και του Συμβουλίου Χάριτων προς τον κ. Παπούλια, υπεγράφη η άρση των κατά νόμων συνεπειών από την καταδίκη ενός από τους 29 καταδικασθέντες και συγκεκριμένα του Αλέξανδρου Μάρκου, όπως αυτή αποφασίστηκε από το Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών, που επέσυρε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή για χρήση πλαστού εγγράφου και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης. Και αν αναρωτιέστε πως φτάσαμε στο Παραδικαστικό Νο1 στην απαλλαγή ουσιαστικά ενός εκ των 29 ατόμως που καταδικάστηκαν για την συμμετοχή τους σε αυτό, αξίζει να αναφέρουμε πως όλα έγιναν για να μπορεί ο Αλέξανδρος Μάρκου Κακλαμάνης ως ιδιοκτήτης και εκπρόσωπος ταυτόχρονα κατασκευαστικής εταιρίας να συμμετέχει σε διαγωνισμούς δημοσίων έργων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς επίσης και να δύναται ο ίδιος να διορισθεί σε δημόσια υπηρεσία ή να προσληφθεί ως σύμβουλος μεγάλων κατασκευαστικών έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

«Κόκκινος» στον Άρειο Πάγο, αλλά… «αμόλλυντος» 3 μήνες πριν τις εκλογές

«Είμαστε αποφασισμένοι να ξαναβάλουμε τα νησιά μας σε ανοδική τροχιά, να διεκδικήσουμε τα δίκαια των νησιωτών μας και να ανακουφίσουμε τη “βαριά” καθημερινότητά τους. Θέλουμε κοινωνία άξιων και αξιών και αυτό θα περιφρουρήσουμε», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ευχαριστήρια επιστολή του προς όσους τον ψήφισαν ο Χαράλαμπος Κόκκινος, που επανεξελέγη πανηγυρικά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετά τις πρόσφατες εκλογές της αυτοδιοίκησης. Ωστόσο, είναι κοινώς γνωστό πως ο κ. Κόκκινος μαζί με ακόμα τρεις υπαλλήλους είχε καταδικαστεί το 2012 από το Εφετείο Αιγαίου σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή καθώς είχαν κριθεί ένοχοι για παράβαση καθήκοντος, για την υπόθεση του διαγωνισμού πρόσληψης υπαλλήλων μερικής απασχόλησης στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, κατά το διάστημα που ο ίδιος ήταν Γενικός Γραμματέας.

Ειδικότερα, ο κ. Κόκκινος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ,υπέγραψε την 24η Δεκεμβρίου 2004 ανακοίνωση για την κάλυψη 30 θέσεων μερικής απασχόλησης και ακολούθως με απόφασή του συγκροτήθηκε Τριμελές Επιτροπή Επιλογής Προσλήψεων, η οποία απαρτιζόταν από τον πρόεδρο Ε.Κ  και τα μέλη Α.Ν. και Δ.Δ. Για την κάλυψη αυτών των θέσεων μέχρι την 25η Απριλίου 2005 υπέβαλαν αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις 237 άτομα. Η υπόθεση της πρόσληψης κύλησε ανορθόδοξα, αφού τόσο για την αξιολόγηση των αιτήσεων όσο και για την ανάρτηση των αποτελεσμάτων (αναρτήθηκαν και αποσύρθηκαν τα αποτελέσματα της διαγωνιστικής διαδικασίας δύο φορές), διαπιστώθηκε ότι και στους τρεις πίνακες κατάταξης προσληπτέα ήταν τα ίδια ακριβώς άτομα, οι οποίοι είτε δεν είχαν τα προσόντα των κοινωνικών ομάδων, ούτε ήταν πολύτεκνοι ή ανάπηροι, είτε είχαν συμπεριληφθεί στον πίνακα κατάταξης χωρίς να έχουν δηλώσει ένταξη σε κάποια κοινωνική ομάδα, πράγμα που έπρεπε να έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους από τη φάση αξιολόγησης.

Μάλιστα, με αμετάκλητη απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας, κρίθηκε ορθή και αιτιολογημένη η καταδικαστική απόφαση για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και από κοινού, καθώς οι κατηγορούμενοι, αρμόδιοι υπάλληλοι, με κοινό δόλο παρέβησαν το υπηρεσιακό τους καθήκον, και ειδικότερα προέβησαν από κοινού σε ενέργειες για την πρόσληψη των 30 ατόμων, ως προσωπικό μερικής απασχόλησης, χωρίς να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη διαδικασία. Μάλιστα, στις πράξεις αυτές προέβησαν οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την απόφαση, με σκοπό να προσληφθούν ως υπάλληλοι άτομα που δεν είχαν τα νόμιμα δικαιολογητικά και προσόντα, σε βάρος άλλων συνυποψήφιων. Το δικαστήριο δέχτηκε τέλος, ότι δεν πρόκειται για πεπλανημένη διοικητική ενέργεια των κατηγορουμένων, η οποία οφείλεται σε έλλειψη εμπειρίας τους σε τέτοιο διαγωνισμό, αλλά σε δόλια πράξη-κοινώς σε ρουσφέτι.

Όπως επίσης είναι γνωστό, εκτός της ιδιότητας του ως αιρετικός , ο κ. Κόκκινος είναι Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και κατέχει θέση εκπαιδευτικού, που συνεπάγεται πως με την αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση του Άρειου Πάγου για παράβαση καθήκοντος ο ίδιος κινδύνευε να βρεθεί και στις λίστες των «επίορκων υπαλλήλων», δηλαδή, να απολυθεί. Η περίπτωση όμως του κ. Κόκκινου, αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως με τις κατάλληλες γνωριμίες μπορείς να πετύχεις τα πάντα, χωρίς συνέπειες και φυσικά χωρίς να φοβάσαι τις επιπτώσεις των νόμων. Και για του λόγου το αληθές, μόλις τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές, στις 30 Απριλίου 2014, δημοσιεύτηκε Προεδρικό Διάταγμα κατόπιν σχετικής εισήγησης του κ. Χαράλαμπου Αθανασίου με το οποίο χαρίστηκε η ποινή φυλάκισης των 5 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος στον γνωστό συνδικαλιστή και ήρθησαν οι κατά νόμων συνέπειες που απέρρεαν από την καταδίκη του προκειμένου να μην απολέσει τη θέση εργασίας του, αλλά και να κατέλθει δυναμικά στις εκλογές ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και του Περιφερειακού συνδυασμού «Νέα Εποχή για τα νησιά μας» του κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Παρεμπιπτόντως, οι μόνοι τελικά που «πλήρωσαν τη νύφη» στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν οι συγκατηγορούμενοι του κ. Κόκκινου, για το ίδιο αδίκημα, υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που τέθηκαν σε αργία. Για αυτούς, το Προεδρικό Διάταγμα δεν λέει τίποτε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, δεν εισηγείται καμία χάρη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/biomhchania-aponomhs-charitos-apo-ton-skeuwro-athanasiou-se-emporous-narkwt#ixzz381Chw3PO

Exit mobile version