Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι αθλιότητες Αθανασίου συνεχίζονται

Οι αθλιότητες Αθανασίου συνεχίζονται

Ρεπορτάζ της εφημερίδας “Εμπρός”

Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου που αποκαλείται Δημοκρατία, (ακόμα και τις Αφρικανικές), η αποκάλυψη πως ο υπουργός Δικαιοσύνης κρύβει περιουσιακά του στοιχεία, αλλά και τον τρόπο που τα απέκτησε, (ενώ μια καταγγελία με αυτό ακριβώς το θέμα αρχειοθετήθηκε παράνομα την εποχή που ήταν ανώτατος δικαστικός), θα είχε οδηγήσει στην παραίτηση του.

Στην Ελλάδα της μνημονιακής Χουντάρας Βενιζέλου-Σαμαρά όπου έγινε αυτή ακριβώς η αποκάλυψη με πρωταγωνιστή του υπουργό Δικαιοσύνης και πρώην Αρεοπαγίτη Χαράλαμπο Αθανασίου, δεν συνέβη απολύτως τίποτα! Αντίθετα, τα διεφθαρμένα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης φρόντισαν να υποβαθμίσουν, και εν συνεχεία να θάψουν το θέμα, προτιμώντας να ασχοληθούν με την εμφάνιση του κροκοδείλου «Σήφη» στην Κρήτη. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού κράτους, που η Δικαιοσύνη διασύρεται, καταλύεται, και καταπατείται σε τέτοιο βαθμό, από αυτούς που έχουν ορκισθεί να την τιμούν, να την υπηρετούν, και να την υπερασπίζονται.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου (σύμφωνα με το τελευταίο δημοσίευμα του περιοδικού HOTDOC), παρά το γεγονός ότι είναι διπλά ελεγχόμενος, επομένως με διπλή την αναγκαιότητα να είναι διάφανος, δεν απάντησε επίσημα σε καμία από τις αποκαλύψεις παρότι είναι υποχρεωμένος ως δημόσιο πρόσωπο και πολιτικός να το κάνει. Υπεκφυγές άνευ ουσίας και σιγή «ιχθύος» από το μετρ του «παρασκηνίου»

Σε μια αποστροφή ομιλίας του στην Βουλή αναφέρθηκε σε «αθλιότητες Βαξεβάνη», περιέργως όμως δεν έκανε το κόπο ο αξιότιμος κ. Αθανασίου να αναφέρει τι από όλα όσα αποκαλύφθηκαν ήταν αθλιότητες, και να αποδείξει ως όφειλε ότι είναι… όντως «αθλιότητες»! Όπως αναφέρεται στο περιοδικό, ο υπουργός εν αντιθέσει με την στάση απαξίωσης και κρυφτού που επιδεικνύει δημόσια, κατά την πάγια τακτική του, παρασκηνιακά ενημερώνει δημοσιογράφους «πως όσα γράφτηκαν για αυτόν, είναι περιεχόμενο παλιών καταγγελιών οι οποίες ερευνήθηκαν και βρέθηκαν ανυπόστατες». Ο υπουργός εκτός από το ότι κρύβεται, ψεύδεται κιόλας.

«Πραγματικά υπάρχει καταγγελία για το «πόθεν έσχες» του την εποχή την οποία ήταν Αρεοπαγίτης, η οποία δεν ελέγχθηκε ποτέ. Την αρχειοθέτησε παράνομα υπάλληλος του υπουργείου η οποία αμέσως προήχθη σε διευθύντρια, παρακάμπτοντας άλλη υπάλληλο η οποία κατέφυγε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε»! «Ζητήσαμε με δεύτερη επίσημη επιστολή προς το υπουργείο Δικαιοσύνης να μας απαντήσει πότε ελέγχθηκαν οι καταγγελίες για το «πόθεν έσχες» του υπουργού όταν ήταν αρεοπαγίτης και με ποίου την υπογραφή έγινε η αρχειοθέτηση. Το υπουργείο δεν έχει απαντήσει γιατί απλώς αν απαντήσει κάποιοι πρέπει να πάνε στην φυλακή, αφού παράνομα αρχειοθέτησαν καταγγελίες που παρήχαν στοιχεία για μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων στα παιδιά του για να μην φανούν στο «πόθεν έσχες»!

Απ’ ό,τι φαίνεται από τα δημοσιεύματα, ο κ. Αθανασίου, είναι παλιός στην «τεχνική» της «απόκρυψης», στην οποία δείχνει να διαθέτει ιδιαίτερη άνεση, σε αντίθεση με τους πολίτες που με επίσης ιδιαίτερη άνεση δίκαζε και καταδίκαζε για ανάλογες κατηγορίες με αυτές που του προσάπτονται! Σύμφωνα με το πρόσφατο δημοσίευμα του HOTDOC, η οικογένεια Αθανασίου δεν καταβάλει χαράτσι για έναν ενοικιαζόμενο χώρο 149,20 τετραγωνικών και μια αποθήκη 27,5 τετραγωνικών. Το χαράτσι που αναλογεί σε αυτούς τους χώρους είναι της τάξης των 1.100 ευρώ τον χρόνο. Επίσης στην δήλωση τετραγωνικών στη ΔΕΗ, ο Αθανασίου, στα 184 τ.μ. που δηλώνει, έπρεπε να έχει δηλώσει επιπλέον 171,70 τ.μ. για να καταβάλει το αντίστοιχο χαράτσι αλλά και τους φόρους στον Δήμο. Τέτοια δήλωση δεν υπάρχει.

Οι αποκαλύψεις εις βάρος του κ. Αθανασίου (αλλά και του «περιβάλλοντός» του) είναι πραγματικά συγκλονιστικές, καθώς, αν όλα αυτά ισχύουν, η διαφθορά αυτή την στιγμή «ρυθμίζει», άγει και φέρει μια «δικαιοσύνη», η οποία ενώ φυλακίζει Βουλευτές και πολίτες με ανύπαρκτες ή κατασκευασμένες κατηγορίες, φροντίζει να καλύπτει εαυτούς και αλλήλους από πραγματικές κατηγορίες για υπαρκτά εγκλήματα, προκειμένου να συντηρήσει το περιβάλλον σήψης και σαπίλας που εκτρέφεται εντός των τάξεων της. Εμείς, απλά ρωτάμε. Κάποιος πραγματικά αδέκαστος αλλά και θαρραλέος εισαγγελέας υπάρχει για να ασχοληθεί με όλες αυτές τις καταγγελίες, ή η βρώμα και η σαπίλα έχει φτάσει πλέον μέχρι το κόκαλο;

«…Η δικαιοσύνη πρέπει να αντιμετωπίσει με όρους δημοκρατικής νομιμότητας τους αμφισβητίες του δημοκρατικού ιδεώδους» επεσήμανε ο κ. Αθανασίου αναφερόμενος στην Υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο υπουργός ζήτησε πρωτίστως νηφάλια αμετάκλητη απόφαση ενώ εξήγησε γιατί δεν παρενέβη κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. «Ο υπουργός μπορεί να ζητήσει ταχύτητα ή ψυχραιμία, δεν δίνει εντολές, ούτε βεβαίως οι δικαστικοί λειτουργοί δέχονται εντολές…».

Αυτές οι «βαρύγδουπες» δηλώσεις, ειπώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013, στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου. Ο άνθρωπος που διατείνεται ότι η δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής δεν είναι πολιτική. Ο άνθρωπος που τηλεφωνούσε μέσα στα άγρια ξημερώματα στην προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ ήταν σε εξέλιξη η ανάκριση, να μάθει τι έγινε.

Όλα δείχνουν πώς όχι απλώς όλα είναι κατευθυνόμενα, αλλά και με άσχημο τρόπο σκηνοθετημένα. Ακόμα και από αυτή του την δήλωση. Πώς είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για «νηφάλια αμετάκλητη απόφαση» ενώ η ανάκριση ουσιαστικά όταν τα είπε αυτά, ήταν στις αρχές της; Είχε τελειώσει μήπως και δεν το ξέρουμε; Ξέρει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα της; Είχε βγει παραπεμπτικό βούλευμα; Αλλά και πάλι, γιατί μίλησε για αμετάκλητη απόφαση; Ξέρει τι θα γίνει στην δίκη, ξέρει τι απόφαση θα βγει στον πρώτο βαθμό; Ό,τι και να πει, εκτεθειμένος είναι. Σε μέγιστο βαθμό. Εκτεθειμένος και επικίνδυνος για τον τόπο και τους θεσμούς. Άλλωστε τα έχει πει ο Μπαλτάκος στο περίφημο βίντεο. Αν είχε την στοιχειώδη πολιτική αλλά και νομική ευθιξία, έπρεπε αν μη τι άλλο να είχε παραιτηθεί.

Αθλιότητες Αθανασίου Νο 2

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες του περιοδικού HOTDOC, «το νομικό έργο του Αθανασίου έχει καταγγελθεί ακόμη και από τα στελέχη της ΝΔ ως τερατούργημα υπέρ συμφερόντων, ολοκληρώνεται από ότι φαίνεται (ως τερατούργημα πάντα) από τον τρόπο που ο υπουργός δικαιοσύνης χρησιμοποιεί τον θεσμό της απονομής Χάριτος. Έμποροι ναρκωτικών, καταδικασμένοι υπάλληλοι, παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου, παίρνουν χάρη με πρόταση Αθανασίου και υπηρετούν στις θέσεις για τις οποίες κρίθηκαν επικίνδυνο και άδικο να υπηρετούν! Η απονομή Χάριτος μοιάζει να έχει μετατραπεί από τον Αθανασίου σε μηχανισμό ρουσφετιού και εξυπηρετήσεων συγκεκριμένων ανθρώπων.»

«Μόλις σε ένα χρόνο ο Χαράλαμπος Αθανασίου, (με την καλή του την καρδιά πάντα), ως υπουργός Δικαιοσύνης, εισηγήθηκε προς το Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, να δοθεί χάρη να αρθούν οι συνέπειες των νόμων, να μετατραπούν ή να μετριαστούν οι ποινές σε 103 καταδικασθέντες. Πρόκειται για αποφάσεις που «μολύνουν» επικίνδυνα τον κοινωνικό χαρακτήρα της απονομής χάριτος, εξυπηρετώντας πρωτίστως λογικές τακτοποίησης ημετέρων ή ρουσφετολογικών προσλήψεων, κυρίως σε ΟΤΑ».

«Μόλις τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές στις 30 Απριλίου του 2014, δημοσιεύθηκε Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο χαρίστηκε η ποινή φυλάκισης για παράβαση καθήκοντος σε γνωστό συνδικαλιστή προκειμένου αυτός να κατέλθει δυναμικά στις εκλογές…»!

Ο εξευτελισμός του θεσμού της Χάριτος αλλά και της λειτουργίας του υπουργείου Δικαιοσύνης περιγράφεται πλήρως στο δημοσίευμα του περιοδικού, το οποίο περιμένει πλέον απαντήσεις για το «ευάρεστο» έργο του υπουργού, όχι από τον κ. Αθανασίου, αλλά από τον πρωθυπουργό, τη Βουλή, και τον Άρειο Πάγο. Άλλως… ολοκληρώνεται ένα σκάνδαλο που έχει ξεκινήσει πριν από χρόνια, και ακόμα συνεχίζεται. Ο συγκεκριμένος «κύριος» φέρεται να μοιράζει τις απονομές χάριτος σε «ημετέρους», με την ίδια ευκολία που σε συνεργασία με το παραδικαστικό «κύκλωμα» του, προωθεί και ενορχηστρώνει (κατά παραγγελία πάντα) και μοιράζει τις επονείδιστες κατασκευασμένες κατηγορίες κατά της Χρυσής Αυγής.

Αυτό είναι εν ολίγοις (όπως περιγράφεται και στο HOTDOC) το «αγαθό» και «άμεμπτο» προφίλ του έλληνα υπουργού «δικαιοσύνης». Το προφίλ της «λευκής» αυτής «περιστεράς» που εξακολουθεί να ηγείται του πιο ευαίσθητου σε θέματα Ηθικής Τάξης υπουργείου της χώρας. Όλα αυτά τα πρωτοφανή και πρωτάκουστα που καταγγέλλονται εις βάρος του κ. Αθανασίου, δεν υποβιβάζουν και διαβάλλουν απλά τον Ιερό Θεσμό της Δικαιοσύνης, αλλά αποτελούν Ντροπή και Όνειδος, όχι μόνον για την Δημοκρατία, αλλά και για τον ίδιο τον πολιτισμό μας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-athliothtes-athanasiou-sunechizontai#ixzz386JZ1ePu

Exit mobile version