Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στην γραμμή Αβραμόπουλου και ο Πολύδωρας: Εφικτή η συγκυβέρνηση ΝΔ – Σύριζα. Γιατί όχι;

Στην γραμμή Αβραμόπουλου και ο Πολύδωρας: Εφικτή η συγκυβέρνηση ΝΔ - Σύριζα. Γιατί όχι;

Ακόμα και οι δήθεν ανεξάρτητοι βουλευτές και προσφάτως αποχωρήσαντες από την ψοφοδεξιά, όπως ο Βύρων Πολύδωρας, στρώνουν το έδαφος για τη νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Τσίπρα.

Καθόλου τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Τ.Π.Κ.Τ.Λ. στο αν θεωρεί εφικτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πολύδωρας απάντησε σχετικά: “Αν είναι αναγκαίο, γιατί όχι; Δεν είναι πιο έξυπνοι οι Γερμανοί, π.χ., που καταρτίζουν «μεγάλους κυβερνητικούς συνασπισμούς». Ίσως είναι πιο πραγματιστές και ολιγότερο των προκαταλήψεων και των κομματικών εγωισμών. Εννοείται ότι μια αρχή πρέπει να διέπει την όποια συναίνεση και τον όποιο συγκυβερνητισμό, αυτή θα ορίζει και την αναγκαιότητα: «Salus populi suprema lex est. Η σωτηρία του λαού είναι ο υπέρτατος νόμος».

Ο Πολύδωρας λοιπόν ταυτίζεται πλήρως με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος είχε δηλώσει ότι “οι πολιτικές εξελίξεις επιβάλλουν περισσότερο από ποτέ τέτοιου είδους συναινέσεις”. Το επιχείρημα για μια ακόμη φορά είναι η… σωτηρία του λαού! Η αλήθεια όμως ότι όλα όσα θα έρθουν δεν θα γίνουν για το καλό της Πατρίδας, αλλά για το καλό της δικιάς τους παρτίδας!

Εξάλλου, όπως τόνισε και ο… Λόρδος Βύρων της πολιτικής ζωής του τόπου: “Δεν είναι πιο έξυπνοι οι Γερμανοί, π.χ., που καταρτίζουν «μεγάλους κυβερνητικούς συνασπισμούς“…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sthn-grammh-abramopoulou-kai-o-poludwras-efikth-h-sugkubernhsh-nd-suriza.-g#ixzz386qcbQYk

Exit mobile version